Nieuw

Coalitie houdt vol: doek valt voor referendum

Foto: Kajsa Ollongren. Bron: Screenshot Ministerie van Binnenlandse Zaken / YouTube.

AFSCHAFFING REFERENDUM – Een krappe meerderheid in de Tweede Kamer steunt het plan van het kabinet om het raadgevend referendum af te schaffen. Ook komt er géén referendum over de afschaffing, als het aan coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie ligt.

In een fel debat kreeg D66-minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken vanavond de volle laag van de oppositie. Zelfs de SGP – fervent tegenstander van referenda – vindt het juridisch niet in de haak dat het kabinet een referendum over afschaffing van het referendum blokkeert.

,,Wij juichen toe dat het referendum wordt afgeschaft, maar dit moet wel op een staatsrechtelijk zuivere manier gebeuren”, zegt SGP-Kamerlid Roelof Bisschop. De partij stemt donderdag in met de intrekkingswet van het kabinet, maar pleit samen met andere oppositiepartijen óók voor het mogelijk maken van een referendum over die wet.

Lees verder:

https://www.ad.nl/politiek/coalitie-houdt-vol-doek-valt-voor-referendum~a898af9d/

Doe mee met 928 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5834 Articles)
Altijd in oppositie.

6 Comments on Coalitie houdt vol: doek valt voor referendum

 1. Hoezo democratie

  Like

 2. trebor2110 // februari 21, 2018 om 08:54 //

  stelletje landverraders

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // februari 21, 2018 om 12:07 //

  Wat we niet uit het oog moeten verliezen is dat Ollongren alleen de zetbaas is die de opdracht heeft gekregen het referendum af te schaffen, zij is niet de enige schuldige, dat zijn alle leden van de huidige regeringscoalitie. Rutte Buma Pechtold ze zijn allemaal even schuldig.

  Like

 4. Bob Fleumer // februari 21, 2018 om 13:35 //

  En zo is het, de hele club heeft schijt aan de bevolking van Nederland, ik hoop op een wonder dar de hele troep in elkaar stort!

  Like

 5. WEER EEN DIKKE MIDDELVINGER NAAR DE NEDERLANDSE BURGERS.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: