Nieuw

IJsland wil besnijdenis voor jongens verbieden bij wet en dat veroorzaakt gigantische rel over godsdienstvrijheid

Zowel joden, moslims als katholieken veroordelen de plannen van IJsland om het besnijden van jongens te verbieden bij wet. Als het wetsvoorstel wordt goedgekeurd door het parlement, zal IJsland het allereerste land in Europa zijn waar dat het geval is.

Het wetsvoorstel maakt de besnijdenis van jongens strafbaar als ze niet om medische redenen gebeurt. En de straffen kunnen oplopen tot 6 jaar cel. Opmerkelijk, want globaal gezien is 1 man op 3 besneden. In de meeste gevallen om religieuze en culturele redenen.

Leiders van de joodse kerk en de islam zijn in alle staten en verklaarden al dat de maatregel het leven van joden en moslims in IJsland onmogelijk zal maken. Ze vrezen dat het een springplank zal zijn naar antisemitisme en islamofobie, zoals een verbod op bepaalde kledij en ritueel slachten.

HLN >>

Goede zaak. Vrijheid van godsdienst is niet bedoeld als vrijheid tot kindermishandeling, want dat is het. Het is een ingreep met levenslange en onherstelbare  gevolgen. Het is niet aan ouders om dat een kind aan te doen. Als een man besneden door het leven wil gaan dat moet dat zijn eigen beslissing zijn, die hij neemt op een leeftijd dat hij in staat is om zo’n beslissing te nemen. Om te mogen stemmen en autorijden geldt hier de leeftijd van 18 jaar, dus dat lijkt een logische. Bovendien is het besnijden van jongetjes minder onschadelijk dan de verdedigers daarvan vaak willen doen voorkomen.

De Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst, KNMG, gooide de knuppel een jaar geleden in het hoenderhok. Het besnijden van jongetjes om niet-medische redenen is schadelijk, stelde zij, en daarom af te raden. Artsen horen er niet aan mee te werken.

‘Een pijnlijk en schadelijk ritueel’
Onlangs ging de KNMG nog een stap verder, met een oproep aan politici en mensenrechtenorganisaties om de jongensbesnijdenis af te keuren. Dat moet helpen om ‘een pijnlijk en schadelijk ritueel’ sneller te laten verdwijnen.

Met haar actie lijkt de artsenorganisatie een nieuw geluid te vertolken dat volgens sommigen naadloos aansluit bij gevaarlijke anti-islamitische en anti-joodse sentimenten. Maar het geluid is niet anti-joods, niet anti- islamitisch en niet nieuw. Trouw >>

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9290 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

17 Comments on IJsland wil besnijdenis voor jongens verbieden bij wet en dat veroorzaakt gigantische rel over godsdienstvrijheid

 1. minder schadelijk = schadelijker ?

  Like

 2. Gewoon de kinderen het mogenlijk maken om hun ouders voor de rechtbank te slepen voor financiele vergoeding. Als het geld kost is het gejammer zo afgelopen. De Mayo clinic in de USA loopt het nog steeds te promoten, het is daar nog een 4 biljoen dollar industrie( niet inclusief de verkoop van de voorhuidjes) en dat gaan ze niet zomaar opgeven. Maar de dag komt geheid, wanneer de eerste in de USA de gezondheids zorg sued voor het missen van zijn velletje.

  Like

 3. Benieuwd wat onze vrienden van PVV en FvD hier van vinden. Waar blijft die motie?

  Like

 4. @Breinbrouwsels // februari 18, 2018 om 23:35

  ‘Minder schadelijk’ moest zijn ‘minder onschadelijk’.
  Foutje mijnerzijds, aangepast en dank voor het opmerken.

  Like

 5. @ Breinbrouwsels // februari 18, 2018 om 23:36

  Tot mijn grote verbazing verdedigde PVV-kandidate voor de provincie Noord-Holland, waar ik nog op gestemd heb, Bernadette de Wit, te vuur en te zwaard de besnijdenis van Joodse jongetjes in een discussie met mij. Er viel geen beweging te krijgen in haar standpunt. Ze klaagt dan wel regelmatig over etnodwepen als het om Bijlmernegers gaat, maar zelf kan ze er ook wat van als het om Joodse jongetjesmishandeling gaat. Een vrouw die het afhakken op jeugdige leeftijd van mijn voorhuid goedkeurt, krijgt nooit meer mijn stem.

  Like

 6. Meer dan 100 onodig dooie babies usa.
  De slager vindt het best, goed verdienen
  https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/circumcision/about/pac-20393550

  Like

 7. Fub, wat een kut wijf, zaag haar klit er gelijk af.

  Liked by 1 persoon

 8. @Fubar
  Opvallend gedrag bij de PVV als het over joden, Joden, Zion en Israel gaat. Ik heb al heel lang een flinke twijfel over deze voorkeur. Zou er echt een Lange Arm van Jeruzalem bestaan?

  Liked by 1 persoon

 9. Ik lees in het artikel niets over meisjes.
  ???

  Like

 10. Hier zou nu eens een mooi referendum over gehouden kunnen worden. En dan niet vrijblijvend maar iedereen, opoes, opa’s, neven, nichten en vooral vaders en moeders moeten dan verklaren dat ze het geen punt vinden om bij de kleintjes, die dan met naam en toenaam vermeld worden, een stuk van de pielemoos danwel het voorbipsje af te laten laten snijden door van opwinding snuivende en kwijlende kindervrienden met een roestig scheermesje of, tegen bijbetaling, een gesteriliseerd hobbymes..

  Like

 11. Dat onverdoofde slachten gaat nog steeds door ondanks dat de Dierenpoes er al 30 jaar wetgeving tegenaan aan het knallen is die telkens weggestemd wordt. Gebeurt met deze kindermishandeling ook.

  Like

 12. Brein, gaat gewoon door tot het menens wordt, als de neuzen de verkeerde kant opstaan draai je ze niet maar zo effe om.

  Liked by 1 persoon

 13. Nog maar even onder de aandacht

  BESNIJDENIS. WEER EEN TABOE PLAT?

  Niet geremd door enige medische of psychologische kennis, doch wel verrijkt met enig inzicht en gezond verstand, ontwikkeld door de jaren heen, moet mij het volgende van het hart:

  De meisjes. Ja, het is een ramp waarbij je de rillingen over de rug lopen.
  Hoe ze binnen de Islamitische wereld cultureel bepaald gruwelijk worden verminkt, getuigt van een mate van chronische bewustzijnsvernauwing bij de cultuurdragers die zijn weerga niet kent. Synoniem aan de anatomische en psychische vernieling welke wordt aangericht bij onmondige en hulpeloze kinderen.
  Opgelegd door bekrompen mafkezen, welke de vrouw al eeuwenlang als een ondergeschikt gebruiksvoorwerp wegzetten via een misdadige ontzegging van hun seksuele genotsbeleving.

  Dit taboe wordt al een aantal jaren onder de aandacht gebracht en wat mij betreft niet stevig genoeg. De getormenteerde lieden welke dit faciliteren en zich hieraan bezondigen kunnen wat mij betreft niet zwaar genoeg worden gestraft. Tot ver over de grenzen heen. Ik kan me werkelijk niet voorstellen dat er nu nog geïsoleerde stammen en samenlevingen bestaan waar het voortschrijdend inzicht nog niet is doorgedrongen. Zeker niet met de huidige communicatiemiddelen die ons ten dienste staan.

  Maar wat naar mijn gevoel te weinig voor het voetlicht wordt gebracht, is de besnijdenis van jongens, waarvan wel algemeen wordt geaccepteerd dat ze van hun voorhuid worden beroofd onder het mom van hygiëne.
  Zeker, in landen waar weinig water en zeep voorhanden is, kan ik me iets voorstellen bij een besnijdenis om deze motieven.
  Dan nog vind ik het een zware en onherstelbare schending, ja verkrachting van de persoonlijke integriteit van een jong en onmondig mannelijk leven.

  Het is een bevestiging van een achterlijke opvatting waarin cultureel en religieus wordt bepaald dat jongens met hun handen boven de lakens dienen te slapen. Laat ze lekker rukken aan hun ongeschonden voorhuid. Het scheelt een hoop agressie tijdens de puberteit. Zonder voorhuid wordt het een pijnlijke exercitie, waarbij alleen olie of zeepsop redding biedt. En daar zal dan wel weer erg spastisch over worden gedaan. Ik vraag me dan ook serieus af bij hoeveel procent van de huisgezinnen met besneden jongens in de puberteit een flesje olie in de badkamer staat.

  De voorhuid is niet voor niets uitgedacht door “onze schepper”, als ik het zo even ironisch uit mag drukken. Dus ik vraag mij daarom af, waarom er in Zijn naam besnijdenissen bij jongens moeten plaatsvinden.

  De voorhuid is bij alle mannelijke dieren aanwezig ter bescherming van de eikel wat een zeer gevoelig lichaamsdeel is en vooral in technische zin bij de copulatie bescherming biedt aan de vaginale wand bij de vrouw. De anatomie van het menselijk lichaam zit geniaal in elkaar, dus ga ik van mijn eigen `simple mind assumption` uit dat het geen overbodig stuk vel is.

  Een besneden man moet, vanwege de verminderde gevoeligheid van de eikel, meer arbeid verrichten om aan zijn gerief te komen.
  Dat is op zich best wel spannend, maar het veroorzaakt, ondanks allerlei smeermiddelen, mogelijk irritatie in de vagina van de vrouw, met alle nare gevolgen van dien.
  Ik zie daarom de opgeheven penis van de man met voorhuid als een plunjer van een hydraulische lift welke gevat is in een met olie gevuld buisvormig huis. Met dit verschil, dat de liftkooi (eikel) ten opzichte van de schacht niet stijgt en daalt, maar het huis (voorhuid) op en neer beweegt over de schacht. Zo wordt de vagina bij penetratie maximaal beveiligd tegen irritaties.

  Er zijn verschillende studies en onderzoeken over gedaan en ik leg me als leek vanzelfsprekend neer bij alle onderzoeksresultaten. Ik stel slechts vanuit mijn boerenverstand vragen waar ik, via veel speurwerk, nog steeds geen antwoord heb kunnen vinden.
  Ik vraag me af of er een mogelijke correlatie tussen besneden mannen en baarmoederhalskanker bij vrouwen bestaat.

  Misschien kan er nu eindelijk eens, na het neerdwarrelen van de dikke posttraumatische stress-stoflaag die sinds WO II al 70 jaren over onze samenleving heen ligt gedrapeerd, een gericht onderzoek gedaan worden bij alle groeperingen waarbij de besnijdenis van mannen cultureel is ingebed. Dat hierbij associaties opgeroepen worden met WO II en de etlösung is dan helaas een vervelende bijzaak, waar men naar mijn bescheiden mening na zoveel jaren niet zo spastisch meer over hoeft te doen. Het gaat hier niet meer over de tachtigers en negentigers, maar over jonge seksueel actieve mannen en vrouwen. En niet te vergeten het belang van de volksgezondheid.
  Of zou het zijn dat er binnen onze vaderlandse gezondheidszorg nog een sterke politieke en invloedrijke onderstroom bevindt, welke zich niet aan dit onderwerp durft te branden op straffe van stemveeverlies?

  Er zijn in Nederland talloze besnijdenisklinieken waar jongetjes met onder andere een moslimachtergrond zonder medische noodzaak tegen een bedrag van rond de €. 275,00 onder het mes gaan. Zorgverzekeraars dekken zelfs geheel of gedeeltelijk de kosten, waardoor de grootste gemene deler middels de premieafdracht mee mag dokken. Ik vraag mij toch in alle ernst af of de verzekeraars van de pot zijn gerukt.
  In Duitsland werd een wetsvoorstel tot het verbod van ritueel besnijden bij jongens bijna aangenomen, maar is toch op het nippertje afgeschoten. Zo ver zijn ze daar dus ook al afgegleden.
  De Raad van Europa verklaart dat ritueel besnijden onder mishandeling moet worden gerangschikt. Dan komt er toch nog iets positiefs uit Brussel. Ik ben benieuwd wat hieruit voortvloeit. Weinig veronderstel ik.
  De Raad voert als argument aan dat een besnijdenis de lichamelijke integriteit aantast.
  Zo ver was ik dus ook al met mijn redenering.
  De Raad roept landen op om in gesprek te gaan met religieuze groepen en een publiek debat te beginnen met het doel kinderen te beschermen tegen aantasting van hun mensenrechten. Dit wordt dus een lastige exercitie vrees ik, want de orthodoxen onder ons hangen een niet te onderschatten geloofsovertuiging aan.
  Ik hoop oprecht dat er op zeker moment een discussie losbarst waarin deze misstand niet alleen aan de kaak wordt gesteld, maar dat er ook een voortschrijdend inzicht zal beklijven. Want, zo redeneert men blijkbaar, het is beter om het besnijden van jongens onder het mom van hygiëne te faciliteren, dan het te verbieden zodat het in de illegaliteit verdwijnt.

  Liked by 2 people

 14. Mooi gezegd, Renato.

  Like

 15. De pleuris breekt uit als dit mishandelen van kinderen niet meer is toegestaan. Net zoal bij het onverdoofd slachten waar de Partij van de Dieren al iets van 30 jaar over loopt te klagen en elke wetsontwerp hierover door de andere partijen wordt afgeschoten.

  Like

 16. Sorrie, dubbel soort van reactie.

  Like

 17. Dit is weer koren op de molen voor de zogenaamde intactivisten, die zelf sectarische vormen aanneemt in de hele wereld. Ik ben zelf op 15-jarige leeftijd besneden en heb er nog nooit last, laat staan spijt van gehad. Ik vraag mij echt af waar ze al die onzin vandaan halen die er over jongensbesnijdenis wordt geschreven.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s