Nieuw

De klimaatgekte komt op stoom

Jazeker het is al een tijdje bezig maar heel langzaam lijkt het nu een totale gekte te worden. Dat bleek mij onder andere vanavond wel.

Er was weer eens voetbal op tv en op de een of andere manier blijkt dat voor de overige zenders het sein om programma’s uit te zenden waar je alleen naar kijkt als er werkelijk helemaal niks anders meer te vinden valt. In mijn geval houd dat in dat ik heel veel zit te zappen, en zo af en toe blijf je dan ergens even hangen. Zo gebeurde het mij vanavond dat ik bleef hangen bij Zembla en dat ging over woningbouwverenigingen die ingrijpend gingen verbouwen terwijl de bewoners in hun eigen huis mochten kamperen. Na het nodige geharrewar kwam plots Bernard Wientjes in beeld, de voormalig voorzitter van de werkgeversvereniging VNO/NCW. Hij maakte zich destijds sterk voor de verhoging van de AOW leeftijd en geeft nu zelf het voorbeeld door op zijn 74ste nog voorzitter te zijn van de een of andere vereniging van woningbouwverenigingen.

En hij wist te vertellen dat in 2050 álle woningen klimaat en CO2 neutraal moeten zijn…. Ja inderdaad dat is over 22 jaar, hoe ze dat voor zich zien blijft een raadsel, we zijn verdomme 72 jaar na de oorlog nog niet eens in staat gebleken het woningtekort op te heffen !

Klimaatneutraal, je verzint het niet, en nagenoeg altijd wordt er dan achteraan gezegd dat het moet om de klimaatdoelen van “Parijs” te halen. Alleen in Nederland gaat het dan om vele miljarden. U dacht dat de Deltawerken destijds duur waren ? Think again ! Dit wordt nog vele malen duurder en men hoopt dan dat de temperatuur in 2100 geen 2 maar 1 1/2 graad hoger zullen zijn. Ja u leest het goed; het gaat om 0,5 graad verschil ! De zeeën worden vol gezet met windmolens, gigantische terreinen worden volgeplempt met zonnepanelen en ga zo maar door.

Op een andere zender was te horen dat verschillende Duitse steden dieselauto’s willen gaan verbieden. Da’s lekker dan ! Daar sta je dan met je dure auto en mag je je eigenair-1835250_640 woonplaats niet meer in… Bij toeval zat ik kort geleden eens wat uit te pluizen en keek naar de prijzen van Jeeps in Nederland om tot de verbijsterende ontdekking te komen dat voor auto’s in het duurdere segment werkelijk absurde bedragen moeten worden afgedragen aan BPM. Een Jeep Cherokee kwam fabriek af op € 36.000,- maar daar kwam meer dan € 30.000,- aan BPM bovenop en daar bovenop dan nog BTW wat de uiteindelijke verkoopprijs tot boven de € 80.000,- op dreef. Gek genoeg is die bijtelling veel lager als je een…. diesel neemt ! Maar ja dan mag je straks de stad niet meer in, zucht.

Zoals ik al eens gezegd heb; ze kunnen het weer van gisteren nog niet eens voorspellenmeadow-95724_640 maar ze weten wel “met zekerheid” dat de temperatuur in 2100 2 graden hoger zal zijn als we niks doen. Weet u met al die maatregelen denk ik weleens waarom niemand nog op het idee is gekomen om Jomanda de zeeën te laten instralen, dat lijkt me een stuk goedkoper en net zo effectief. Het klimaat verschuift ! Learn to live with it !

Toen Tijl een Tijltje was en er was ergens extreem weer dan lag het altijd aan de atoombom proeven, later aan de zure regen en daarna weer aan El Niño . En nu dus aan de CO2 uitstoot. De atoomproeven zijn nooit gestopt vanwege het weer, de zure regen hoorde je op zeker moment ook niks meer van en El Niño doet zich eens in de zoveel jaar voor en daar doe je verder niet zoveel aan. Maar CO2 uitstoot, dát kunnen we ten koste van vele miljarden wel een beetje omlaag schroeven. Gaat het helpen ? Geen hond die het weet, maar we doen het wel want als we niks doen…. ! Ja wat dan ? Dan wordt het 2 graden warmer, nou ik zou zeggen; ik kan niet wachten !

nausea-1876470_640Tijl Uylenspiegel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 940 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

15 Comments on De klimaatgekte komt op stoom

 1. De mens produceert ook CO2 en zeven miljard mensen is ook wel heel erg veel.
  Maar daar hoor je niemand over maar vermindering van de wereldbevolking zou wel helpen.
  Alleen het economisch model van altijd maar groei omgooien en klaar.

  Like

 2. In Utrecht is het al zover dat je met oudere auto’s de stad niet meer in mag.
  Idee komt van partijen die zeggen voor arme mensen op te komen.
  Maar wie kunnen er geen nieuwe auto betalen?
  Juist!

  Like

 3. constant klimaat betekent voortdurende temperatuurveranderingen

  Like

 4. Check de quotes op deze website maar eens: http://green-agenda.com/
  Dan wordt ineens alles duidelijk en hoeft men niet steeds dezelfde vragen te stellen. Lees dan de rest ook nog eens goed.
  Als vervolg daarop: https://www.youtube.com/watch?v=7ykELwj1Ta8 waarin Rosa Koire haar befaamde lezing geeft over Agenda 21 en 2030 (Rosa Koire: Agenda 21. Open Mind Conference 2013). Open je ogen.

  Like

 5. Het stoppen van gaswinning en daardoor een gasgebrek introduceren en daardoor alle huizen moeten laten aanpassen is een vorm van kunstmatige economie, met dito geweldige resultaten. Medische hulp en zorg voor Nederlanders is weer verminderd, er zijn legio private en overheids sectoren waar constant het wiel vierkant loopt, de veiligheid op straat is keihard aan het zakken, en men maakt zich druk over een paar graden warmer. Wel Europa overvol maken met eters maar ondertussen de werkers zo demotiveren dat menig geen liever niets heeft dan alles af te dragen. Elders je schouders eronder zetten en iets opbouwen is ook een optie, sommige landen willen heel graag Nederlanders met initiatief en de wil om te zaaien, te verzorgen en uiteindelijk te oogsten, en niet enkel volk om te komen plukken en vernielen…

  We worden belazerd waar we bijstaan. Energie besparing is een farce, want door het besparen word de afname minder, word de omzet en daarmee de winst minder, en dat vinden investeerders niet leuk. Dus gaat de prijs omhoog van uw vonken, probeert u nog meer te besparen omdat ondertussen alles duurder is geworden, moeten die vonken nog duurder worden. Het zijn de aandeelhouders van de energie maatschappijen die rijk worden, privatisering zodat door concurrentie de prijzen laag blijven is de grote leugen van de politiek geweest, net als een euro die goed voor ons zou zijn….

  We zijn als volk aan het verarmen tot een niveau waarop we keuzes moeten gaan maken tussen gezondheid, eten en een dak boven ons hoofd. Voor vele landgenoten is die keuze al realiteit, voor meer landgenoten nog niet dus wat zeuren mensen…

  Een wiet plantage op zolder is niet exclusief meer een crimineel gebied, voor vele mensen is het een manier om zonder diefstal of geweld te overleven. Voor de staat is het niet een democratie bedreigend misdrijf maar een bron van inkomsten van de burger die niet controleerbaar is en dus niet belastbaar….. en dat is waarom het wiet kweken verboden is, om geen andere reden.

  Toen ik destijds in Belgie woonde was er crisis, overheids tekorten etc …. het was door de ruimte die de burgers hadden in het zwart circuit dat kleine bedrijven niet failliet gingen, dat er werd door gebouwd en er overal toch brood op de plank kwam. Waren die mensen die zwart geld verdienden misdadigers? Of zijn lieden op hoge functies die hun positie gebruiken om met voorkennis te handelen, om hun vrienden orders te gunnen voor slechte landmijnen, helmen en school en overheids software de misdadigers? Zijn moeders die in de schulden zijn achtergelaten door hun man en een wiet plantage hebben op zolder om op die manier een nieuwe start te kunnen maken misdadigers of zijn het de leden van de commissie voor medicijnen die hun aandelen pakket in de farmaceutische industrie op die manier bij elkaar verdienen de boeven?

  De grap van Belgie enige jaren geleden was dat toen men na verkiezingen geen nieuwe regering geformeerd kreeg aan het eind van het jaar de nieuwe overheid’s cijfers qua schuld en bezit boven tafel kwamen….en zonder een regering om de boel te “regelen” was de staatsschuld voor het eerst in decennia ….GEZAKT !

  Als u enig besef zou hebben welke verkwisting de EU is dan zou u acuut stoppen met werken. Behalve wat u af moet dragen aan belasting word er op andere wijze ook aan uw geld gezeten.

  Het is niet 1000 euro aan belasting betalen en overal vanaf zijn, het is 1000 euro betalen, en ondertussen word er nog 1000 euro geleend, 1000 euro bijgedrukt om overal de staats obligaties op te kopen. Er ligt bij de EU dus een financieele staatsgreep in de koelkast, klaar voor gebruik, een soort wurggreep op alle lidstaten betaald met zelfgemaakt geld voor de toekomst, voor als iemand niet luistert….
  Alles bijeen geeft de EU vele malen meer uit dan men binnen krijgt, en al die uitgaven zijn gedekt met uw bezit als onderpand, met uw pensioen reserve, met uw eigendom, met u als borgstelling. Men kan u alles ontnemen en u kunt tot in het einde der dagen procederen, mocht u dat willen. Maar ontnemen is niet slim, belasten en blijven belasten is als een koe blijven melken, tot iemand vlees wil en de EU ook biefstuk wil kauwen.

  Ik zie de armoede nu op straat, ik zie bij de kassa van de supermarkt de mensen die aan het einde zijn van hun financieele vermogen, velen daarvan werken ook nog….
  Een overheid die de eigen burgers uitperst, tot in het extreme controleert en beperkt is een overheid die een houdbaarheid zet op zichzelf. een overheid hoort te reguleren, niet te terroriseren. We zijn nu over de rand aan het vallen van zwaar verval, met alle gevolgen van dien.
  En al die berovingen op straat die plaats vinden, het zijn de hyena’s die bloed ruiken, de zwakkeren ongestraft kunnen leeg plukken en zich beschermd weten door politiek correcte lieden die onder geen bedwing hun stokpaardje willen afstaan. Mocht ik getuige zijn van zoiets grijp ik wel in, ongeacht wat die anderen als wapen hebben, wie ze zijn en met hoeveel. Op dat vlak ben ik gewoon ontoerekeningsvatbaar, het is de essentie van mijn persoon als mens. sommige dingen laat je gewoon niet gebeuren.

  Een samenleving die klik lijnen gebruikt is een geen samenleving meer maar een gemeenschap van afgunst, haat en frustratie. een overheid die de eigen burgers verbied zichzelf te verdedigen en de middellen daartoe te bezitten is een dictatuur die angst heeft ooit verantwoording te moeten afleggen. En dus weet dat men kwaad doet en schuldig is.

  Men ontneemt de mens zijn/haar menszijn. En dat is ook een vorm van moord.

  Wie emigreert mee?

  Duchesne

  Liked by 2 people

 6. Karel Dokter // februari 22, 2018 om 10:24 //

  Klimaat is niet maakbaar. Punt.Einde oefening.
  https://fubar.mobi/linkdump-klimaat/

  Liked by 1 persoon

 7. Het mooie van al die milieu maatregelen zoals het weren van oudere auto’s uit gebieden is dat het geen verschil maakt in het totaal maar slechts ene lokale oplossing is met beperkt resultaat. Het is voornamelijk een manier om geld te kweken. Belgie heeft ondertussen een tolsysteem voor de snelwegen, en iedere grote stad een eigen tolheffing voor alle oudere auto’s…je kan dus voor een ritje naar Antwerpen en Gent drie verschillend tol pasjes halen als je een vrachtwagentje hebt, voor een oudere personen auto zijn dat er maar twee….alsof de middel eeuwen met hun tollenaars zijn teruggekomen….bij iedere poort betalen.

  Een auto maken kost geld, energie en zorgt voor vervuiling. Een oudere auto kan met wat ingrepen zuiniger worden gemaakt, schoner in verbranding en zo zou het een kwalitatief goede auto lang kunnen meegaan. De verhalen van de Volvo, de Mercedes of de Saab * die werd gekocht toen men twintig was en waar men nu nog mee rijd terwijl het pensioen bijna moet worden aangevraagd…. (*en zo zijn er meer…)

  Het kan, iets maken en goed houden, benutten tot het versleten is, repareren indien nodig, onderhouden en wanneer mogelijk verbeteren. Er hoeft maar een auto te worden geproduceerd die levenslang meegaat, lijkt mij al een enorme besparing op grondstoffen, arbeid, energie verbruik en dus vervuiling. Oei, punt van het probleem, er word dus niet meer zoveel verdiend. dus komt er minder belasting binnen. Economie schijnt zo belangrijk te zijn dat logica niet langer de regie bepaald. Bij het woord economie stopt het verstand, stopt de essentie van leven en bestaan.

  Als het doel van het leven is veel geld te verzamelen, dan moet je daar vast iets mee kunnen kopen als je dood bent. Als deze stelling je aanspreekt verdien dan geld als water, leg miljoenen weg onder je bed, nee, miljarden. En wie weet wat je kunt kopen als je dood bent.

  Economie is niet de noodzaak van het leven, je kunt met weinig alles doen en ene fijn leven hebben. Mits anderen je met rust laten, een groot probleem. Teken hebben een gastheer nodig, en dat gebeurd per definitie niet vrijwillig. Regeringen zijn niet langer de raad van ouderen die voor de gemeenschap de beste beslissingen neemt en daarbij de gevolgen voor de volgende 7 generaties overweegt, de regeringen van nu bestaan uit figuren die zichzelf zo geweldig vinden dat hun gelijk het grote gelijk is. Geen ruimte voor andere meningen, geen ruimte voor een andere geest die ook nadenkt. De macht van die figuren is door een netwerk van andere teken en parasieten zo sterk geworden dat enkel het sterven van de gastheer / gastvrouw een einde brengt aan hun macht. Dan blijft enkel het elkaar opvreten van de teken en de parasieten over…..

  Een auto is essentieel voor velen, omdat door het privatiseren van het openbaar vervoer en het groter worden van bedrijven en hun centralisatie mensen moeten reizen naar hun werk.
  Regeren is vooruitzien, heeft niemand ooit gedacht dat er misschien permanente files zouden komen en dat een goed openbaar vervoersnetwerk de enige optie was…. of totale decentralisatie van bedrijven en slechts werken in een straal van 20 kilometer van huis. En wat dwingt de overheid werklozen…. om werk te accepteren met maximaal 3 uur reistijd….. gerekend op een reisweg zonder files…… soms is achterlijkheid verbonden met onredelijkheid, de overheid heeft er kwantum korting op.

  Sommige dingen moeten in een wereld als de onze nooit geprivatiseerd worden, soms is enkel de staat de juiste beheerder. Wanneer het essentieele zaken betreft voor de samenleving moet het zo efficient en zo goed mogelijk worden geregeld, omdat het algemeen belang de reden is. Bij privatisering is er geen algemeen belang. Om iets te beheren als een “goede herder”, moet je een bepaald verantwoordelijkheids gevoel hebben voor hetgeen je doet, en daar gaat het met politici mis, heel erg mis.
  We leven in een wereld waarin beroepseer, kunde en motivatie eigenschappen zijn die als je het geluk hebt ze in een arts, agent of welk beroep dan ook aan te treffen je ze moet koesteren, en de persoon die ze bezit moet zien als een waardevol persoon. Ze zijn zeldzaam en worden zeldzamer. Aandelen in zo iemand nemen is dan ook goud planten en water geven.

  Ook de manier van organiseren binnen bedrijven is soms onlogisch, in de zorg bijvoorbeeld moeten mensen soms een aantal malen per dag lange afstanden rijden om bijvoorbeeld steunkousen aan en uit te doen, terwijl op de locatie van de kousen iemand anders vertrekt om elders precies hetzelfde te doen, 20 minuten met de auto, heen en dan terug, ook tweemaal per dag. De absurditeit van veel dingen omdat het iets met economie te maken heeft. Ooit afgevraagd waarom een medicijn dat echt werkt en een ziekte geneest of een therapie die een probleem oplost niet worden vergoed. Economie……

  Economie schijnt te moeten groeien, net als de bevolking. Op een of andere manier heeft dat een meerwaarde. Ik zie het echter niet. Een land dat meer mensen heeft dan het voedsel kan produceren om die mensen te voeden heeft een probleem. Dat los je niet op door voedsel te importeren, door mensen te gaan verplaatsen en zeker niet door ze te importeren. Dat los je op door de oorzaak aan te pakken, ofwel is de maximale productie van voedsel bereikt en moet je geboorte beperking doen, ofwel moet je meer moeite doen voor de productie van voedsel, door een andere manier van het gebruik van je grond. Importeren van voedsel is afhankelijk zijn en net als het al dan niet gedwongen laten vertrekken van mensen slechts een probleem in ruimte en tijd verplaatsen.

  Een land dat afhankelijk is van anderen voor hun voedsel is geen zelfstandig land maar een slaaf in wording. Een overvol land een land dat wacht op een massaslachting of een massa sterfte.

  Duchesne, op zoek naar een nieuwe horizon waar een mens mag zijn.

  Liked by 1 persoon

 8. In 5:30 minuten wordt geloofwaardig uitgelegd dat het juist kouder gaat worden, niet warmer: https://youtu.be/ERoJ-z8ugtQ

  Like

 9. Een ‘milieu discussie’ die niét begint met de vraag hoe de overbevolking op deze wereld een halt toe te roepen en terug te brengen tot een acceptabel cq aanvaardbaar niveau, is het niet waard gevoerd te worden.

  Maw. discussie’s voeren doen we óf goed, óf niet,… maar we doen het niet half !

  Liked by 1 persoon

 10. trebor2110 // februari 22, 2018 om 19:16 //

  “We simply must do everything we can in our power to
  slow down global warming before it is too late.”
  – Arnold Schwarzenegger,
  Governor of California

  arnold schwarzenegger car
  https://www.google.nl/search?biw=1280&bih=918&tbm=isch&sa=1&ei=hgiPWp35E4KvkwXB5bSwBw&q=arnold+schwarzenegger++car+&oq=arnold+schwarzenegger++car+&gs_l=psy-ab.3..0i19k1l2j0i30i19k1j0i8i30i19k1.19256.21352.0.23053.6.6.0.0.0.0.73.285.6.6.0….0…1c.1.64.psy-ab..0.6.283…0j0i67k1j0i30k1.0.8kTzpPUV_zk

  Like

 11. templars2017 // februari 22, 2018 om 22:08 //

  De natuur regelt zichzelf ,ook zonder al die miljarden , maar het volk aanvallen omdat ze zogezegd verantwoordelijk zijn voor de milieu verandering is gewoon misdadig……..
  Wat al die hoge heren ook zeggen ,het heeft één doel ,hun dikke zakken gevuld houden……Er is ondertussen een nieuw schandaal komen boven drijven ,een brusselse vereniging zonder winstoogmerk (vzw) heeft van de staat elke dag 1000€ gekregen voor zogenaamde consultancy diensten ,dit voor een periode van 18 jaar ,maak zelf maar de rekening hoeveel het gekost heeft…………
  Een persoon in maatpak zet tegenwoordig mijn nekharen overeind , en mmet goede redenen……

  Like

 12. Tijl….hier geen Jomanda noemen…….anders ga ik heel naar dromen en zweven.

  Liked by 1 persoon

 13. Tijl Uylenspiegel // februari 23, 2018 om 00:46 //

  Kennissen van mij destijds zijn een keer naar Tiel geweest Guardia, ze geloofden er vooraf al geen hol van en hebben tijdens de ‘healing’ dubbel gelegen, het was dermate doorzichtig nep dat het amateuristisch aan deed. Alleen de mensen die al van tevoren overtuigd waren van de ‘krachten’ die bleven er blind voor. Ach het is maar waar je je voor openstelt denk ik. Aan mij zullen dergelijke charlatans geen cent verdienen.

  Like

 14. Als je het goed brengt, kun je miljonair worden, kijk maar naar Al Gore. En Trump word voor gek versleten, omdat hij die leugens niet geloofd.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s