Nieuw

Zweedse Feministisch Initiatief politica wil op kuuroordreis naar Auschwitz gaan – verwijt kritiek aan nazi’s

Foto: Perimeter van prikkeldraad dichtbij bij de ingang van het Duitse concentratiekamp Auschwitz in Polen. Let op de elektrische isolatoren op de betonnen afrasteringspalen. Het prikkeldraad was geëlektrificeerd met dodelijke voltages, om eventuele uitbrekers te doden. Bovendien is de bovenkant van het hek bewust ontworpen om naar binnen toe te hellen, waardoor het moeilijker wordt om er overheen te klimmen, zelfs zonder dat er elektrische stroom doorheen loopt. Het uitzicht is van buitenaf genomen, kijkend in het kamp. In aanvulling op de twee geëlektrificeerde hekken is er een derde "dode lijn" hek, zichtbaar op het middendeel. Elke gevangene die over het lage derde hek stapt, zou onmiddellijk zonder waarschuwing worden neergeschoten door kampwachters. Bron: Wikimedia Commons Auteur: Pimke.

– Ik heb de opdracht gekregen om begin oktober een meidenreis naar Auschwitz te organiseren, type don-zon. We willen de reis graag combineren met lekker eten en een beetje SPA. Is er iemand die daar al is geweest, en die combinatie gedaan heeft? Ik wil graag jullie beste tips! schreef de Fi-politicus en mediadirecteur Teysir Subhi op Twitter. Nu geeft ze in een interview met Dagens Nyheter de nazi’s de schuld van de kritiekstorm.

De parlementaire kandidaat voor Feministisch Initiatief Teysir Subhi is in zwaar weer geraakt, na haar tweet waarin ze over haar plannen vertelt om een reis naar Auschwitz te ondernemen. Tijdens de “meidenreis” naar Auschwitz wil ze het bezoek aan het concentratiekamp combineren “met lekker eten en een beetje SPA”, en vraagt om advies om dit te kunnen arrangeren.

Na de tweet kreeg Teysir Subhi harde kritiek in de sociale media. Ze heeft nu de tweet verwijderd, en in een interview met DN beweert ze dat het “nazi’s zijn die er voor kiezen haar tweet verkeerd te interpreteren”.

Tegen Dagens Nyheter, die haar niet bij naam noemt, zegt de FI-politicus dat “het niet goed was geformuleerd en snel werd geschreven”.

– De tweet betreft of het geografisch mogelijk is om een reis naar Krakau te voltooien met een bezoek aan Auschwitz. De post had absoluut niets met een kuuroord in combinatie met Auschwitz te maken, wat zoveel mensen dachten.

– Ik heb een “haatstorm” over me heen gekregen van nazi’s en racisten. Degenen die hier op hebben gereageerd, zijn dezelfde mensen die privé “Sieg Heil” naar me hebben geschreven. Het zijn dus nazi’s die ervoor hebben gekozen mijn post verkeerd te interpreteren, hoewel ik mijn intentie heb uitgelegd en verklaard dat het onhandig was geschreven.

Auschwitz-Birkenau is het hart van de duisternis. Het is een verschrikkelijke plaats. Als je daar bent geweest verlang je niet naar lekker eten. Misschien dat je trek hebt om iets heel sterks te drinken. Je bent na afloop wel een tijdje uit je doen. Er is niets te zeggen. Enkele honderdduizenden kinderen werden daar vergast.

Bron:

https://www.dn.se/nyheter/sverige/fi-politiker-angerfull-efter-facebook-inlagg-om-auschwitz/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 944 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6375 Articles)
Altijd in oppositie.

5 Comments on Zweedse Feministisch Initiatief politica wil op kuuroordreis naar Auschwitz gaan – verwijt kritiek aan nazi’s

 1. Deze tweet is maar op één manier te interpeteren. En dat is niet de goede manier. Zij is gewoon dom bezig en fascistisch ook nog. Zijn al die Zweedse vrouwen nu dom? Snappen ze het niet? Oja ze kunnen er hier ook nog één ophalen. Ook zo’n Zweeds licht. Ze wordt huer mininster genoemd. Maar ja daar hebben ze in Zweden ook genoeg van deze blonde lichten in de regering.

  Liked by 1 persoon

 2. Tijl Uylenspiegel // februari 19, 2018 om 00:52 //

  Feminisme en intelligentie zijn twee los van elkaar bestaande begrippen, deze feministe is duidelijk niet al te intelligent, ach je kunt niet alles hebben toch ?

  Like

 3. Moslim ? google dr maar ffe het enigste wat je ziet is moslim shit verbaasd me niets

  Like

 4. Jineksyndroom?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s