Nieuw

Allahu Akbar schreeuwende islamitische baardaap schiet 5 vrouwen dood bij orthodoxe kerk in de Russische regio Noord-Kaukasus Dagestan

Foto ter illustratie.

Volgens berichten in de lokale pers vuurde een niet-geïdentificeerde schutter op gelovigen in het kleine stadje Kizlyar in de voornamelijk islamitische regio. Hierbij verloren vijf vrouwen het leven en ten minste vijf andere mensen, waaronder twee Russische politieagenten, raakten gewond bij de aanval die plaatsvond na een dienst om het begin van de Russisch-orthodoxe vastentijd in te luiden.

“Een onbekende man opende het vuur met een jachtgeweer in Kizlyar waarbij vier vier vrouwen direct werden gedood”, zei het ministerie van binnenlandse zaken in een verklaring. Een vijfde vrouw stierf aan haar verwondingen in het ziekenhuis, zei woordvoerster Zalina Mourtazalieva van het ministerie van volksgezondheid tegen het persbureau van Tass.

De aanvaller werd “geëlimineerd” door de politie, voegde het regionale Ministerie van Binnenlandse Zaken eraan toe. Hij was een lokale man van begin twintig, volgens een lokale ambtenaar die werd geciteerd door het persbureau Interfax.

De Russische RBK citeerde een orthodoxe priester die zei dat de aanvaller na een middagdienst het vuur op kerkgangers had geopend. “We waren net klaar met de mis en de mensen begonnen de kerk te verlaten. Een man met een baard rende naar de kerk en schreeuwde ‘Allahu Akbar’ en doodde vier mensen, ‘zei pater Pavel. “Hij droeg een geweer en een mes bij zich.”

Beeldmateriaal gepost door Mash, een op Telegram-berichten gebaseerd nieuwskanaal op basis van berichten, liet kerkgangers zien die wegrenden van de aanval.

Dagestan, dat grenst aan Tsjetsjenië, is een van de armste en meest onstabiele regio’s van  Rusland. Het is bekend dat islamitische rebellen uit Dagestan naar Syrië zijn gereisd om zich bij de islamitische staat aan te sluiten.

Isis verklaarde dat het in 2015 een filiaal had gevestigd in Noord-Kaukasus. Het heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor een aantal aanvallen op de politie in Dagestan in de afgelopen paar jaar met vuurwapens en explosieven, terwijl lokale veiligheidstroepen vechten tegen een islamistische opstand.

Aanvallen op de minderheid van de Orthodox-christelijke gemeenschap zijn zeldzaam.

De schietpartij van zondag kwam een ​​maand vóór de presidentsverkiezingen van 18 maart dat Vladimir Poetin vrijwel zeker zal winnen.

Agence France-Presse heeft bijgedragen aan dit rapport

EFI News

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 940 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2130 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

4 Comments on Allahu Akbar schreeuwende islamitische baardaap schiet 5 vrouwen dood bij orthodoxe kerk in de Russische regio Noord-Kaukasus Dagestan

 1. Tijl Uylenspiegel // februari 19, 2018 om 00:27 //

  Eerst in Florida en nu in …. oh wacht, de Kaukasus ligt niet in Amerika !

  Like

 2. ISIS Claims Deadly Attack On Churchgoers In Russia

  http://dailycaller.com/2018/02/18/isis-attacks-russia-church/

  Like

 3. Nou putin voeg nu de daad bij jou woord of weet je het niet meer wat je gezegd toen, ik wacht met smart op jou reactie.

  Like

 4. Tsjetsjenen zijn de meest gevreesde moslims in Rusland.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s