Nieuw

TPO, Geenstijl en De Gelderlander spannen kort geding aan tegen EU

Media reageren op nepnieuwsbeschuldiging door EU-organisatie

TPO, Chris Aalberts, Geenstijl en De Gelderlander hebben gezamenlijk de Europese Unie gedagvaard. Aanleiding zijn de aantijgingen van EU-organisatie EU vs Desinfo dat deze media nepnieuws zouden hebben verspreid. Het kort geding vindt plaats op woensdag 14 maart in Amsterdam.

Advocatenkantoor Kennedy Van der Laan sommeerde begin februari de EU de beschuldigingen aan het adres van TPO te rectificeren en excuses aan te bieden. Nadat dit niet gebeurde besloten TPO, Geenstijl en De Gelderlander dan maar samen op te trekken tegen de EU. Ook die media werden door de EU-organisatie beschuldigd van het verspreiden van nepnieuws.

TPO-hoofdredacteur Bert Brussen zegt over de kwestie:

“Dat we in deze zaak gezamenlijk optrekken met andere mediabedrijven is geen toeval. Het is voor TPO van het grootste belang duidelijk te maken dat de EU hier een flinke stap te ver is gegaan. Een supranationale overheidsinstantie die nieuwssites op eigen houtje van een ‘nepnieuws’ stempel kan voorzien is Orwelliaans. Daar komt dan nog eens bovenop dat dat stempel blijkbaar vrij snel per abuis op een nieuwsorganisatie gedrukt kan worden.

We spreken hier niet van een willekeurige groep mensen die beoordelingen aan nieuwssites geeft, maar we hebben het over een organisatie van de Europese Unie. Dat vertegenwoordigt een bepaalde waarde en een bepaald gezag dat in onze ogen nu misbruikt wordt om kritische media indirect het zwijgen op te leggen.

De aanklacht is voor ons dan ook een gezamenlijk standpunt van de betrokken media-organisaties tegen de opstelling van de EU en de instelling waarmee ze ‘nepnieuws’ te lijf denkt te moeten gaan.”

TPO >>

Nou leuk, alleen denk ik niet dat het veel zin heeft een illegale bezettingsmacht in rechtbank te bestrijden. Het kenmerk van een illegale bezettingsmacht is namelijk dat ze toch wel kan doen en laten wat ze wil. Een illegale bezettingsmacht, en dat is de EU sinds 1 juni 2005, treed je tegemoet met wapens. De Duitsers en Napoleon hebben we tenslotte ook niet verslagen in een rechtbank of stemhokje.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9290 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on TPO, Geenstijl en De Gelderlander spannen kort geding aan tegen EU

 1. Scrutinizer // februari 20, 2018 om 19:31 //

  Tja, ach. Zolang de sites niet uit de lucht worden gehaald of de auteurs vervolgd o.i.d. is zo’n keurmerk alleen maar toe te juichen.
  Het doet me denken aan de ivnvoering van veplichte melding van herkomstland van een product. Dat hadden de engelsen ooit bedacht, want hoe kon men nou “buy British” promoten als niet bekend was waar een product was vervaardigd? Dus kwamen ze met wetgeving die openbaring van herkomst verplicht stelde. Maar wat de planners over het hoofd hadden gezien is dat na verloop van tijd de consumenten zelf vaststelden in welke landen men hoge kwaliteit vervaardigde en alzo werd “Made in Germany” binnen de kortste keren, een indicatie voor de consument dat een bepaald product wel degelijke kwaliteit moest zijn. Dus het label dat bedoeld was om als “uitheems” gediscrimineerd te worden (teneinde inferieure poducten van eigen bodem te kunnen slijten aan evrmeend domme patriotten) werd algauw een soort geuzennaam cq. informeel (en onbedoeld) kwaliteitskeurmerk.
  Zo is het wat mij betreft ook met zg. nepnieuws: als de overheid een website gaat brandmerken, dan ga ik ervan uit dat juist die vermoedelijk de onwelgevallige waarheid spreekt.

  Liked by 2 people

 2. @Scrutinizer // februari 20, 2018 om 19:31

  LoL. Mischien moet ik maar eens op zoek naar een ‘stempel’: ‘Gegarandeerd Nepnieuws’ om in de header van de site te zetten 😉

  Like

 3. antiislamnu // februari 20, 2018 om 21:19 //

  we hebben het over een organisatie van de Europese Unie. Dat vertegenwoordigt een bepaalde waarde en een bepaald gezag ???? Nou niet bij mij ik heb nul respect voor de Europese unie

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s