Nieuw

Zweedse Migratiedienst reclamefilm voor asielzoekers: ruime appartementen met luxebedden en make-up tafels

Screenshot YouTube

De Zweedse Migratiedienst heeft een 15-minuten durende film in het Engels gemaakt met de titel “Everyday life in Sweden”, die voor pas aangekomen vluchtelingen vertelt over het leven in Zweden. De film vertoont kleine idyllische gemeenschappen en gelukkige vluchtelingen in ruime, modern ingerichte appartementen. In een slaapkamer staat een bed in luxe hotelklasse met een kaptafel.

Door: Egor Putilov – Vertaling: ‘Rommel’

“Hier in Zweden hoef ik niet na te denken over hoe ik voor vandaag mijn eten kan krijgen. Er komt altijd water uit de kraan en er is altijd voedsel in de winkel “, zegt een vertelstem.

De film vertoont het dagelijks leven van vier vluchtelingengezinnen die zich in Ljusdal en Bollnäs gevestigd hebben. De focus ligt vooral op school en SFI-cursussen (Zweeds voor Volwassenen), maar de vraag over werk wordt ook belicht. Een man beweert een baan te hebben gekregen als tolk na slechts twee jaar in Zweden, wat nogal uitzonderlijk lijkt te zijn als men kijkt naar de cijfers van het RUT-rapport over de werkgelegenheid onder nieuwkomers. Uit het rapport blijkt dat slechts 25% van de vluchtelingen na 8 jaar een baan heeft in Zweden.

De film werd namens de Zweedse Migratiedienst in 2011 geproduceerd door het reclamebureau Linkin AB, en in 2014 op Youtube geplaatst. Projectmanager voor de productie van de film van de Migratiedienst was Helena Kullberg, die nu als hoofd van de hervestiging unit in Norrköping werkt. Wanneer Samfällsnytt haar op de telefoon bereikt, zegt ze dat ze op vakantie is en op een skihelling staat. Met het oog hierop vraagt ​​ze ons volgende week terug te bellen als ze weer aan het werk is. Ze beantwoordt kort de vraag over de film.

– Deze film gaat over quota-vluchtelingfamilies die naar Zweden zijn gekomen en laat zien hoe we het Zweedse programma implementeren.

Samhällsnytt heeft echter een aantal eerdere antwoorden in e-mails met betrekking tot de film, waarin ze onder andere het volgende schrijft:

“Het doel van de film is om een ​​beeld te geven hoe het alledaagse leven in Zweden eruit ziet voor nieuw gearriveerde quota-vluchtelingen. Namens de regering heeft de Migratiedienst opdracht om elk jaar 1900 vluchtelingen te huisvesten. Quota-vluchtelingen krijgen voordat ze hier aankomen informatie over Zweden, o.a. door de film .”

Uit het email-antwoord blijkt dat film 21.000 euro kostte om te produceren. Het grootste deel van de financiering kwam van het Europese vluchtelingenfonds.

Samhällsnytt heeft contact gehad met Patrik Griph van het reclamebureau Linkin AB, die de productiemanager was voor de film in 2011, met de vraag of ze een volledig script van de Zweedse Migratieraad hebben gekregen en wie de families hebben gekozen die in de film zijn verschenen:

– Wij hebben die mensen niet gekozen, zegt hij tegen ons.

De film die hieronder te zien is, heeft enkele reacties die bedanken voor de informatie, zoals “Zweden lijkt een aangename plek te zijn.” De meeste reacties in het Engels zijn echter boos en sceptisch. Onder andere vraagt men zich af waarom er zo weinig Zweden te zien zijn in een film over het dagelijks leven van migranten in Zweden. Een andere opmerking luidt als volgt (vertaling – opmerking):

“Ik wil verhuizen naar Zweden om gratis huisvesting te krijgen en terugkeren naar de universiteit. Ik wil mijn vriendin meenemen. We zullen kinderen krijgen en gaan een tijd op sociale bijdragen leven. We hopen gratis onderwijs in het Zweeds te krijgen. Ik ben Europees – zou dat mogelijk zijn voor mij? “

Samhällsnyt stelt een vraag aan Helena Kullberg:

Waarom vertoont de film een duidelijk omlijnd perfect beeld van het leven in Zweden voor vluchtelingen, zonder enig probleem, terwijl de meesten in werkelijkheid in kleine appartementen in betonnen districten zoals Rinkeby zullen leven, zonder enige kans op werk? Voor mij lijkt dit op desinformatie, of in ieder geval zijn de gegevens ernstig misleidend.

– De film werd vertoond in samenhang met gesprekken die we met de vluchtelingen voerden over wat er moeilijk is, ze kregen de gelegenheid om vragen te stellen en meer te weten te komen tijdens dat gesprek.

Helena Kullberg beweert dat de film momenteel niet wordt gebruikt. Ze kan echter niet verklaren waarom het nog steeds beschikbaar is op YouTube – ondanks het feit dat de Zweedse Migratiedienst het auteursrecht heeft.

Bron:

https://samnytt.se/se-migrationsverkets-reklamfilm-for-flyktingar-rymliga-lagenheter-med-lyxsang-och-sminkbord/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 940 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6329 Articles)
Altijd in oppositie.

3 Comments on Zweedse Migratiedienst reclamefilm voor asielzoekers: ruime appartementen met luxebedden en make-up tafels

 1. Brussel heeft meer geld nodig om nog meer reclamefilmpjes te maken voor alle nieuwkomers, nou zeg dat dan frans

  Like

 2. antiislamnu // februari 21, 2018 om 22:16 //

  Wat moet je met al die asielparasieten ziet er niet uit kop ingepakt gordijn kleding intelligentie heel weinig zo te zien kinderen bij elkaar neuken kunnen ze wel zo te zien .
  Bidden zal wel de favoriete bezigheid zijn ik zie geen toegevoegde waarde voor dat land.
  Als je nou echt in de shit zit oorlog enz enz dan ga je toch geen kinderen op de wereld zetten of ben ik nou gek

  Like

 3. Wat is die Zweedse regering toch verneukeratief bezig voor zijn eigen bevolking……en de gelukzoekers verheerlijken.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s