Nieuw

Niks aan de hand, zijn allemaal gematigde moslims: 30 asielzoekers in Nederland met een ‘IS-paspoort’

Asielzoekers kwamen binnen met gestolen blanco paspoorten die ook door IS worden gebruikt om aanslagen te plegen.

Rond de dertig asielzoekers zijn in 2015 en 2016 Nederland binnengekomen met een paspoort dat gesignaleerd staat omdat het vermoedelijk wordt gebruikt door leden van terreurbeweging IS of andere jihadistische groepen. Na politieonderzoek is geen van de asielzoekers bestempeld als een gevaar voor de nationale veiligheid. Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft de cijfers verstrekt na vragen van NRC.

Veiligheidsdiensten maken zich zorgen over de dreiging van potentiële terroristen die met valse Syrische papieren onopgemerkt Europa bereiken. IS en andere jihadistische groepen hebben bij veroveringen in Syrische steden duizenden blanco paspoorten buitgemaakt. Het gaat om lege paspoortboekjes waarin nog persoonlijke gegevens kunnen worden ingevuld. De serienummers van de gestolen documenten zijn door inlichtingendiensten achterhaald en worden door Europese landen uitgewisseld in een databank. Nu blijkt dat in Nederland circa dertig Syriërs over zo’n blanco paspoort uit de databank beschikten.

NRC >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9267 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on Niks aan de hand, zijn allemaal gematigde moslims: 30 asielzoekers in Nederland met een ‘IS-paspoort’

  1. Like

  2. Like

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Houders van ISIS paspoorten zijn “gematigd” | toodlessss
  2. Turkijedeal van Rutte om de fascistische terrorist Erdogan te financieren staat op instorten – asielinvasie kan weer uit de hand lopen

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s