Nieuw

Turkije dreigt met invasie Griekse eilanden

Herstel Turks-Ottomaanse Rijk door militaire veroveringen steeds dichterbij – Jaren ’30 op herhaling: Europa doet opnieuw niets substantieels tegen almaar agressiever wordende dictator

Turkije zoals Erdogan het zag in zijn toespraak. Klik voor groter.

Zoals we de afgelopen jaren al vaker schreven zijn de Turkse dictator Recep Tayyip Erdogan, zijn islamistische AK Partij, en ook een groot deel van de oppositie geobsedeerd met het herstel van het Turks-Ottomaanse Rijk door middel van militaire veroveringen. De anti-Koerdische campagne in Noord Syrië houdt nog altijd aan, en met Griekenland is de afgelopen weken talloze keren de confrontatie gezocht door maar liefst 138 schendingen van het Griekse luchtruim, en het rammen van een schip van de Griekse kustwacht door een Turkse patrouilleboot. ‘Degenen die denken dat wij de landen waaruit wij ons 100 jaar geleden hebben teruggetrokken zijn vergeten, hebben het mis,’ zei Erdogan op 12 februari. Die landen omvatten niet alleen Griekenland, maar ook het grootste deel van Zuidoost Europa, Noord Afrika en het Midden Oosten, inclusief Israël. ‘De dingen die wij tot nu toe hebben gedaan verbleken bij de grotere aanvallen die wij de komende tijd hebben gepland, inshallah.’

De betreffende Griekse (toeristen)eilanden in de Egeïsche Zee liggen weliswaar vlak voor de Turkse kust, maar behoren zowel wettelijk als historisch bij Griekenland. Desondanks streeft het grootste deel van de Turkse politiek openlijk naar de verovering van deze eilanden. Zo beloofde Kemal Kilicdaroglu, leider van de grootste oppositiepartij CHP, in december dat als hij volgend jaar de verkiezingen wint, hij ’18 Griekse eilanden zal binnenvallen en overnemen, net zoals oud premier Bulent Ecevit in 1974 deed met Cyprus.’ Ook Meral Aksener, leider van de nieuwe ‘Goede Partij’, riep op tot een invasie: ‘Wat gebeuren moet, moet gebeuren.’

XanderNieuws >>

Headerfoto hoort bij  een toespraak van Erdogan waarin die aangaf aanspraak te maken op alle gebieden die Ataturk ooit terug wilde hebben.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 944 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8738 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

11 Comments on Turkije dreigt met invasie Griekse eilanden

 1. Laat m maar dreigen……..Assad gaat de Koerden helpen….en misschien……maakt die meteen Erdogan een kop kleiner……..je weet maar nooit hoe een raket kan verdwalen door de wind of zo…

  Like

 2. Like

 3. Maarten ⬆️ schreef vroeger stukjes over Bulgarije op de Amsterdam Post.

  Like

 4. Ik ben geen vriend van Assad maar ik hoop dat hij de Turken op hun plaats zet. Je kan niet zomaar landen binnen vallen en denken dat je het recht aan jou kant hebt. Maar Amerika zal ze wel helpen ondanks dat ze ook dat land bedreigen. Het is van te groot strategisch belang.

  Like

 5. antiislamnu // februari 19, 2018 om 23:27 //

  Wat een stelletje mongolen zitten er overal op top posities wat een puinhoop maken ze er overal van Erdogan rutte merkel en zo kunnen er nog wel honderden namen bij.
  En dan te bedenken dat ze stuk voor stuk door het volk gekozen zijn verschrikkelijk.
  Maar een springt er uit met gezond verstand orban helaas zijn er daar niet veel van

  Like

 6. Gevaarlijke retoriek ,die Turkse gek zou het nog doen ook ,Griekenland kan hem toch niet tegen houden, en op die eilanden zitten migranten genoeg om steun te geven indien nodig aan de islam verovering , net als in de rest van Europa trouwens.
  Al de landen dat hij bedreigd zijn militair inferieur aan de turken ,door zgn beparingen ,het is inderdaad dezelfde situatie als in de jaren 30 en niemand die het in de gaten heeft?

  Liked by 1 persoon

 7. Ergens in 2008/9 heb ik een stuk geschreven over de verloop van de chaos na Irak…..de rij van landen die gedestabiliseerd werden is met Griekenland als korte termijn toekomst compleet. Volgens mij zouden de leiders van de EU en de NAVO zichzelf heel druk moeten maken om deze uitlatingen, het is regelrechte oorlogs rethoriek en het blijft daar niet bij. Een optie zou zijn als Griekenland nu Syrie zou gaan steunen, maar wat moet je met een failliet land nog steunen behalve je eigen bevolking?

  Ik ben rond 2000 aan een boek begonnen waarbij Marokko na de moord op de koning werd overgenomen door extreme lieden die vervolgens Spanje binnen vielen en daar een moordorgie langs de Spaanse Costa’s gingen houden…op weg naar het noorden. De NATO greep niet in omdat de moslim bevolking in landen zoals Frankrijk dan binnen het land oorlog gingen voeren, de chantage was daarmee compleet.
  Men deed, zelfs als NAVO land niets, helemaal niets, gegijzeld door een deel van de zelf geimporteerde bevolking….

  Dit lot kan en zal Griekenland ook ten deel gaan vallen, ik denk dat hun beste kansen niet bij de NAVO liggen maar bij een nieuw op te richten pack samen met de Visegrad landen en ik vermoed dat zulk een splitsing er ook aan komt, er is immers geen keuze meer en niets meer om over te onder handelen. De arrogantie van de EU is de strop om de eigen nek.En als die EU valt zullen de verantwoordelijken weg zijn, zal de onderstructuur ineen zakken en zal er op lager overheidsniveau enorm geroofd en geplunderd worden. De mens is een oppertunist, en de structuur van macht die is opgebouwd door de “elite” is erg verweven met alles. Op iedere stoel wel een vriendje of een vriendje van eenn vriendje.

  In Europa spelen vele factoren, zowel menselijk, natuurlijk als geografisch mee, tussen de misoogsten van ons fruit en de grootste graanoogst ooit in Rusland ligt een macht die groter is dan alles tezamen. Zonder de import van volk zou Europa zichself kunnen bedruipen en ook mindere tijden kunnen doorstaan, maar met de wereldwijde schaarste is het een magneet die in kracht gaat verveelvoudigen.

  Als er een bord eten is en tien hongerigen, dan zullen er zeker acht niet eten…., ligt eraan wie met eennander een pact vormt om te overleven. De een eet, de ander houd de meute op afstand, en men wisseld van positie en deelt. Zo overleef je. De EU is geen overlever, het is een parasiet die de gastheer zo heeft uitgezogen dat de levenslust weg is, en ondertussen heeft de parasiet andere parasieten uitgenodigd tot het laatste avondmaal, het leegzuigen van het kadaver.

  Het zijn andere tijden, zou het Griekse leger een vrijwillige internationale brigade hebben? De noodzaak is nu overduidelijk. Je kunt zeggen van Turken wat je wil, maar het is gewoon fijn duidelijke taal te horen waar je iets mee kan in plaats van het gehuichel van lieden zoals Rutte en Timmermans.

  Hoe Europa de toekomst zal overleven….door zijn/haar burgers als volwaardige mensen te zien en niet als voorwerpen. wie iets te winnen heeft en niets te verliezen zal vechten tot het laatste moment, wie nooit heeft geleerd te vechten voor iets zal niets hebben, ongeacht het IQ en de bankrekening.

  Ik ben erg benieuwd in welke landen burgers al zelf in actie zijn gekomen en zichzelf hebben georganiseerd en bewapend. Het is tegen de aankomende golf van ellende de enige logische stap die een mens nog kan maken, kiezen voor zelfbehoud en zelfbeheer.

  Een ander doet het niet voor U maar samen met anderen kunt U uw kansen enorm vergroten.

  Neem de omgekerde V van de identitairen, de Feniks van wederopstanding en leven of eender welk symbool waar U blij van word en verzamel u bij die symbolen, want zonder een verbindend iets zijn we allemaal

  ….ALLEEN.

  Duchesne, another phrophet of disaster who say’s the ship is lost…

  Liked by 1 persoon

 8. Duchesne.
  Ik merk dat je vergeten bent de VS en Rusland en wellicht ook China te betrekken in je toekomstvoorspellingen.
  Sorry, neem me niet kwalijk maar geloof je nu echt dat zo zal gaan, zonder dat de grootmachten (met India ook nog op de achtergrond, al hoewel…) corrigerend zullen optreden.
  Het beeld wat je schetst, compleet met Turkse overheersing anno 1200,- n.Chr. et cetera.
  Leuk en aardig om te lezen, maar kan gewoon niet meer.
  Zal nooit geaccepteerd worden, omdat daardoor eenvoudigweg de hele vrije wereldhandel vernietigd wordt.
  Zo dus,kop op, je ziet het valt best mee.
  Binnenkort weer vakantie vieren in Turkije?

  Wat denk je daar van…

  Like

 9. Liever Kreta ofzo, behalve dictators zijn er ook nog mensen waar je mee te maken hebt, en mijn ervaring met Turkse kooplieden is hel zacht gezegd onprettig verlopen, hard gezegd heb ik op een enkel uitzondering na nog nooit zo’n berg arrogantew klootzakken bij elkaar gezien, en daar moet je jezelf dan gastvrij ontvangen zien?
  Twee vrouwen die in hetzelfde hotel zaten waren na een dag zo lastig gevallen, die durfden letterlijk het hotel niet meer uit. Toerisme moet ook ontspannend en prettig zijn, enkel lieden die zoveel mogelijk willen vreten voor zo min mopgelijk en zichzelf warm voelen worden van nep artikelen boeken nog een vakantie naar Turkije.

  Op Kreta bijvoorbeeld vraagt men of je wil eten in hun restaurant, zeg je nee dan wensen ze je een goede dag en vragen niet meer. Ik vond het een wereld van verschil qua mentaliteit en mocht de turk daar ooit binnenvballen, als ze een geweer met coghels, een HP35* en een uniform over hebben….

  * HP35, High Power model 1935 van FN, 9mm para, ook FEG Model 80/90, Tanfoglio en Mauser model 90, om er enkele te noemen, kopieerden dit wapen.
  Ongetwijfeld het beste pistool ooit gemaakt, enkel de vergrendeling van een Radom Vis erin was perfectie geweest. (Glock heeft dat gejat)
  Het ding vreet alle soorten munutie door elkaar, magazijn van 13/15 schoten dat razend snel te wisselen is, richt zichzelf en werkt altijd en je kunt een klein hoekje levensruimte stukken groter maken…..Het Nederlandse leger heeft hun bestand van dit wapen voor het grootste deel laten verschroten…..ruim 50 variaties, gewoon aan stukjes. Het enige minpunt is de magazijnveiligheid in de trekker, die moet je bij een HP direct verwijderen en weggooien. Wie een veiligheid nodig heeft op een pistool moet leren opspannen en schieten in dezelfde beweging, of gewoon van de trekker afblijven tot je wil schieten. Zo moeilijk is het niet, omgaan met wapens, maar het vergt een bepaalde verantwoordelijkheid. Dat mist nogal in het leger en daarom hebben ze nu plastic pistooltjes en een mongool proof veiligheidssysteem waarmee een schot laten afgaan enkel door opzet kan. Maar of het een verbetering is….

  Perfectie evenaren heeft een naam: Grand Puissance modele 1935

  Dat gerzegd hebbende, er zijn vele pistolen met soms hele goede systemen, Petter was een mooi idee in de SIg P210, maar helaas die magazijn capaciteit….genoeg om ergens weg te komen maar te weinig om ergens heen te gaan….

  Like

 10. A Greek-American lobbying organization and the Armenian National Committee of America have launched an effort to halt the sale of 100 F-35 aircraft to Washington’s NATO ally Turkey over Ankara’s “consistently and steadily more dangerous” provocations, a Greek-American lobbyist said recently.

  https://sputniknews.com/military/201802201061845547-us-halt-f-35-turkey-greek/

  Liked by 1 persoon

 11. Duchesne, ik denk dat jouw kennisleer wapens een van een hoge uitzondering is.
  Waar kan je überhaupt wapens kopen in NL?
  En dan ook nog ” voldoende munitie” want aan een wapen heb je ook niets.
  Maar heb je verhaal met interesse gelezen.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Turkije en het nieuwe Ottomaanse Rijk | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s