Nieuw

AfD de op één na grootste partij in Duitsland

De Duitse immigratie-kritische partij Alternatief voor Duitsland (AfD) heeft inmiddels de SPD ingehaald en is de tweede grootste partij.

Na de beslissing van het Duitse establishment om opnieuw te overwegen een grote coalitie tussen Angela Merkel’s christen-democratische CDU en de SPD te smeden, is Alternatief voor Duitsland aanzienlijk gegroeid in de opiniepeiling.

In een enquête die vandaag is gepubliceerd wordt de AfD de tweede grootste partij en krijgt 16,0 procent van de kiezerssteun, terwijl de SPD 15,5 procent krijgt.

Het is nog steeds onduidelijk of SPD en CDU opnieuw echt deel zullen uitmaken van een grote coalitie. Binnen de SPD is de vraag voorgelegd aan leden die op een extra ingevoerde congres binnenkort een standpunt zullen innemen. Tot die tijd mist Duitsland voor de lange termijn een federale regering.

Tijdens de verkiezingen kreeg de AfD, geleid door voorzitter Alexander Gauland, voor het eerst een plaats in de Bondsdag. De intree in het nationale parlement werd als een gevolg beschouwd van de ontevredenheid van het Duitse publiek met Merkel, die sinds de asielchaos in 2015 meer dan een miljoen illegale immigranten in het land heeft opgenomen.

Bron:

https://uk.reuters.com/article/uk-germany-politics-poll/germanys-far-right-afd-overtakes-centre-left-spd-in-latest-poll-idUKKCN1G31M3

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 940 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6329 Articles)
Altijd in oppositie.

12 Comments on AfD de op één na grootste partij in Duitsland

 1. bp633livenl // februari 19, 2018 om 23:41 //

  Goed nieuws.

  Like

 2. trebor2110 // februari 19, 2018 om 23:48 //

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // februari 20, 2018 om 00:24 //

  Vergeet niet dat een coalitie met de SPD nog de enige mogelijkheid voor Merkel is om haar carrière een vervolg te geven. Merkel weet dat, Schulz weet dat. Zoals de overeenkomst er nu uitziet is het ook geen Merkel regering maar een Schulz regering. God verhoedde dat dit werkelijkheid gaat worden, dat heeft grote consequenties voor de €U en Nederland. Dat zou betekenen dat Duitsland het programma van Macron gaat uitvoeren.
  €uropese belasting.
  Een €uropees leger.
  Een €uropese Bank naast het IMF.
  Uitgaven van €uropees schuldpapier.
  En mettertijd een Verenigde Staten van €uropa met een president, kortom dan houden we op te bestaan als zelfstandig land en dat maakt onze regering (meer nog dan nu) tot zetbazen van de €U.

  Like

 4. Schulz is al aan de kant gestapt. Merkel heeft al aangegeven niet meer mee te doen als er weer verkiezingen moeten komen. (jaja, ik heb nog wel wat meegekregen toen ik geen internet had, ARD en ZDF in mijn pakket, en het zal je verbazen misschien, maar daar krijg je meer info dan op de NL staats-tv).
  Beide partijen hebben niet echt een opvolger in huis. Maar uiteindelijk doet dat er allemaal niet zoveel toe.
  16% is geen meerderheid en de Alt-parteien zoals ze in DL zeggen zullen zich net als in NL verenigen om het ‘populistische gevaar’ buiten de deur te houden. (verschil is dat de nl altpartijen al heel lang met dat proces bezig zijn en het bij de Duitsers nu heel snel gaat, omdat het heel lang heeft geduurd voor er daar een kritische partij door kon breken, WW-II syndroom en kiesdrempel).
  De impact waar we het van moeten hebben is als CSU CDU dwingt te draaien op immigratie. CSU zal wel moeten, niet alleen omdat ze daar al jaren mee dreigen, maar vooral omdat ze hun decennialange absolute meerderheid in Beieren anders kwijt dreigen te raken. En dát is onverteerbaar voor ze.

  Wat ik al aangaf in mijn analyse (die verdomd juist was al zeg ik hetzelf) net na de Duitse verkiezingen:
  Helpt de Duitse verkiezingsuitslag de EU om zeep?
  https://fenixx.org/2017/09/29/helpt-de-duitse-verkiezingsuitslag-de-eu-om-zeep/

  Liked by 2 people

 5. Republikein // februari 20, 2018 om 02:13 //

  De AfD is van plan dit voorjaar in Berlijn een grootschalige demonstratie te organiseren om campagne te voeren voor nieuwe verkiezingen. We verwachten een vijfcijferig aantal demonstratiedeelnemers”, zegt Steffen Königer, lid van de Federale Raad van Bestuur, aan het” Redactionele Netwerk Duitsland “(maandagnummer). Deze zogenaamde grote coalitie vertegenwoordigt niet langer het land,”voegde hij eraan toe. “Wij eisen nieuwe verkiezingen”.

  Like

 6. Hetzelfde in Zweden. Daar zijn de Zweden Democraten buitenspel gezet door het zogeheten DÖ-overeenkomst, december-overeenkomst, was een overeenkomst tussen zes van de acht Zweedse partijen van het Zweedse parlement met de bedoeling om de Zweden Democraten buiten invloed te houden. Officieel is het eind 2015 opgeheven, maar in praktijk gaat het nog steeds door.

  Like

 7. Republikein // februari 20, 2018 om 03:21 //


  Ergebnisse sollten geheim bleiben: Drei Viertel aller Drittklässler in Berlin können nicht schreibe

  Like

 8. Republikein // februari 20, 2018 om 03:24 //

  Neue Horror-Nachrichten aus dem kommunistisch regierten Berlin: Drei Viertel der Berliner Drittklässler beherrschen die deutsche Rechtschreibung nicht richtig. Von den rund 24.000 Drittklässlern erreichte knapp die Hälfte nicht die Mindestanforderungen und liegt auf der untersten der fünf Kompetenzstufen, berichtet der Tagesspiegel unter Berufung auf die aktuelle „Vera 3“-Studie. Ein weiteres Viertel schaffte demnach lediglich den „Mindeststandard“, womit drei Viertel unterhalb des von der Kultusministerkonferenz festgelegten „Regelstandards“ liegen.

  Bildungssenatorin Sandra Scheeres (SPD) hatte im Herbst vergangenen Jahres angekündigt, die Ergebnisse nicht zu veröffentlichen. Schließlich sei das in anderen Bundesländern auch noch nie geschehen, argumentierte sie damals. Erst auf Druck von Parteikollege Joschka Langenbrinck, der sich auf sein Auskunftsrecht als Abgeordneter beruft, werden sie nun veröffentlicht.

  Danke schön, bitte sehr.
  Ohne gewähr.

  Liked by 1 persoon

 9. @Tijl Uylenspiegel // februari 20, 2018 om 02:50

  Dat is een premium artikel meneer de abonnee 😉
  Maar nou heb ik Jelte Wiersma nog nooit op iets zinnigs kunnen betrappen, dus die betaalmuur lijkt me terecht.

  Like

 10. paulzwueste // februari 20, 2018 om 18:10 //

  Fubar.
  Uiteindelijk wel.
  En ik wil je nog even zeggen dat je voorspellingen uiterst perfect zijn…!

  Like

 11. Tijl Uylenspiegel // februari 21, 2018 om 01:24 //

  In het artikel wordt duidelijk gemaakt dat de nieuwe coalitie geen Merkel IV is maar Schulz I.
  Merkel heeft haar complete verkiezingsprogram overboord gegooid om toch maar met de SPD te kunnen regeren. Een andere coalitie is in haar ogen onmogelijk en dus is dit haar laatste kans om aan de macht te blijven.
  Wat ik eerder al schreef is dat de €U nu een tandem van Frankrijk en Duitsland dreigt te worden, alles wat anderen vinden doet niet meer ter zake en wordt weggestemd.
  De enige mogelijkheid is dat Rutte de hakken in het zand zet en iedereen weet hoe groot de kans daarop is; nihil.
  Macron blijkt vele malen gevaarlijker dan vooraf al gedacht werd.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s