Nieuw

Baardkind krijgt gesloten jeugdzorg voor wrede moord – is veroordeeld als 15-jarige

De veroordeelde "15-jarige" komt over anderhalf jaar vrij. Aan de rechterkant, de plaats van de moord. © Polisen

Een zogenaamde onbegeleide vluchtelingenkind is veroordeeld tot een jaar en tien maanden jeugdzorg voor een mesmoord op een andere vluchteling in Friskis & Svettis in Ängelholm verleden jaar herfst. De strafwaarde voor een dergelijke misdaad is eigenlijk 12 jaar gevangenisstraf, maar de verdachte heeft verklaard dat hij 15 jaar oud is.

Op 9 september vorig jaar, werd de politie gewaarschuwd over een mesaanval op een sportschool op de Industriestraat n Ängelholm.

Ter plaatse werd een 17-jarige jongen met messteken gevonden. Hij overleed later in het ziekenhuis.

‘S avonds werd een persoon gearresteerd die verklaarde dat hij 15 jaar oud was.

Volgens informatie uit het Helsingborgs Dagblad handelde het zich om een ruzie tussen twee zogeheten onbegeleide vluchtelingkinderen.

– Het zijn twee minderjarige mannelijke asielzoekers die, voor ons onbekende redenen, met elkaar oneens werden, wat in een ruzie eindigde waar een soort steekwapen bij werd gebruikt. Een van hen werd zwaargewond en overleed later aan zijn verwondingen, vertelde de gemeentelijke politiechef, Karim Ottosson, tegen het tijdschrift.

Het “16-jarige” Afghaanse vluchtelingkind.

Het verdachte “vluchtelingkind” wat uit Afghanistan komt, werd gisteren veroordeeld tot een jaar en tien maanden gesloten jeugdzorg. Hij zal ook na het uitzitten van zijn straf voor levenslang uit Zweden worden uitgezet, aldus de rechtbank van het district Helsingborg.

Volgens het vonnis zou het conflict begonnen zijn met een meningsverschil “over wiens beurt het was een trainingstoestel te gebruiken”.

Op de hoorzitting gaf de zogenaamde 16-jarige toe dat hij degene was die met een mes de ernstige verwondingen had veroorzaakt bij de 17-jarige. De nu 16-jarige beweert dat hij in noodweer heeft gehandeld, maar de rechtbank gelooft deze verklaring niet.

De reden voor deze milde straf is de lage leeftijd van de beschuldigde ‘vluchtelingenjongen’. De leeftijd van een veroordeelde heeft zowel invloed op de duur van de straf als de beslissing om jeugdzorg te geven in plaats van een gevangenisstraf.

– Het handelt zich hier om een zeer ernstige misdaad. Als de dader 21 jaar of ouder was, zou het vonnis 12 jaar gevangenisstraf geweest zijn. De duur van de straf is teruggebracht in overeenstemming met de strafmaat volgen het Wetboek van Strafrecht en de praktijk, omdat de dader 15 jaar oud was toen de misdaad werd gepleegd, zegt rechter Uw Gutrad in een verklaring.

Op de afbeeldingen in het onderzoeksrapport, wat Fria Tyder in handen heeft gekregen, is de dader te zien met een baard. Maar de rechtbank is echter van oordeel dat zijn leeftijd correct is.

– Het feit dat de gebeurtenissen zeer snel zijn verlopen, spreken voor een lagere straf. De rechtbank gaat er daarom vanuit dat de straf voor de moord 12 jaar gevangenisstraf is. NN was 15 jaar en 10 maanden oud toen het misdrijf werd gepleegd, luidt het oordeel.

Bron:

http://www.friatider.se/flyktingbarn-f-r-ungdomsv-rd-f-r-mord-p-friskis-svettis-d-ms-som-15-ring

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 941 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6313 Articles)
Altijd in oppositie.

4 Comments on Baardkind krijgt gesloten jeugdzorg voor wrede moord – is veroordeeld als 15-jarige

 1. jackvanderveen // februari 18, 2018 om 01:30 //

  Zou het slachtoffer misschien wel op heb punt hebben gestaan om te roepen dat de dader in werkelijkheid 25jaar was. Nu laat het slachtoffer dat verder wel uit zijn hoofd en zal zwijgen als het graf.

  Like

 2. De perfect huurmoordenaar. Het is maar een kind, bla bla bla.

  Like

 3. templars2017 // februari 18, 2018 om 17:27 //

  Op die manier wordt het hen wel heel gemakkelijk gemaakt , heel gemakkelijk…..

  Like

 4. ieznogoedh // februari 18, 2018 om 18:21 //

  Saldo: een stuk tuig dat geen uitkering meer krijgt en nog een stuk tuig dat voorlopig opgepakt is en dan, als de volgende rechter zijn uitzetting niet verbiedt, Zweden zonder uitkering zal verlaten (dan meldt hij zich natuurlijk wel weer aan in Duitsland of Nederland).
  In ieder geval raakt Zweden er twee kwijt. Ok al is dat maar een molecuul op de gloeiende plaat.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s