Nieuw

Ergernissen van een senior

Zoals u inmiddels misschien wel een beetje gewend bent van Tijl weer eens een verhaaltje met een ‘personal touch’. Tenslotte zijn we naast islamkritisch ook nog mens, met bijbehorende menselijke en/of dagelijkse beslommeringen.

Goed, ik wilde het dus hebben over een ergernis die werkelijk niets van doen heeft met de islam of met politiek. En voordat ik mijn ‘klaagzang‘ houd wil ik beginnen met toe te geven dat het voor een deel ook mijn eigen schuld is.

Het punt is dat Tijl slechthorend is, niks bijzonders, dat zijn velen met mij. Gewoon in hetsound-159915_640 dagelijkse leven heb ik er weinig last van, ik zeg wat veel vaker “wat zegt u” dan anderen maar niet dermate opvallend dat mensen er wat van zeggen. Nou heeft in mijn geval mijn slechthorendheid niet met mijn leeftijd te maken, die was er veertig jaar geleden ook al en ik ben daar in verband met een sollicitatie ook eens een keer voor herkeurd. Daar kwam toen de cryptische omschrijving uitrollen dat ik moeite had met het horen van niet-klinkende medeklinkers ?!?

En ja ik ga door het leven zonder gehoorapparaat en dat is helemaal mijn eigen schuld. Oorzaak laksheid en de afkeer dat een mens bij het stijgen der leeftijd steeds meer is aangewezen op hulpmiddelen, dat hoef ik denk ik niet verder in te vullen. Waarom dan toch die ergernis ?

Dat zal ik vertellen, Tijl zou het heel vervelend vinden als anderen last zouden hebben van mijn hardhorendheid. Zodra er echter Nederlandstalige programma’s op tv zijn staat het geluid wat harder en de ondertiteling via teletekst aan. Nou zou je zeggen niets aan de hand toch, nou…. Het begon lang geleden bij Paul de Leeuw, mijn hex was in tegenstelling tot mij helemaal gek op hem en ach zo heel nu en dan kon ik ook wel om hem glimlachen. Vervelend was het combo van Jan Rietman, was Paul de Leeuw alclef-1817526_640 telkens aardig aan het schreeuwen, dat viel in het niet bij de jingles van Rietman die telkens terugkeerden met een geluidsniveau dat zelfs een doofstomme kon horen. Vervloekt heb ik die man ! Op de meest onverdachte momenten kwam hij er weer tussendoor loeien, vaak met een duivelse lach op het gelaat. Hij deed het erom (vond ik !) Waarom zo’n combo er zit is mij ook een raadsel, het is telkens dezelfde akelige riedel dus een geluidsopname zou ook prima volstaan.

Of hij een soort mode heeft ingeluid weet ik niet, het kwam nadien wel steeds vaker voor, ook bij het Journaal moet ik bijv. oppassen, de openingstune zou anders op straat te horen zijn. En dus zit je met de afstandsbediening in de hand, eerst zachtjes ivm. detv-2619649_640 openingstune en daarna harder omdat het anders liplezen wordt. Zoals ik weleens verteld heb vind ik cabaretprogramma’s leuk, er is al genoeg narigheid op de wereld en een dosis humor op zijn tijd is voor mij onontbeerlijk. Het gekke is dat het lijkt dat vooral de mindere goden hun gebrek aan humor compenseren met schreeuwen. Paul de Leeuw is daar een schoolvoorbeeld van, nou heb ik in de loop van de tijd steeds meer een hekel aan de man gekregen dus van die narigheid ben ik af (net als van mijn hex trouwens !), ik kijk nooit meer naar hem. Maar wat dan te denken van Jandino ?? En zo zijn er meer, de ellende is dat het gemiddelde geluidsniveau redelijk normaal is alleen telkens als de hoofdpersoon wat schreeuwt dan gaat het mis. Je wilt anderen nou eenmaal geen overlast bezorgen. Of als er weer zo nodig een tune tussendoor moet op niveau 200. Met muziek heeft het meestal weinig te maken, het is meer muzak en men denkt dat op te lossen door het dan maar snoeihard te laten weerklinken.

Komische situaties doen zich ook weleens voor, zo werd er kortgeleden ’s morgens gebeld, het was (voor mijn doen) nog vroeg, een buurvrouw stond aan de deur en zij vroeg of die ‘pieptoon’ misschien bij mij vandaan kwam. Ik was een en al verbazing. Waar hád zij het over !? Maar voor ik wat kon zeggen boog zij wat voorover en zei “ja ziethe-eleventh-hour-3082148_640 je wel, het komt bij u vandaan !” Nou ja ik hoorde niks en ben ’s morgens toch al niet op mijn vrolijkst dus heb ik haar beleefd maar resoluut afgepoeierd. Totdat ik een half uurtje later in mijn slaapkamer kwam waar bleek dat mijn wake-up light wekker af stond te gaan ! Die geeft een venijnige pieptoon waar ik in combinatie met het licht wel wakker van word maar zodra ik wat verder weg ben hoor ik hem gewoon niet, ook niet een klein beetje, het is gewoon een toonhoogte die bij mij niet meer in het pakket zit… Oeps !

Voordat ik overging tot de aanschaf van mijn bootje heb ik eerst een keer een jacht gehuurd om te kijken of ik het echt zo leuk zou vinden als ik dacht, mijn jongste broer ging mee omdat het hem wel aardig leek en omdat ik natuurlijk de ervaring miste om het in mijn uppie te doen. Dat gebrek aan ervaring maakte ook dat we vaak wat harder voeren dan strikt noodzakelijk, het is slecht inschatten hoelang je over een bepaalde afstand doet en je wilt toch voor donker ‘binnen’ zijn. Dat maakte ook dat de motor zich flink liet horen en dat maakte een gesprek met mij onmogelijk, die brom zat op een toonhoogte die voor mij al het andere overstemde, keer op keer had ik pas in de gaten dat er wat tegen me gezegd werd omdat ik zijn mond zag bewegen ! We hebben er wel om kunnen lachen, zo nu en dan tikte hij mij op de schouder omdat hij wat wilde zeggen waarop ik me dan weer het hubekelubus schrok omdat ik hevig geconcentreerd in de verte keek.

Ach het is allemaal niet zo wereldschokkend en zoals gezegd het is ook mijn eigen schuld maar ik dacht ik ga u eens vervelen met mijn ergernis 😀

Heeft u vergelijkbare of rare ergernissen ? Vertel !

Tijl Uylenspiegel

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 940 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

27 Comments on Ergernissen van een senior

 1. scherpschutter1943 // februari 22, 2018 om 14:22 //

  Beste Tijl, ik lees uw verhaal met een schok van herkenning. Ik heb nog wel een echtgenote en die is oostindisch doof, zelfs nog met hoorapparaten van Beter horen. Het geluid van de tv loeihard anders hoort ze het niet. Helaas ben ik niet oostindisch doof maar wel selectief doof, dat wil zeggen dat ik bepaalde frequentie geluiden niet meer hoor. Om mijn buren te ontzien hebben wij 2 draadloze hoofdtelefoons gekocht, die op de tv aangesloten worden.(ook bij beter horen) Zo hebben wij elk ons eigen volume. Die dingen gaan ook mee naar de camping, om te voorkomen dat wij wegens overlast veroorzaken, van de camping worden verwijderd. Gelukkig heeft de tv een aan- en uitknop zodat ik paul de leeuw niet alleen uit kan zetten, ik zet hem zelfs niet aan. Nog beter voor je gehoor en zeker voor je gemoedsrust. Alleen al bij het horen van het stemgeluid van deze vetnek, gaat mijn bloeddruk met sprongen omhoog. Mijn slechte gehoor heeft ervoor gezorgd dat ik tot 2x toe met mijn auto met een lege accu stond. Bij de toyota-garage kwam men er achter dat ik bij het afzetten van de motor, het waarschuwingssignaal van de nog aanstaande verlichting niet hoorde. Dit is opgelost door de garage, met het monteren van een soort scheepstoeter, die afgaat als het licht nog aanstaat wanneer de motor wordt afgezet en het bestuurdersportier wordt geopend. Mensen schrikken zich rot als ik naast hen parkeer en het portier open, gepaard gaand met een enorme pestherrie. Ik doe wel eens met opzet dat ik het er vaak om doe mensen te pesten. Wat opvallend is dat nog niemand in zo’n situatie mij gevraagd heeft wat er aan de hand was. Ze kijken verschrikt en maken dat ze weg komen. Zo wordt er ook door de gemiddelde nederlander op moslims gereageerd. Ze kijken verschrikt en maken dat ze weg komen. Blijf ik aan het eind van mijn verhaal toch nog on topic.

  Liked by 1 persoon

 2. Republikein // februari 22, 2018 om 14:30 //

  Leuk verhaal, en zo hebben we allemaal wel een handicap, om bij de paarden te blijven, of bij golf.
  Dat verhaal over de overlastgevende buurman had ik al verteld.
  Zit h’m in zijn verstand, niet voor jou.

  Like

 3. Mijn vrouw zegt dat ik doof ben omdat ik niet naar haar luister.
  Maar dat zijn twee heel verschillende dingen.
  Bij mij doet het ruiken niet meer zo goed. Waarschijnlijk een souvenir van die wilde jaren 80 en 90.

  Liked by 2 people

 4. Tijl Uylenspiegel // februari 22, 2018 om 14:59 //

  Ja zo’n draadloze hoofdtelefoon die heb ik ook scherpschutter, een echte Senheisser nog wel, in het begin deed hij het redelijk maar op de een of andere manier is hij versleten geloof ik want hij werkt almaar slechter. De afkeer van Paul de Leeuw delen we in elk geval, er is een tijdje De Quiz uitgezonden en dat vond ik heel leuk, alleen zo af en toe kwam zijn geschreeuw er weer tussendoor, wat een eikel !

  Liked by 1 persoon

 5. Een wake-up light wekker die een venijnige pieptoon geeft………..nou helaas hoor ik irritante pieptonen in allebei de oren, 24 uur per dag en niets aan te doen………………..NEGEREN…….ben ik goed in 😉

  Liked by 1 persoon

 6. Tijl Uylenspiegel // februari 22, 2018 om 15:15 //

  Ja dat is gek, zo is het bij mij begonnen, met een irritante fluit of pieptoon hoofdzakelijk in mijn linkeroor, heel geleidelijk eigenlijk zonder dat je erg in hebt is die inmiddels zo goed als verdwenen. Of het is zo gewoon geworden dat ik het niet meer hoor dat kan ook. Wat bleef of steeds erger werd is mijn doofheid. Maar ach je kunt er met gemak honderd jaar mee worden !

  Liked by 1 persoon

 7. Scrutinizer // februari 22, 2018 om 16:15 //

  Ik heb 2 ouders: mijn vader hoort niet en mijn moeder luistert niet.
  En verder is mijn vrouw zg. communicatiespecialiste, wat ik niemand toewens (*) en mijn peutertje’s woordenschat is vooralsnog te beperkt, maar op haar is mijn hoop voor de toekomst gevestigd. Ze lijkt erg intelligent, dus wellicht kan ik er ooit zo goed mee spreken als destijds met mijn vader toen die nog fatsoenlijk hoorde.

  (*) die mensen menen dat je kort en bondig moet communcieren maar omdat oneliners nu eenmaal nuance missen of cruciale details (die DUS geen details zijn als een goed bergip ervan afhankelijk is!), lopen zaken mis tenzij je gaat navragen wat ze bedoelen, doorgaans in een meerstaps proces (omdat ze ook bij hun antwoorden graag net zo bondig zijn en daarmee kort door de bocht en je op een dwaalpoor zetten) en je zoveel moeite moet doen als een onderzoeksjournalist om na diep graven boven tafel te krijgen wat ze nou bedoelen. M.a.w. na de “efficiente” oneliner (lekker kort en bondig) ben je 5 minuten bezig om uit te vinden wat ze bedoelen i.p.v. dat ze zelf een initieel wat langer betoog van 2 minuten hadden gegeven. Niets zo inefficient en vermoeiend voor de toehoorder als de mislukte drang naar efficiency van de luie communicatiespecialist.
  Let wel: ik spreek hier bewust in algemene termen omdat ik namelijk uit ervaring weet dat mijn vrouw haar collega’s precies zo zijn. Een beroepsmisvorming, in de opleiding neem ik aan.
  Overigens leidt mijn frustratie dat iets wat ik in 2 munuten passief had kunnen opnemen, me 5 minuten actief graafwerk kost en haar frustratie dat haar initiele poging om zich er met een initiele oneliner in 10 seconden van af te maken mislukte en uiteindelijk meer tijd en moeite kost dan wanneer ze een wel gestructureerd betoog van 2 minuten had gehouden soms wel eens tot geirriteerd stemverheffen.
  Nog vervelender is, wanneer midden in het proces er een verwijt komt over die communicatie en dan een hele discussie op gang komt (voor de zoveelste keer) over de manier van communiceren en na die 10 minuten tijdverspilling (al waarna ze haar gedrag heus niet aanpast de volgende keer) het eigenlijke graafwerk pas weer kan verder gaan. Na zo’n minuut of 15 weet je dan eindelijk wat ze je in 2 minuten had kunnen vertellen maar waar ze zich in 10 seconden had willen van afmaken.
  Nou ja, niemand is perfect, moet je maar denken en afgezien van de communicatie is mijn vrouw dat wel op nagenoeg alle overige vlakken. Ik kan me voorwaar geen betere voorstellen maar kennelijk heeft haar opleiding haar misvormd. Helaas. So be it.

  Like

 8. Akelige fluit of pieptoon, of zelfs zoals op de luchthaven als van een boeing de motoren stationair draaien, dan is het een hele hoge ononderbroken monotoon geluid.
  Symptoom van Tinnitus, kijk even op google.
  Het kan hinderlijk zijn, maar train jezelf door er geen aandacht aan te geven en jezelf ervan af te leiden, dan heb je er het minste hinder van.
  Ik heb het ook, maar door mezelf te trainen is het nu op de achtergrond.

  Liked by 1 persoon

 9. Even nog een ander bericht: Overlijdensbericht

  VANDAAG EEN TRIESTE DAG……
  ONZE …….DEMOCRATIE HEEFT ZIJN LAATSTE KAARSJE UITGEBLAZEN……….HET IS GEDAAN…….MET ONZE INBRENG……..ONZE MAATSCHAPPIJ…….ONZE MOOIE CULTUUR……….HET LAND WAAR BOEREN HARD MOESTEN PLOEGEN EN WERKEN……..WAAR WIJ TROTS OP KONDEN ZIJN………..OMDAT WIJ …….DE OUDERE GENERATIE DIT LAND HADDEN OPGEBOUWD UIT DE PUINHOPEN……….WIJ DRAGEN HET WEG……MET EERBIED VOOR WAT DEMOCRATIE IS GEWEEST ……….IN ONZE GOEDE JAREN……

  Correspondentie familie:
  https://www.facebook.com/nieuwsblogdontessers/

  Like

 10. Het is vervelender Tijl, als je je gehoor reeds op jonge leeftijd kwijtraakt, zeer zeker ikzelf omdat hiermede gelijk een einde kwam aan mijn prof. musicus zijn.
  Ik raakte mijn gehoor rechts kwijt tijdens mijn dienstplicht, omdat 1 of andere oetlul tijdens een oefening een zg. strijker vlak naast mijn oor gooide. Boem en weg gehoor. Zou binnen een jaar terugkomen zei de mil arts. Niet dus. waren zij er mooi zonder schadevergoeding vanaf gekomen die ratten.
  Gelukkig was mijn linkeroor niet aangetast dus heb ik leren leven met 1 oor doof.
  Dit ging goed en ook zonder hoorapparaat, totdat ik tijdens een humanitaire missie in Oekraïne (speelgoed voor kindertehuizen en kleding voor bejaardentehuizen) na mijn aankomst ’s avonds
  een stukje ging wandelen (had dus 2600 km gereden).
  Tijdens die wandeling kwam ik 2 Spesnas politie agenten tegen, die mij staande hielden en iets vroegen. Ik sprak toen geen Oekraïens en vroeg of zij Engels spraken. Hierop werd ik gelijk op een ongelooflijke manier door die 2 met hun wapenstokken in elkaar geslagen en verloor ik het bewustzijn. In een rammelende ambulance werd ik wakker, onderweg naar het ziekenhuis.
  Hier bleek dat mijn linkerarm op 3 plaatsen was gebroken en dat mijn hoofd op 5 plaatsen gehecht diende te worden.
  Maar het meest erge, men had het gehoorbeen van mijn linker dus goede oor ook verbrijzeld en ik had erg bloedverlies (slik medicatie van trombosedienst) ’t Was kantje boord.
  Ik had tijdelijke amnesie (geheugenverlies) dus wist totaal niet meer wat er gebeurd was. Ik was alles kwijt, horloge, portefeuille, geld, ringen, ketting, dus men dacht aan een roofoverval.
  Na een maand kwam alles langzaam terug, heel langzaam, duurde 1 jaar voordat ik alles weer wist.
  Het ergste Tijl ? Bij mijn vraag om hulp aan de NL ambassade kreeg ik geen hulp, men vond dat ik mijn verzekering maar aan moest spreken, zelfs mentale hulp (want ik zat geestelijk zwaar in de knoop) kreeg ik niet. Zo doet onze overheid hun eigen mensen behandelen, de schoften.
  Degenen die mij uiteindelijk perfect hebben geholpen met alles, was de ANWB. Dit zijn de echte hulpverleners, ben ze nog steeds zeer dankbaar. Moest tijdens die Oxfam verhalen ineens weer denken aan onze overheid + ambassades. Oplichters en zakkenvullers. Zum kotzen.
  Maar Tijl terugkomend op dit item over doofheid, ik ben dus dankzij die SS politie daar nu ook 50 % van het gehoor van dit nog enige goede linkeroor kwijtgeraakt.
  Thuis heb ik voor de TV en PC een Sennheiser draadloze koptelefoon, dit helpt maar gedeeltelijk, want bij de NL televisie schijnt niemand te hebben geleerd om fatsoenlijk te articuleren, hetgeen resulteert in een beetje binnensmonds gemompel. En dan heb ik het nog niets eens over het door allochtonen steeds meer verziekte ABN AlgemeenBeschaafdNederl. De NL ondertiteling via teletekst is net zo’n ramp, niet te lezen (wit op wit, over andere teksten etc) Men zou een voorbeeld dienen te nemen aan de Duitsers met hun nieuwe systeem. Verder gebruik ik voor mijn nog enige 50% werkende oor een hoorapparaat.
  Heb je ook maar weinig aan, zeker in rumoerige ruimtes, verjaardagen, ook in de hal van ons flatgebouw etc.
  Dus Tijl, houd moed en leer (hoe moeilijk ook) ermee te leven. Vr.Groet

  Like

 11. Tijl Uylenspiegel // februari 22, 2018 om 18:44 //

  Oei wat een akelig verhaal Ivan, ik schrik ervan. Maar wees gerust, mijn gehoor is dan weliswaar aangetast, ik red me er prima mee. Het is bij tijd en wijle een ergernis maar meer ook niet. En ik ben van plan om nog dit jaar een gehoorapparaat aan te schaffen, ik moet nog even kijken hoe het werkt bij mijn zorgverzekeraar, ik weet niet hoe dat geregeld is maar ik denk dat je daar zelf ook aardig aan moet bijdragen.
  De klacht over de ondertiteling herken ik wel, het loopt vaak hopeloos achter, men laat complete zinnen vallen en sinds ik een nieuwe tv heb staat de ondertiteling ook ondoorzichtig over eventuele normale ondertiteling heen. Bij mijn vorige tv kon je het doorzichtig maken maar bij deze lukt het me niet.
  Nou ja vergeleken bij jouw verhaal valt dat onder ongemak meer niet. Sterkte.

  Like

 12. Die eventuele vergoeding Tijl, ligt aan de zorgverzekeraar maar ook aan de leverancier. Let er goed op dat ze gecertificeerd zijn, en dan nog is het afwachten.
  Begrijp je nu, dat ik er geen ene barst van geloof, dat die MH 17 door de opstandelingen is neergehaald? Nee hoor, Kiev is door en door verrot en corrupt en daarin gaat het Westen i.o.v. de V.S. en EU gewoon in mee.
  Dat toestel is neergehaald door het Oekraïense leger in de veronderstelling dat het het privétoestel van Putin was. Ze hadden al eerder een fout gemaakt boven de Zwarte Zee.
  Het is tuig.En ik kan het weten, want mijn hele schoonfamilie woont er. Dagelijks updates.

  Liked by 1 persoon

 13. heb weer eens “dubbele reactie” terwijl er niks staat
  WTF

  Like

 14. ongelovige // februari 22, 2018 om 20:30 //

  het Nederlandse volk zakt steeds dieper weg. Praten kunnen ze ook al niet meer. Al tientallen jaren lang mompelen ze steeds meer binnensmonds . Je weet niet meer of ze kut of lul zeggen. Maar het is goedkoper om ons een hoorapparaat aan te kletsen dan hun een keer fatsoenlijk spraakles te geven.

  Liked by 1 persoon

 15. Guardiacivil // februari 22, 2018 om 17:08 //
  Tinnitus is geen geintje, had er goed last van het eerste jaar.

  Like

 16. Guardiacivil // februari 22, 2018 om 17:08 //
  Tinnitus was geen geintje het eerste jaar hier

  Like

 17. scherpschutter1943 // februari 22, 2018 om 22:16 //

  Scherpschutter lijdt ook onder heftige tinnitus. Niemand kon mij helpen, heb hulp gezocht en gevonden bij een psycholoog die mij heeft geleerd hoe ermee om te gaan om niet gek te worden en van de brug af te springen. Heb ook 2 x per week jogales gehad, gedurende 3jaar. Alleen als ik me boos maak of driftig, staan alle schakelaars in mijn hoofd weer op nul en moet ik mezelf opnieuw instellen. Ik wens alle tinnituslijders heel veel sterkte met het leven met deze handicap. Scherpschutter gaat over tot de orde van de dag.

  Liked by 1 persoon

 18. Best leuk om al jullie verhalen te lezen .
  Vooral weer dat van Rommel..
  Hoe is het met die witte herder van je😊!

  Verder kan ik zo gauw niks bedenken buiten bypassen, tinnitus en de voortschrijdende jaren.

  Maar….zolang ik nog elke ochtend wakker wordt met een hond opgekruld in mijn knieholte, of, zoals vanochtend een zwarte neus die bewust tegen mijn neus werd aangeduwd (zo van..hallootjes wordt eens fff wakker,) kan ik mijn geluk niet op☺

  Liked by 1 persoon

 19. Republikein // februari 23, 2018 om 01:38 //

  Veel sterkte allemaal.

  Liked by 1 persoon

 20. Republikein // februari 23, 2018 om 11:50 //

  @Ivan, ik kom er nog op terug.

  Like

 21. Republikein // februari 23, 2018 om 13:57 //

  Of toch maar niet, want dan moet ik broddelen over de avonturen in Polen en Hongarije en mijn ontmoeting met een bekende paragnost in Den Haag na een helderziende droom over de MH17 na de ramp bij Lockerbie.
  Dit was brandhout en tot genoegen.

  Like

 22. http://www.helpsven.nu/page/3/

  Tijl , scherpschutter1943 en Guardicivil ( en voor anderen met Oorproblemen )
  klik op de link en begin helemaal naar beneden te scrollen, je leest van bededen naar boven dus, na het lezen klik je op `newer posts ` ….want het loopt tot 24 febr dus vanavond en wordt uiteraard steeds ververst…..
  rechtsboven in MENU vindt je het verhaal, kort samengevat van de laatste 1 4 jaar …. en de reis baar Georgie die aanving jongstleden op zondagavond 4 februari ( 3 weken geleden NU )
  Zeer interessant, ik kwam een paar weken geleden bij toeval die website tegen en ik volg het nu, kijk alle filmpjes, lees alle reacties, deze man ( 43 ) heeft een ernstige Tinitus en beschadiging, …de Eliava-kliniek in Tbilisie Georgie is zijn laatste hoop, in Nederland uitbehandeld ……LEES ALLES

  Like

 23. Republikein // februari 25, 2018 om 05:47 //

  Wetenschappers hebben een manier gevonden om de ellende van tinnitus na slechts vier weken te verlichten.

  Ongeveer 15 procent van de mensen over de hele wereld wordt verondersteld te lijden onder oorsuizingen, wat spookgeluiden veroorzaakt zoals zoemen en fluiten in hun oren.

  Velen zijn niet in staat om te werken, lijden aan angst, slaapverstoring en depressie door het lawaai dat ze niet kunnen stoppen.

  Wetenschappers hebben echter een manier gevonden om de hersencellen te’ resetten’, waardoor tinnitus bij twee mensen werd geëlimineerd en het voor nog eens 11 mensen minder hard en makkelijker te negeren was.

  De behandeling bestaat uit vier weken van geluiden afgestemd op individuele tinnitus, beluisterd in dagelijkse sessies van een half uur d. m. v. koptelefoons, terwijl gelijktijdige milde elektrische schokken op de wang of hals.

  Lees meer: http://www.dailymail.co.uk/health/article-5232433/Study-reveals-resetting-brain-cells-cure-tinnitus.html#ixzz585lt9bwU

  Persoonlijk zuip ik nogal, schijnt goed te werken.

  Like

 24. Als ik een piep in mijn oor krijg zet ik de muziek gewoon wat harder:

  Like

 25. Wij pleurden zoveel bas in de geluidsinstallatie vroegah, dat je maag achter in je keel lag, ik heb echt nog nooit iemand over zijn oren horen klagen.

  Like

 26. Republikein // februari 25, 2018 om 12:45 //

  En dan ga je doof je kist in man, godsamme, ook dat nog!

  Like

 27. Esperanza // februari 25, 2018 om 13:07 //

  Kan altijd nog erger, laat ’t een troost zijn. 🙂

  Deaf, dumb and blind.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s