Nieuw

Somalische vader laat dochter (7) genitaal verminken om “haar minder sexy te laten voelen”

Een  Somalische Uber-chauffeur heeft tijdens een rechtszitting toegegeven dat hij zijn dochter heeft onderworpen aan een vrouwenbesnijdenis, omdat het belet dat “vrouwen zich altijd sexy voelen”.

De rechtszaak is een van de weinige keren dat in het Verenig Koninkrijk een vervolging voor het misdrijf voor de rechter is gebracht. Ondanks dat het sinds 1985 verboden is, en er al honderden succesvolle vervolgingen in Frankrijk hebben plaatsgevonden.

– De zaak betreft een praktijk die illegaal is in dit land en illegaal wordt in landen over de hele wereld, zei Anna Vigars, de officier van justitie, tegen de rechtbank toen de zaak maandag begon.

– Maar er zijn gemeenschappen in Afrika en het Midden-Oosten waar het gebruikelijk is, voegde ze eraan toe.

De aanklaagster voert aan dat de Somalische vader, die “gebrekkig” Engels spreekt, aan liefdadigheidswerker en anti-vrouwenbesnijdenis actievoerder Sami Ullah heeft toegegeven dat hij zijn dochter heeft laten besnijden, nadat hij hem in maart 2016 had opgehaald in zijn Uber.

Ullah vroeg de chauffeur of hij wist wat de uitoefening was van het Somalische woord “sunna”. De chauffeur zou met zijn vinger het kruisteken hebben gemaakt en antwoordde: “Bedoel je snijden?”

– Hij zei toen dat hij zijn eigen dochter had laten verminken, met het argument dat veel mensen in zijn cultuur het omarmden en beweerde dat een kleinere versie van de besnijdenis niet verkeerd was.

Na de taxirit belde de liefdadigheidswerker de politie, justitie bezocht vervolgens de familie van de chauffeur, en na een inspectie werd ontdekt dat een meisje van zeven jaar haar clitoris was verminkt.

Ullah voegde eraan toe:

– Hij [de verdachte] vertelde me dat hij het laten doen in een gebied van Bristol. Ik vroeg hem of hij wist dat het illegaal was, hij antwoordde dat het cultuur en een traditie was, sommige mensen doen het, sommige mensen niet, voegde Ullah eraan toe.

– Hij vertelde me dat hij het bij zijn dochter had laten doen, en dat er plaatsen zijn waar je dit kan regelen. Hij zei, rond de faciliteit van het gezondheidscentrum.

– Hij vroeg me waarom ze het doen, en voordat ik de kans kreeg om te antwoorden, zei hij:” Om te beletten dat vrouwen zich altijd sexy voelen”.

Vorig jaar werden meer dan 5.000 nieuwe gevallen van vrouwenbesnijdenissen geregistreerd in het VK, en ongeveer 9.000 vrouwen zochten hulp in de National Health Service (NHS) vanwege het gebruik.

Het cijfer betekent dat er dagelijks ongeveer 14 nieuwe gevallen zijn, en een derde van de vrouwen en meisjes die hulp zochten, werd geboren in Somalië, volgens de NHS-cijfers.

Bron:

https://www.bristolpost.co.uk/news/bristol-news/live-bristol-dad-trial-child-1232470

https://www.theguardian.com/uk-news/2018/feb/19/taxi-driver-arranged-for-daughter-7-to-have-fgm-bristol-court-told

http://www.breitbart.com/london/2018/02/20/somali-father-daughter-fgm-stop-her-feeling-sexy-court-hears/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6947 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Somalische vader laat dochter (7) genitaal verminken om “haar minder sexy te laten voelen”

  1. Zijn geslacht ook afhakken en uitlepelen, want hij voelt zich constant sexy…

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s