Nieuw

Interview with Poland’s Prime Minister ‘Europe Has Run Out of Gas’

Mateusz Morawiecki, screenshot You-Tube

In an interview, new Polish Prime Minister Mateusz Morawiecki discusses his country’s reputation problems, EU proceedings against Warsaw, Poland’s controversial refugee policy and the heated debate over history.

DER SPIEGEL: Mr. Prime Minister, since your party, Law and Justice (PiS), has been in power in Warsaw, Poland has suffered from a bad image. It used to be the model pupil among the new European Union member states, but now it is considered un-democratic, nationalistic and quick-tempered. What happened?

Morawiecki: Those are opinions and not facts. Poland is a democratic nation-state like all the other countries of Europe. And we are pragmatic. We have a problem with a part of the European political elite and with journalists, but not with the normal people. For example, 97 percent of all foreign investors would come to us again. You are right, though, that we need to make a greater effort to explain our policies. We are facing major changes in Poland. Now, we would like to see the majority of our population benefit from our economic growth. Just because foreign observers used to praise Poland does not mean that the policies of the time were also good for the majority of the population.

Der Spiegel >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 940 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8699 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Comment on Interview with Poland’s Prime Minister ‘Europe Has Run Out of Gas’

  1. templars2017 // februari 22, 2018 om 22:42 //

    Je kan pas een opinie hebben wanneer je alle kanten hebt gehoord, blijkbaar ,en verwacht, hebben de EU hun tanden stukgebeten op Polen en Hongarije, tevens hebben ze gepoogd om enkel hun versie te verkopen aan de bevolkingen .
    De Pool stelt het duidelijk dat Polen problemen heeft met de Europese elite en sommige journalisten ,iets wat hier regelmatig aan de kaak gesteld wordt ,als je de beschuldigde ook eens hoort en niet altijd de kant die de beschuldigingen uit dan zie je toch een heel ander beeld wat op zijn minst gezegd vollediger is.
    De macht van de Eu is aan het verzwakken ,doch nog lang niet gebroken ,als je dit interview neemt ,samen met de protesten in Duitsland en de eigenaardige mini-top te Hertoginnendal in Brussel aan de vooravond van de Europese top die ook deze heikel punten moet regelen dan moet je toch bedenkingen hebben………..

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s