Nieuw

De hele leugenpers van het imperialistische Westen moet heel hard huilen dat Syrië zijn eigen hoofdstad terugverovert

Ghouta, screenshot syrian civil war map

Het was namelijk nooit de bedoeling dat het zou aflopen zoals het nu doet toen Obama en Hillary begonnen met het verschepen van wapens vanuit Libië naar Syrië via Turkije met geld van Qatar om Syrië in een volgend hellhole te veranderen uit naam van de Arabische Lente, nadat ze klaar waren in Libië met de moord op ambassadeur Stevens in Benghazi door Al-Qaeda op de verjaardag van 9-11 om het bewijs te vernietigen van wat ze aan het doen waren.

Het Westen had buiten Poetin gerekend. Het Westen vocht nooit tegen ISIS. Toen de Amerikanen al drie jaar, illegaal, aanwezig waren groeide ISIS nog steeds. De Amerikanen, die het miljoenenleger van Saddam in drie dagen op de knieën dwongen, konden een ragtag band, junior varsity team (Obama) in drie jaar tijd niet uitschakelen en ISIS bleef zelfs al die tijd groeien.

Het enige wat de Amerikanen deden was de infrastructuur vernietigen en meer jihadi’s van wapens voorzien. Het land moest en zou kapot, Assad moest weg, regime change everywhere als je niet in de pas loopt. De ommekeer kwam toen Obama de fatale fout maakte een rode lijn te trekken na de chemische aanvallen. Zelfs Carla del Ponte van de VN moest toegeven dat die aanval, in Ghouta, het stadsdeel van Damascus dat Assad nu aan het terugveroveren is, door de ‘rebellen’ uitgevoerd was en niet door Assad. Toen Kerry een opening bood; ‘niet aanvallen als Assad bereid was zijn chemische wapens in te leveren’, stapte Poetin er in. Er kwam een resolutie, en onze eigen PLO-minister Sigrid Kaag zag er op toe dat alle chemische wapens werden ingeleverd.

Vanaf dat de Russen meededen veranderden de zaken. Ze bombardeerden een paar serieuze oliekonvooien van ISIS naar Turkije en de geldstroom droogde op, van Obama mocht dat nooit want de bestuurders van de trucks zouden misschien om kunnen komen, en milieu en olie of zoiets. Voor de rest concentreerden Assad cs. zich op het gebied ten Westen van de Eufraat en bemoeiden zich niet zozeer met ISIS maar gingen achter die honderden jihadistische groeperingen als Al-Qaeda en Ahrar-al-Sham aan. Ten Oosten van de Eufraat kozen de Amerikanen meer en meer partij voor de Koerdische YPG boven ISIS.

Inmiddels is het land in tweeën gedeeld, nog altijd niet een slecht resultaat voor de Amerikanen die het liefst gezien zouden hebben dat het hele land uit niet meer dan een pijpleiding zou bestaan, maar waarschijnlijk op langere termijn niet houdbaar en om die reden zullen ze blijven stoken (Trump heeft nog geen vat op het moeras).

Assad heeft nu troepen over en kan pockets aanpakken waar hij eerder niet aan toe gekomen was. Het opruimen van Turkije (3 miljard van Rutte), Al-Qaeda (60 miljoen van Bert Koenders), verloopt langzaam maar gestaag in Idlib en gaat met waarschijnlijke zekerheid lukken. Assad heeft zelfs troepen over om naar Afrin te sturen om daar de Koerdische YPG bij te staan tegen die andere Amerikaanse bondgenoot Turkije.

Als je de oorlog gewonnen hebt, wil je ook wel weer een keer zeggenschap hebben over je eigen hoofdstad lijkt me. Dat is niet zo gek. Damascus is tenslotte de hoofdstad van Syrië, niet van Amerika, Turkije, of Israël.

Het is dan ook onvoorstelbaar pathetisch dat de gehele georkestreerde pers in een totale doorgeschoten jankmodus gaat omdat er een paar honderd doden vallen. Er vallen elke dag doden, over de hele wereld, en in een oorlog wat meer. 300 doden is niks vergeleken bij de wraakbombardementen die de geallieerden uitvoerden op Dresden nadat ze de oorlog al gewonnen hadden om maar eens een vergelijking uit de kast te trekken.

Ghouta ! (Telegraaf) Ghouta ! (Knack) Ghouta ! (HLN) Ghouta ! (Volkskrant) Ja, en ? Vinden jullie het niet goed dan dat Al-Qaeda naar de bliksem gebombardeerd wordt ? Aan welke kant staan jullie eigenlijk ? Mag Syrië misschien zijn eigen hoofdstad terugveroveren op een stelletje jihadistische koppensnellers ? Die hardnekkige koppensnellers kunnen zich ook overgeven, en eerdere situaties hebben bewezen dat het Assad-regime bereid is om ze dan vrije aftocht te verlenen. Dat de Bert Koenders Brigades dan vervolgens zelf de bussen opblazen waarmee de uitwisseling moet plaatsvinden valt toch echt alleen de Bert Koenders Brigades kwalijk te nemen.

Dit is Ghouta:

Voor een interactieve SyrianCivilWarMap klik je hier, daar heb ik bovenstaande screenshot vandaan. Ghouta, groen, is al vijf jaar als dit, er zit geen beweging in. Dat grijze vlekje onder is een nog niet opgeruimd restant van ISIS dat de helft van het Palestijnse vluchtelingenkamp Yarmouk ingenomen heeft een paar jaar geleden, waarna de koppensnellers van de PLO heel hard begonnen te gillen dat de koppensnellers van ISIS hun stadsdeel etnisch aan het zuiveren waren, Arabieren onderling…

Ik heb slecht nieuws voor de MSM. Ghouta gaat er aan, zonder enige twijfel.

Veel interessanter is om te zien wat er in Afrin gebeurt waar twee Amerikaanse bondgenoten rechtstreeks met elkaar in oorlog zijn en de situatie met de dag complexer wordt.

Wordt ongetwijfeld vervolgd …

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 945 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8738 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

8 Comments on De hele leugenpers van het imperialistische Westen moet heel hard huilen dat Syrië zijn eigen hoofdstad terugverovert

 1. Ik ga er van uit dat je bedoelt: -Veel interessanter is om te zien wat er in Afrin gebeurt waar twee NAVO bondgenoten rechtstreeks met elkaar in oorlog zijn en de situatie met de dag complexer wordt.
  Mvg

  Like

 2. Hé waarom leest men dit soort mooie artikelen niet in de Main Stream Media? Een retorische vraag.

  Like

 3. Republikein // februari 22, 2018 om 14:18 //

  Briljant.

  Like

 4. @Tony // februari 22, 2018 om 10:09

  Nee, de YPG is geen NAVO bondgenoot.

  Like

 5. Mooi artikel
  msm doet dit niet want dan zouden ze moeten stoppen met liegen net als het kabinet.

  Like

 6. @Fubar // februari 22, 2018 om 15:22 ,
  Ik had niet meteen door dat je hier op doelde.
  Dank voor de uitleg; goed artikel overigens!
  Mvg

  Like

 7. Hmm, terwijl de Russen er toch eerst op tegen waren dat het Syrische leger de Koerden bij zou staan in Afrin.

  Daarnaast neemt Syrië het bevel over in het Koerdische stadsdeel in Aleppo, maar dat zou onderling afgesproken zijn.

  Like

 8. Mooi artikel.
  Het terroristengedeelte van Oost Ghouta is in de afgelopen 5 jaar al meer dan gehalveerd.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s