Nieuw

Negerin deporteert blanke vrouwen uit Manchester

Waterhouse, Hylas and the Nymphs, screenshot You-Tube

Op 29 januari werd het doek met de zeven blote nimfen in het kader van een ‘kunstperformance’ van de muur gehaald. Als deel van de MeToo-beweging wilden curator Clare Gannaway en kunstenares Sonia Boyce in de oude negentiende-eeuwse kunst ‘lastige kwesties rond gender, ras en representatie’ aan de orde stellen.

De actie zou slechts tijdelijk zijn. Maar een paar dagen later was het weghangen in de complete wereldpers te lezen – en met hulp van Twitter ontstond er een ongekend collectieve woede-uitbarsting. Anders dan bij de meeste andere MeToo-geïnspireerde acties rond kunst was de stemming daarbij opvallend eenduidig.

Kunstenares Boyce, een docent ‘Black Art and Design’ in Londen, wilde slechts ‘het publiek mee laten beslissen’ wat er wel en niet in musea getoond zou moeten worden. Dat is geen censuur, schrijft ze op 6 februari in The Guardian, dat is het proces openbaar maken hoe het in een museum werkt: ieder schilderij aan de muur is het resultaat van een keuze, ingegeven door de normen en waarden van de curator.

De Groene Amsterdammer >>

Zie ook: Waarom we aanstootgevende kunst moeten laten hangen, De Groene Amsterdammer.

Sonia Boyce produceert zelf trouwens grote rotzooi; google-link.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 945 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8738 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on Negerin deporteert blanke vrouwen uit Manchester

  1. paulzwueste // februari 18, 2018 om 20:24 //

    Leuk en aardig die kunst… maar deden die vrouwen ook nog wat in het huishouden…?
    Dat vraag ik u af…

    Liked by 1 persoon

  2. Daar hadden ze dienstmaagden voor 😉

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s