Nieuw

Vandaag zou Pim Fortuyn 70 jaar oud zijn geworden

By Gerardus - Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3372039

Geboren te Driehuis op 19 februari 1948,
Vermoord in Hilversum op 6 mei 2002

Ook nu kwam de kogel weer van links

Fortuyn verliet kort na 18.00 uur de studio van Radio 3FM op het Media Park in Hilversum, waar hij kort tevoren interviews namens zijn partij LPF had gegeven. De laatste persoon die hem interviewde was Filemon Wesselink, die op dat moment stage liep bij 3FM. Fortuyn werd op weg naar zijn auto neergeschoten.[1] Ooggetuigen waren onder anderen Fortuyns gelegenheidschauffeur en kandidaat-Tweede Kamerlid Hans Smolders, een woordvoerder van de LPF, en radiopresentatoren Ruud de Wild en Jeroen Kijk in de Vegte. Reanimatie mocht niet meer baten; Fortuyn overleed kort na de aanslag. Hij is 54 jaar oud geworden.

De dader werd even later enkele straten verderop, na onder meer door Smolders te zijn achtervolgd, door twee agenten gearresteerd. De aangehouden man werd door de politie geïdentificeerd als Volkert van der Graaf, een Nederlander van toen 32 jaar, woonachtig in Harderwijk. Hij had ten tijde van de moord geen strafblad en was werkzaam voor de milieubeschermingsorganisatie Vereniging Milieu-Offensief. Hij hield zich in die tijd met enig succes bezig met juridische procesvoering tegen milieu-overtredingen door met name boeren en tegen dierenmishandeling. Ook controleerde hij vaak eigenhandig of veehouders en boeren de vereiste milieuvergunningen hadden. Als motief voor de moord verklaarde Van der Graaf dat hij Pim Fortuyn zag als een gevaar voor de zwakkeren in de maatschappij.

Via Wikipedia

 

 

Het had een mooi feest kunnen zijn, maar helaas heeft dit nooit zo mogen zijn en blijft het koffiedik kijken hoe Nederland er uit had gezien. Als, als , als

Groet met een traan Bolo

en meer filmpjes en foto’s kunt U hieronder naar hartenlust plaatsen, ik mag dat niet iets met copyrights of zo…..

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 941 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2130 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

12 Comments on Vandaag zou Pim Fortuyn 70 jaar oud zijn geworden

 1. Tijl Uylenspiegel // februari 19, 2018 om 12:01 //

  16 Jaar geleden alweer en de dader loopt al weer een paar jaar vrolijk fluitend rond alsof er niks is gebeurd. Lees zo nu en dan nog weleens stukjes in zijn boeken, de man was zijn tijd ver vooruit. En inderdaad het blijft koffiedik kijken, zou Fortuyn in staat zijn geweest de ongeleide projectielen binnen zijn partij in het gareel te houden ? Destijds was het nieuw dat een partij opstond uit het niets, inmiddels hebben we met de PVV en nu het FvD kunnen zien dat het geen sinecure is. De PVV is inmiddels in iets rustiger vaarwater gekomen maar het FvD moet nog maar zien hoe ze bij eventuele verkiezingen al die zetels in gaan vullen, zitten daar straks mensen bij met de capaciteiten om toe te treden tot een regering ? Persoonlijk heb ik zo mijn twijfels. Baudet en Hiddema zouden dat kunnen maar Hiddema loopt tegen zijn houdbaarheidsdatum aan en het is maar de vraag of hij een ministerschap ambieert. Maar wie hebben ze verder achter de hand ? En hoe gaan die straks om met de media aandacht ? Het zal niet eenvoudig zijn na jaren van anonimiteit plots een legertje ‘journalisten’ met microfoons voor je te zien die elke letter die je zegt onder een vergrootglas leggen, die je met hun camera’s volgen bij elke beweging. Eén keer struikelen en je bent maandenlang een hit op YouTube !
  Nee het tijdperk Fortuyn is vroegtijdig tot een einde gekomen maar veel hebben we er niet van geleerd vrees ik, het demoniseren is tot Kunst verheven en gebeurd nu verfijnder dan destijds maar het gebeurt wel !

  Like

 2. als hij kon zien wat een zooitje het is geworden, precies waar hij voor waarschuwde
  hij zou zeggen ik zei het toch ,onze regering wacht gewoon tot er iets gebeurd, ze hebben lak aan het volk, we zijn alleen goed genoeg om geld in de staatskas te storten om iedereen die hier niet hoort te kunnen onderhouden

  Like

 3. Like

 4. Esperanza // februari 19, 2018 om 15:09 //

  Like

 5. Esperanza // februari 19, 2018 om 15:10 //

  Liked by 1 persoon

 6. Esperanza // februari 19, 2018 om 15:18 //

  Liked by 3 people

 7. Ik plaats dit op:
  https://www.facebook.com/nieuwsblogdontessers/

  Opdat deze rasechte Nederlander met hart voor zijn Vaderland nooit vergeten mag worden.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s