Nieuw

EU op de rand van de afgrond: Duitsland eist dat ‘schurkenstaten’ Hongarije en Polen minder geld uit Brussel krijgen

DUITSLAND wil dat landen waar grote aantallen migranten verblijven, worden beloond met meer regionale steun van de EU in een beweging die ertoe zou leiden dat de middelen wegvloeien van armere landen in Midden- en Oost-Europa.

Volgens een voorstel wil Berlijn meer van de multinationale begroting van de EU koppelen aan respect voor het beleid en de kernwaarden van Brussel, zoals migratie en de rechtsstaat.

Het bericht meldde dat Berlijn eerder deze week het plan op een voorbereidende vergadering van hoge functionarissen pushte, aldus twee mensen tijdens de gesprekken in Brussel.

Volgens het voorstel, dat de Financial Times ingezien heeft,  zouden de “structurele en investeringsfondsen” van de EU regeringen moeten ondersteunen die “de verantwoordelijkheid hebben overgenomen voor het opnemen en integreren van personen die internationale bescherming genieten zoals migranten met een verblijfsrecht”.

Deze aanpak zou naar verluidt de aandacht voor de rijkdom van een land verminderen en mogelijkerwijs een deel van de middelen verplaatsen naar rijkere landen in Noord- en West-Europa die migranten ontvangen.

Duitsland nam in 2015 één miljoen migranten op. En zou dus recht hebben op het grootste deel van de poet.

De begrotingsbesprekingen zullen deze week van start gaan tijdens een topontmoeting van EU-leiders in Brussel, waarbij de toekomst van de regionale fondsen een van de belangrijkste thema’s zal zijn.

Maar de vraag in hoeverre de EU de uitgaven zou moeten verminderen in de nasleep van de Brexit, die het blok van de Britse financiële bijdrage zal beroven, zou de onderhandelingen kunnen bemoeilijken.

Dit initiatief komt te midden van de groeiende bezorgdheid in een aantal EU-hoofdsteden dat de Poolse en Hongaarse regeringen de gebruikelijke houding van het blok met betrekking tot de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht en andere instellingen negeren.

Traditioneel wordt er veel aandacht besteed aan infrastructuurprojecten en onderwijs en opleiding voor EU-onderdanen.

Het Duitse ontwerp van coalitieakkoord tussen bondskanselier Angela Merkel’s CDU/CSU en de centrum-linkse sociaal-democratische partij verplicht het land ertoe zijn bijdrage te verhogen na de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de EU.

Mevrouw Merkel sprak op 17 februari in een podcast over het koppelen van meer regionale fondsen aan de manier waarop het blok migranten behandelt, en voegde daaraan toe: “solidariteit kan geen eenrichtingsverkeer zijn”.

De diplomaten van de EU zeiden dat het opnieuw toegewezen geld zou kunnen worden besteed aan woningbouw in gebieden waar een toename van het aantal migranten had geleid tot een tekort aan huisvesting, evenals taallessen en vaardigheidstrainingen voor migranten.

Bron:

https://www.express.co.uk/news/world/922525/EU-latest-Germany-less-migrant-aid-Hungary-Poland-Angela-Merkel

Geld dat geroofd wordt van de Europese burgers niet meer besteden aan projecten die die Europese burgers ten goede komen, maar gebruiken om de invasiejihad en omvolkingsmigratie mee te financieren.

De Europeanen worden letterlijk verplicht om hun eigen etnocide te betalen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9309 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

5 Comments on EU op de rand van de afgrond: Duitsland eist dat ‘schurkenstaten’ Hongarije en Polen minder geld uit Brussel krijgen

 1. Op 23/02/18 is de top die deze zaken regelt voorzien ,eigenaardig genoeg ontvangt de premier van België de avond voordien een hoop regeringsleiders ,waarom? junker en tusk zijn niet aanwezig waarom? zogezegd zijn ze niet uitgenodigd ……wie dat gelooft…..
  Wat is er zo belangrijk en geheim dat het niet in de top kan beslist worden? of is het een briefing om de violen gelijk te stemmen wat er zal beslist worden ,een soort van voor akkoord kabinet?
  Of moeten ze nog nieuwe info verwerken?
  In ieder geval wordt het behandeld als een mini bilderbergtop waar niemand exact weet wie aanwezig zal zijn ,wat wel zeker is dat het gaande is op hetzelfde ogenblik dat deze regels geschreven worden.
  Antwoorden zullen we waarschijnlijk niet horen enkel de gevolgen van hun beslissingen zullen we voelen.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // februari 23, 2018 om 02:14 //

  Nou dit gaat hem niet worden, Frankrijk zou dan achter het net vissen en dat is het tegenovergestelde van wat Macron wil, Frankrijk heeft het economisch veel zwaarder dan men doet voorkomen, het is voor Macron de enige kans om het hoofd boven water te houden door grote €uropese subsidies binnen te harken. De hele auto industrie is staatsafhankelijk en dat is de enige reden dat ze nog bestaat, normaal gesproken waren ze allang en breed failliet geweest. Dat Opel door een Peugeot en Citroën is overgenomen van General Motors toont hoe wanhopig ze zijn en hoe afhankelijk van steun van de overheid. Frankrijk moet wel want als die twee ten onder gaan dan gaat Frankrijk er ook aan. Als al die honderdduizenden werknemers werkeloos zouden worden bovenop de nu al torenhoge werkeloosheid dan is het over en sluiten voor Frankrijk, dan zijn zij morgen Griekenland 2.0

  Like

 3. Frankrijk int al 40 jaar de meeste regio subsidies. Boeren krijgen daar subsidie om niks te doen en om 12 uur ’s middag bij de lunch die uitloopt tot 15.00 uur een halve liter wijn te drinken waarna ze hun 1 of 2 koeien na moeten tellen om een subsidieformulier in te vullen dat ze het Franse unieke culturele landschap in stand houden.

  Als ze die zware taak volbracht hebben begint het diner.

  Ik zou nog even sarcastisch door kunnen gaan, maar het ontloopt de werkelijkheid niet zo heel veel.

  Je vergeet dat Merkel, bijna geheel aan de SPD toegegeven heeft, en die bijna rechtstreeks het Franse Macron idee voor Europa, de EU, wil invoeren. Inclusief een EU minister voor financiën en een gezamenlijke schuldenberg die een permanente transferunie van Noord naar Zuid garandeert. Wij gaan gewoon betalen en de Fransen gaan luieren.

  Ik had wat hele mooie grafiekjes in een stukje staan een tijdje terug, maar ga het nu echt niet opzoeken.

  Je zal het hiermee moeten doen. Vergeet niet, de Fransen zijn de geslepen diplomatieke architecten van wat je ziet gebeuren, de Duitsers slechts de gründliche uitvoerders, dat is al zo sinds Monnet:

  Like

 4. christ Kanters // februari 23, 2018 om 11:40 //

  Hoe het ook gaat , de macht word door het volk gegeven , door op deze anti democraten te stemmen ,hoe ie het mogelijk dat deze lieden gewoon blijven zitten ,en ook een tweede en derde termijn kunnen bemachtigen .

  Like

 5. FRAUDUHHH!!! jezus heb je daar nog nooit van gehoord!? Die smeerpijpen zitten daar omdat ze fraude plegen, al decennialang! Er is werkelijk geen verstandig nadenkende hond die nog op dat TUIG stemt, allesbehalve dat derde wereld-TUIG wat ze hier in groten getale binnenhalen. Daarom halen ze die ook binnen, want anders zouden ze daar voor redenen 2 niet zitten.
  De rest wordt door de Bilderberg geregeld. De enige manier om dat TUIG weg te krijgen is uiteindelijk geweld! Dat is bij de huidige omstandigheden en het ongehoorde verraad ook gerechtvaardigd.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s