Nieuw

U krijgt zo spoedig mogelijk een van onze medewerkers aan de lijn

Pixabay

Ik weet niet hoe vaak ik dat zinnetje de afgelopen vier weken gehoord heb. Vaak, en het probleem (dat ik geen internet heb) is nog steeds niet verholpen op dit moment (inmiddels natuurlijk wel anders kon u dit niet lezen). Ik heb ook geen indicatie wanneer het wel opgelost gaat worden, het maakt niet uit hoe ik aandring dat ik dat wil weten. Mijn gesprekspartners hebben zelf geen idee. Helemaal niemand heeft ook maar enig idee at all, lijkt het wel.

Alle telefoonleidingen die in de Nederlandse grond liggen zijn eigendom van KPN. Lang leve de vrije markt en dat staatsbedrijf PTT verkocht moest worden, want dan zouden er geen monopolies meer zijn en van concurrentie gaan de prijzen omlaag, de kwaliteit omhoog en wordt de klantvriendelijkheid beter, want als de klant ontevreden is kan hij zo overstappen naar een ander bedrijf. Zo werd ons ooit voorgeschoteld, maar het is een leugen. Je kan niet overstappen. Je kan van provider wisselen, maar geen van hen heeft iets te zeggen over de koperen leidingen die je huis binnenkomen vanaf de straat, of de verdeelkastjes op de hoek of de wijkcentrale.

Vroeger stond PTT voor Putje Graven, Tentje Bouwen, Tukkie Doen, zo leerde ik in mijn jeugd. Dat klonk wat denigrerend, alsof de putjesgravers lui waren, maar ze groeven nog wel zelf de putjes en sloten ook nog zelf de kabels aan. Tegenwoordig neem je je dienst af van een van de vele ‘providers’, die geen van alle zeggenschap over het netwerk hebben, want dat is van KPN. KPN op zijn beurt sluit alleen kabels aan in de grijze kastjes op de hoek van de straat, en zodra een of meerdere van die kastjes onderling met elkaar verbonden moeten worden, omdat er bijvoorbeeld een nieuwe wijkcentrale in gebruik genomen is -en de oude afgesloten voordat de nieuwe bewezen werkt (welke zot had dat bedacht?)- en er ondergronds gegraven moet worden en gekabeld, dan is het aan zandschepbedrijf Volker Wessels Stevin dat beter bij zijn vroegere werkzaamheden van het aanleggen van zandpaden gebleven zou zijn.

Als je internet dan verdwenen is in de grote zandbak die Nederland kennelijk moet worden opdat de geïmporteerde Derde Wereld zich hier dan ook thuis voelt en je aan de telefoon gaat hangen dan krijg je telefonisten en telefonistes aan de lijn. Ik kan ze weinig kwalijk nemen, ze doen precies dat waarvoor ze aangenomen zijn en wat ze kunnen; de telefoon opnemen. Doorverbinden doen ze in opdracht liever niet, want het is niet de bedoeling dat de klant snel geholpen wordt, zolang hij aan de lijn gehouden wordt rinkelt de kassa namelijk ook. Op het geven van nummers van mensen die iets meer weten, of van andere bedrijven, rust helemaal een taboe. De opdracht die ze hebben is om de klant rustig te houden; dat hij zich niet zodanig opwindt dat hij met een brandbom naar het hoofdkantoor van het wanpresterende bedrijf wandelt of de aandrang krijgt baliemedewerkers over de balie te trekken.

Ergens rond 22 januari lag mijn internet er uit. De eerste dag word je zoetgehouden met dat het ongemak zo spoedig mogelijk verholpen zal worden: ‘binnen één dag, meneer’, wordt binnen twee dagen en aan het eind van de eerste week is het drie dagen. Begripvol geduld verandert in irritatie. Het duurt een hele tweede week voor de eerste antwoorden komen, maar heb ik eindelijk wel een direct nummer van de provider en beland niet meer ‘in de wacht’; ‘we hebben een nieuwe wijkcentrale gebouwd, meneer, en er is iets mis gegaan.’ In week drie verandert het excuus per dag: ‘het ligt aan de nieuwe wijkcentrale, nee het ligt aan de ondergrondse verbinding onderling.’ En geruststellend; ‘maar er is een monteur onderweg hoor’, ‘sorry hij kan niks doen, want het probleem zit ondergronds, dat is aan onze onderaannemer, Wessels Stevin, het ligt niet aan ons.’

Het probleem is bekend; de nieuwe wijkcentrale. En eventueel de verbinding met lokale verdeelstations, en daarvandaan naar individuele huishoudens/modems. ‘Er moet een monteur bij u langskomen.’ ‘Eeuh, het probleem zat toch in de wijkcentrale en (de verbinding met) het verdeelkastje?’ ‘Ja maar hij moet dat bij u thuis kunnen controleren of het opgelost is.’

‘Okay, redelijk, laten we een afspraak maken, kunt u mij een nummer geven?’ ‘Nee, dat mag ik niet geven. U krijgt een sms.’ ‘Ik doe niet aan sms.’ ‘In die sms staat een link en als u naar die website gaat kunt u op die manier een afspraak maken.’ ‘Ik heb geen internet, mevrouw, ik heb inmiddels al drie weken geen internet, daarom zit ik met u aan de telefoon, ik kan niet naar websites. Kunt u mij misschien gewoon een telefoonnummer geven zodat ik zelf kan bellen om een afspraak te maken?’ ‘Dat mag ik niet want dat verstoort de procedure.’ ‘WTF?, het is nu donderdagavond, u zegt dat KPN 24 uur wacht op een reactie op die sms, en daarna een ‘niet bepaalde’ termijn in acht neemt voor het zelf belt, als dat ook 24 uur is, is het zaterdagavond en op zondag werkt KPN niet, dat betekent dat u pas maandag, vier dagen van nu weer verder gaat. Ik zou graag hebben dat u mij een direct nummer geeft dat ik nu een afspraak kan maken in plaats van dat ik weer vier dagen in de wacht gezet word.’ ‘Nee, meneer dat mag ik niet, u krijgt morgen een sms.’

Het is van een godsgruwelijke stupiditeit. Ik haal bovenstaande gesprekje aan, omdat ik denk dat dat kenmerkend is, en ik heb er meerdere gevoerd de afgelopen weken, de een erger dan de ander. Het is om wanhopig van te worden. Maar het wordt nog doller.

KPN heeft geen enkele moeite om het door mij gevraagde telefoonnummer te geven, want in het sms-je de volgende ochtend staat niet alleen een linkje (waar je alleen wat aan hebt als je een smartphone hebt, waarom weigert men te begrijpen dat ik een smartphone weiger?), maar ook het telefoonnummer waar ik om vroeg. Snel bellen dus, en de monteur kan zaterdag al komen in plaats van maandag.

De monteur doet er een uur over om van kastje naar de muur te lopen en weer terug, in dit geval mijn modem, de nieuwe wijkcentrale en het verdeelkastje aan het begin van de straat, en concludeert dan dat de ondergrondse verbinding tussen de nieuwe wijkcentrale en het verdeelkastje niet goed ‘gelast’ is. Niet veel nieuws of anders dan wat ik al een ruime week hoor, moest hij daar echt voor langskomen? Hij kan er verder niks aan doen, want ondergrondse werkzaamheden daar gaat de KPN niet over, en hij belooft door te geven dat er opnieuw gespit moet gaan worden.

De maandag en dinsdag in week vier bel ik maar eens niet, ik ben het tenslotte wel een beetje zat onderhand en bovendien moeten ze toch eerst ergens een straat opengooien. Woensdag besluit ik maar te vragen hoe het gaat met de graafwerkzaamheden en krijg een verbouwereerde medewerker aan de lijn; ‘Graafwerkzaamheden, maar er is toch helemaal niks aan de hand, de monteur heeft u afgemeld, er is geen probleem, althans niet bij ons, uw modem is niet goed heeft hij doorgegeven’. “WTF, wat zeg je?’ ‘Uw modem is niet goed’. ‘Jullie zijn niet goed’. ‘Nee hoor, hier staat het; probleem opgelost, modem klant is niet in orde’. ‘Krijg nou helemaal het rambam, in mijn bijzijn zegt hij dat de verbinding tussen de wijkcentrale en het verdeelkastje niet goed is en dat Volker Wessels Stevin moet gaan graven’. ‘We kunnen wel een nieuwe afspraak voor u maken met een monteur?’ ‘Dat moet dan maar, doe maar’.

Aan het eind van de middag was die monteur er dan vandaag en die heeft even met een magisch apparaat langs mijn modem gepingeld en zei vervolgens dat hij zo terug was en liep de deur uit. Binnen vijf minuten was hij inderdaad terug en zei dat het probleem opgelost was. Kwestie van een prikkertje in de juiste kabel duwen in het verdeelkastje. En dat moet dan vier weken duren in dit bananenland.

Ik kan niet wachten tot het water ook geprivatiseerd wordt. Dan wordt het pas echt leuk.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 944 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8738 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

18 Comments on U krijgt zo spoedig mogelijk een van onze medewerkers aan de lijn

 1. Republikein // februari 17, 2018 om 02:48 //

  Wat een mazzelaar ben jij toch, dat ze zomaar ergens een stekkertje in kunnen steken.
  Die ondergrondse kabels zijn al lang afbetaald, eigenlijk hebben we nog met terugwerkende kracht dividend te goed.
  De bolle overbodige kreeg een voorschot, zit nu in Piongpangpang.

  Liked by 1 persoon

 2. Esperanza // februari 17, 2018 om 03:45 //

  Kafka is d’r niks bij!
  Kon er met mijn pet niet bij, Fub, en zag het ten langen leste somber in. Zie mijn comment onder laatste (carnavals) stukkie van Bolo. Schrijf dat maar op conto van beroepsdeformatie. 😉
  Maar fijn te zien dat je alive and kicking bent.

  Liked by 1 persoon

 3. Esperanza // februari 17, 2018 om 03:48 //

  Like

 4. @Esperanza // februari 17, 2018 om 03:45
  Kafka is d’r niks bij!
  ——–

  Ik zal niet zeggen dat het aan Kafka Ollongren lag, maar het is natuurlijk de ideale manier om je ideologische tegenstanders uit te schakelen.

  Ik heb nog iets dergelijks op ‘kladblok’ staan. Ik weet op dit moment niet of het de komende tijd verschijnt, ik ben bezig wat dingen ‘blog-able’, geschikt voor op onze site, te maken.

  Like

 5. Republikein // februari 17, 2018 om 04:13 //

  Onder de radar.

  Like

 6. Esperanza // februari 17, 2018 om 03:45 /
  Kafka is d’r niks bij!
  Kon er met mijn pet niet bij, Fub, en zag het ten langen leste somber in. Zie mijn comment onder laatste (carnavals) stukkie van Bolo. Schrijf dat maar op conto van beroepsdeformatie. 😉
  ———–

  heb je comment inmiddels gevonden, kostte enige moeite:

  https://fenixx.org/2018/02/09/ach-waarom-ook-niet-zak-allemaal-lekker-in-de-stront-en-laat-mij-verder-met-rust-alaaf/#comment-99819

  @Bolo

  Duidelijk dat hier iets niet klopt.
  Ik waardeer Fub in hoge mate maar acht het inmiddels niet ondenkbaar dat er een kabel in het hoofd van Fub is gebroken.
  Nachten overslaan, niet vies van de nodige geestverruimende middelen in combinatie met werk als kunstzinnig timmerman plus een onnavolgbare productie aan tweets en artikelen waar de woede betreffende het islam gif en faciliterende overheid van af spat.. Wie kan dat volhouden?

  Nou Esp, dat valt me van je tegen. Er zitten geen kabels in mijn hoofd dus die breken ook niet. Ik sla geen nachten over, dat was ooit, ik slaap hooguit wat laat en niet zo heel lang. I love hashiesj en dat gebruik ik ruimhartig, wat andere geestverruimende middelen betreft is het toch veelal jaren geleden zoals ik ook meestal expliciet aangeef als ik dat ter sprake breng. Ik heb wel inderdaad wat systeemhaat (dat woord leg ik binnenkort uit) en een meer dan gezonde afkeer van islam. Daar valt niet heel veel aan vol te houden, niet in de zin van dat het me een extra inspanning kost. Ik heb al gewoon heel lang de pest aan beiden. Ik had al ruimschoots de pest aan de overheid voor ik iets wist van Islam.

  En die onnavolgbare productie is gewoon omdat ik ijverig ben. Ik sta er mee op en ga er mee naar bed, ik kan er niet zoveel aan doen. Ik heb een heerlijk bed, zelfgebouwd vanzelfsprekend (van vloerbalken uit een 17-eeuw grachtenpand wat ik persoonlijk neergehaald heb om de Grachtengordel een hak te zetten).

  Liked by 3 people

 7. Fijn dat je er weer bent.

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // februari 17, 2018 om 11:53 //

  Ook Tijl is natuurlijk dolblij dat je weer terug bent omdat hij je meer dan zomaar een beetje heeft gemist hoewel ook ik daaraan moet toevoegen dat ik met name de laatste dagen wel zo mijn twijfels kreeg omdat ik nog nooit in mijn omgeving heb meegemaakt of gehoord dat iemand dermate lang verstoken bleef van een werkende aansluiting.
  Maar ja, het lijkt nu verleden tijd te zijn dus welkom terug 🙂

  Like

 9. Republikein // februari 17, 2018 om 11:55 //

  Hartelijk welkom en welkom gefeliciteerd, reeds.

  Like

 10. Republikein // februari 17, 2018 om 12:06 //

  K denk 2persoons waterbed, voor luie of bezige mensen met weinig tijd.
  Vooruit vooruit zei Winnetou.

  Like

 11. Fubar….jouw bericht zet ik op de email van de Ombudsman, dat hij het ook weet, dit is gewoon weg een krankzinnig bericht.
  Maar ik heb zo iets gelijks mee gemaakt met de Nationale Nederlanden.
  Dat bericht plaats ik apart hieronder.

  Liked by 1 persoon

 12. Mail terug van de OMbudsman:
  Dit hebben wij van u ontvangen. U ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail
  Uw klacht
  Geachte OMbudsman of een van uw medewerkers,
  Lees aandachtig deze link die ik u geef.
  Ik ben een van de schrijvers (wordpress.com/dontessers) op verschillende sites.
  Nu heeft mijn vriend Fubar webbeheerder op Fenixx het onmogelijke mee gemaakt.
  Hem heb ik gezegd dit door te geven aan de Ombudsman, omdat dit artikel gaat over KPN en zijn absurde antwoorden en afhandelen.
  Ik hoop dat u het artikel echt leest en mij verwittigt van ontvangst en het gelezen te hebben.
  Mijn contact is …………..

  Hoogachtend
  Don Tessers

  Bijgevoegde link:
  https://fenixx.org/2018/02/17/u-krijgt-zo-spoedig-mogelijk-een-van-onze-medewerkers-aan-de-lijn/

  Like

 13. Nationale Nederlanden:
  Het volgende gebeurde:
  Er stond na overlijden van mijn moeder nog een x bedrag op een begrafenis polis, door mijn moeder ooit voor de drie kinderen afgesloten. Dit bedrag moest worden uitgekeerd tussen ons drieën en mijn zus had al contact gehad en hoe te handelen, zij had een gezamenlijk polisnummer voor mij.
  Ik moest alleen via de website de gegevens invullen en bewijzen dat ik “ik” ben, een van haar kinderen. Dan begint de ellende. Om iets duidelijk te maken is niet mogelijk, want telkens kreeg ik een veld met een robotvrouw en de vraag: “hoe kan ik u helpen?”
  fuck you, ik wil mijn gegevens invullen, meer niet.
  Uiteindelijk na een dag, zat ik op een sub-pagina waar dit mogelijk was.
  Eerst copies gemaakt, ingescand en als bijlage mee verstuurd.
  Alle velden ingevuld en bankrek. nummer vermeld.
  Krijg ik na drie of zelfs vier weken een brief, wilt u alle gegevens invullen zodat wij het bedrag kunnen overmaken…………………………..wat the fuck……..
  Ok zo gezegd zo gedaan, nu echter, ook copie van deze brief gemaakt, en alles opnieuw aangetekend verzonden.
  Jullie raden het al………na een maand niets …….weer een brief…….of ik het bankrek.nummer in deze brief kan vermelden……………………..wat the fuck………
  Toen heb ik op diezelfde brief handgeschreven op de onderste ruimte gezegd, dat alles bij jullie in huis is, in de computer zit, deze onzin moet ophouden………en ik de Ombudsman hiervan aanschrijf……….omdat ze bij de Nationale Nederlanden niet weten hoe efficiëntie werkt.
  Binnen een week een antwoord dat het bedrag gestort zou worden…….het staat inderdaad nu op mijn rekening.

  Liked by 2 people

 14. Esperanza // februari 17, 2018 om 16:10 //

  Brein bekabeling.

  .https://youtu.be/VNNsN9IJkws

  Like

 15. Esperanza // februari 17, 2018 om 16:20 //

  Fub, bijna en maand zonder internet, dat moet voor een internet junkie niet te harden zijn.
  Toch kom je in het verslag van je wederwaardigheden met KPN hierboven cool, calm en collected over.
  Hoe heb je dat zo voor elkaar gekregen?
  https://www.stressedout.nl/een-maand-zonder-internet/

  Like

 16. Esperanza // februari 17, 2018 om 16:26 //

  Liked by 1 persoon

 17. Zelfde toestanden hier ook al eens met een verhuizing, na verschillende weken met vele idioten aan de lijn en aan huis bleek dat de centrale een fout adres had ingesteld. Gestoord word je van de heden daagse incompetentie.

  Liked by 1 persoon

 18. templars2017 // februari 18, 2018 om 15:22 //

  jongens toch en dan moet een mens kalm blijven ……………….

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Geen Internet, en Blankenhaat op de TV

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s