Nieuw

U kent mij

Althans daar ga ik wel van uit na zo’n stuk of 450 artikeltjes op Fenixx. En u weet dus ook dat Tijl altijd wars is geweest van alles dat zelfs maar naar een complottheorie ruikt.

En dan ineens… ! Lees je een artikel dat helemaal niet gaat over een complot en toch ga je ineens twijfelen. Zomaar. Op klaarlichte dag nog wel. Nee niet als de bekende donderslag bij heldere hemel maar heel langzaam.

Dat komt zo; er stond een artikel over Unilever in de Elsevier, gaan ze nu wel of niet met hun hoofdkantoor naar Engeland. En een beetje in het verlengde daarvan; wat gaat Shell doen, blijven die wel of overwegen die ook een verhuizing van hun hoofdkantoor naar Londen ?

Het Kabinet Rutte III is bezig om de dividendbelasting af te schaffen, dat cadeautje kostmoney-glut-432688_640 de schatkist het lieve sommetje van 1,4 miljard. En nee dat betekent niet dat Rutte dan 1,4 miljard minder uit gaat geven, dat geld gaat elders (bij u en mij dus) teruggehaald worden. Tikkeltje bizar is het wel, het stond in geen enkel verkiezingsprogram, ook niet van de VVD, het is net alsof het zomaar opkwam. Net als poepen zeg maar. Nou ja zomaar, 1,4 miljard is wel serieus geld, laten we wel wezen.

En het komt ten goede aan buitenlandse giganten die hier gevestigd zijn. Nee dat zijn conclusion-of-the-contract-3100563_640geen familiebedrijven of zo (of niet meer), dat zijn beursgenoteerde bedrijven en de (grote) aandeelhouders zitten over heel de wereld. Wie dat zijn? Ja dat weten we niet, daar kom je meestal pas achter als het misgaat. Dat maakt ook dat nationalistische of patriottische ideeën volledig afwezig zijn, het enige dat telt is de winst. Overname Unilever, het kan ze niks verdommen als het maar winst oplevert. Bestaat het risico dat het bedrijf in kleinere stukjes wordt geknipt met links en rechts een tak die men dan maar failliet laat gaan, het kan ze niet bommen als ze er maar aan verdienen.

Wordt de economie van een land door een vertrek ernstig geschaad ? Nou en ? Het levert hun toch zeker winst op ?!? Nou wat zeur je dan ! 

Dat sudderde de hele week zo’n beetje door mijn koppie terwijl ik verder ging met wat ik al een tijdje deed; filmpjes kijken over de Tweede Wereldoorlog. Nee ik geef direct toe dat het niet slim is, ik heb ’s winters nogal eens last van depressieve perioden en oorlog daar worden maar weinig mensen vrolijk van. Tijl is daar geen uitzondering op. Ach het zij zo, je kunt je nieuwsgierigheid niet altijd sturen.

En zo kwam ik dus oa. bij een documentaire over Fort Breendonk (België). Tijl had er nogauschwitz-485689_640 nimmer van gehoord maar daar is nogal wat gebeurd. In het verlengde daarvan kwam ik bij een docu over Auschwitz en Tijl wist al dat daar een hele grote fabriek van I.G.Farben had gestaan waar gevangenen als dwangarbeiders waren gebruikt. Sterker nog; heel het kamp is door hun gefinancierd en uitgedacht. Nee niet de gaskamers, die kwamen later pas. Nee de eerste opzet was een concentratiekamp met personen die nazi-Duitsland liever kwijt dan rijk was, niet alleen joden maar ook zigeuners, Russen en politieke dwarsliggers. En die moesten dus als dwangarbeiders ingezet worden. Weinig kosten veel rendement.

Daar volgt ook uit dat ze een meer dan flinke vinger in de pap hadden en ja toen begon toch het kwartje een beetje te vallen, regeringen kunnen heel stoer doen alsof zij het zijn die de beslissingen nemen maar het lijkt er toch verdacht veel op dat zij helemaal niets kunnen doen zonder de toestemming van gigantische bedrijven. Bedrijven ook waar we meestal niet of nauwelijks van gehoord hebben. Neem bijvoorbeeld een bedrijf als Veolia, wij kennen dat van een paar openbaar vervoersbedrijven. Geen idee hoe ze daarbij kwamen want hun hoofdbestanddeel bestaat uit waterzuivering, energie en afval en dan niet zomaar een klein beetje maar op een bijna ongekende schaal.

Inmiddels heeft Veolia haar busbedrijven en ook het leeuwendeel van hun transportsector afgestoten, veel daarvan ging naar Trandev ook al zo’n gigant waar de meesten nog nooit van gehoord hebben maar dat is dan onder anderen ook weer het moederbedrijf van Connexxion. En zo zijn er tientallen en misschien wel honderden gigantische bedrijven met stuk voor stuk vele duizenden werknemers.

En stuk voor stuk zijn ze vele malen machtiger dan wij graag willen geloven. Die macht wordt ook ten volle benut of gebruikt. En dat is lang niet altijd in ons voordeel, in tegenstelling zou ik willen zeggen.

Is het dan een complot ? Nou onderling hebben die bedrijven weinig met elkaar op, ze bewegen op verschillende terreinen en alleen als ze elkaar overlappen zou er sprake van kunnen zijn dat ze gezamenlijk optrekken. Maar je kijkt ineens wel met andere ogen naar een Bilderberg conferentie. Wat motten al die grote jongens daar ? En waarom loopt daar een minkukel als Alexander Penthouse rond te huppelen als een tochtige koe? En hoe komt het dat alles altijd en eeuwig uitlekt (tot de troonrede aan toe) maar dat er vanuit de Bilderberg nog nimmer een letter naar buiten is gekomen ? Mr. D66 Penthouse is nou niet bepaald iemand waar je graag geheimen mee zou willen delen…

carnation-1426646_640Eén van de initiatiefnemers was prins Bernhard en dat is ook niet bepaald geruststellend, als het woord zakkenvuller nog niet uitgevonden was dan had hij het wel gedaan. Veel scrupules had hij niet zoveel weten we wel van hem, hij is meerdere malen verdacht geweest ook al kwam het maar één keer tot maatregelen tegen hem. Voor de rest werd hem altijd de hand boven het hoofd gehouden tot de storm weer was gaan liggen.

Nee Tijl kijkt de laatste tijd met andere ogen naar complottheorieën, niet dat hij ze nu allemaal ineens wel serieus neemt maar voorheen wierp ik het altijd direct ver van mij, nu kijk ik er eerst serieus naar en besluit pas daarna in welke categorie het thuishoort.

Ach verstand komt met de jaren zullen we maar zeggen….

boredom-1977519_640Tijl Uylenspiegel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 941 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

27 Comments on U kent mij

 1. Het werd tijd, Tijl;)

  Liked by 2 people

 2. scherpschutter1943 // februari 17, 2018 om 17:07 //

  De staat is 1 groot complot, vandaar mijn mening “De staat is je ergste vijand”. De bestuurderen van deze staat, daarvan hebben we de afgelopen week een paar staaltjes gezien. Het afschaffen van de dividendbelasting wordt straks, uiteraard met instemming van de regering en de rest, gecompenseerd door het verkopen, wereldwijd, van afgenomen menselijke organen van de bevolking van nederland, natuurlijk niet van de statushouders en de 2 paspoort Nederlanders, die krijgen alleen maar. In het inlegvelletje van Rutte, aanhangsel van de orgaandonorwet wordt dan bepaald dat toestemming van degene waaruit het orgaan wordt uitgenomen niet meer nodig is. Ook de wens van de nabestaanden speelt geen rol meer. PS. Waarom dat zo gaat worden? Simpel, vanwege falende ICT van de overheid is het donorregister gecrasht en er was helaas geen backup (te duur). Ik heb die de hele middag, via de tv, het 1e Kamerdebat over de donorwet gevolgd en Pia Dijkstra van Dood66 deed alle moeite om te voorkomen dat er een AMvB aan de wet werd gehangen waarin stringente waarborgen omtrent de toestemming van betrokkenen zou worden opgenomen. Men moest uitgaan van het ethisch besef van de uitvoerders van de wet. Grotere lulkoek heb ik die middag niet gehoord. Zonneklaar was dat Dood66 de handen vrij wilde houden voor een eigen invulling van de uitvoering van de donorwet. Behoudens een enkeling in de 1e kamer, hadden de aanwezigen( die over het wel of niet van de wet moesten beslissen) geen flauw benul waar het over ging en zaten maar een beetje gelul te verkopen om toch maar geluid te maken (ze wisten dat het op tv kwam).Ik zag ook nog senator de grave op het spreekgestoelte. Hij was nauwelijks te verstaan en bediende zich van het bekende vvd.jargon waar ook iemand meer iets van begreep. Maar goed hij was weer even in beeld en dat was de bedoeling. Toen de stemming gedaan wist ik dat we belazerd werden door Dood66 en haar woordvoerster namens magere hein. Als het zover is, ga mooi ergens dood liggen waar ze u niet vinden, zodat u onbruikbaar bent voor Dood66.

  Liked by 4 people

 3. Tijl Uylenspiegel // februari 17, 2018 om 17:14 //

  444 Artikelen zie ik zojuist. Potjandoppie ! Tijl schrijft meestal over wat hem bezig houd dus jullie weten inmiddels best veel over mij. Nou ja behalve mijn pincode dan 😀

  Liked by 3 people

 4. Henk der Niederlànder // februari 17, 2018 om 17:22 //

  Je zou eens op bezoek kunnen gaan naar Breendonk Tijl.
  Niet zo gek ver weg want het ligt in de buurt van Mechelen.
  Een eye opener voor diegenen die dit deel van de Belgische geschiedenis gemist heeft.

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // februari 17, 2018 om 17:27 //

  Daar ben ik dus ook sinds kort achter gekomen Henk, ik had er eerlijk waar nog nooit van gehoord maar heb er afgelopen week een paar filmpjes en een complete docu over gezien en viel letterlijk van de ene verbazing in de andere.

  Like

 6. Esperanza // februari 17, 2018 om 18:06 //

  Niet te geloven, Tijl, 444 stuks.

  Hoe het onder de wielen van de tijd weg stoof.

  Like

 7. Henk der Niederlànder // februari 17, 2018 om 18:20 //

  Ik ben er meermaals geweest Tijl ook in andere kampen in Duitsland en Polen en Breendonk had ongeveer hetzelfde soort regime als Dachau.
  Alleen was Breendonk voor een aantal gevangenen ook een doorgangskamp.

  Like

 8. Republikein // februari 17, 2018 om 21:34 //

  Waar rook is was vuur eerder, maar ieders schoorsteen moet roken.
  Zo kan je van alles analyseren maar geen mens weet alles en veel dingen gaan ons verstand te boven.
  Mooi he, dat Baywatch van vroeger, lag er een drenkeling in het water en dat ie dan niet verdronk, een hele ploeg met speedboat er naartoe, tot een meter of honderd en dan doken ze het water in.
  Ik zou doorvaren tot nabij de drenkeling, maar heb er niet zoveel verstand van.

  Liked by 1 persoon

 9. 20 km ten zuiden van Antwerpen bij Willebroek, daar ligt fort Breendonk, een werkkamp, opvang en registratiekamp voor verzet strijders en doorvoerkamp naar vernietigingskampen.
  Aan het einde van de oorlog toen België bevrijd was, werd deze plek gebruik om de zwarte, zoals de Belgen hun nsb´ers noemden, te liquideren. Zowel tijdens de bezetting was Breedonk berucht, maar ook de periode daarna, voor de vele foute Belgen die daar hun laatste maaltijd kregen en dan de kogel of de strop.

  IG Farben was de financiële toevluchtshaven voor Nazi Duitsland, vele miljoenen, goud en sieraden zijn witgewassen en daar ondergebracht, zodat de Duitsers er naderhand over konden beschikken als startkapitaal voor andere zaken. Maar niet alleen IG Farben, ook VW, en nog wat grote industrieën die geld verborgen voor de Nazies.

  Ik heb het zelfde als jij Tijl, in de overige uurtjes kijk ik naar docu´s of oud materiaal over WWII, ben nu bezig met de slag om de Midway……de kleine eilandengroep in de Stille Zuidzee tussen Japan en Pearl Harbor, de beroemde slag om de eilanden.

  Er is veel op youtube te vinden met indrukwekkend materiaal.
  Mijn pa vluchtte in 1942 uit Lombok Java naar Engeland om bij de Raf de vliegersopleiding te doen. Vloog op de Mitchell b25 vanaf 1943 tot 23 dec.1944 bij het sq 320 van de MLD, die dag werden ze door hevige flak geraakt, hij gewond, en is daarna na de oorlog bij de Marine gebleven.
  Een deel van de RAF…..onder de Nederlandse vlag…….RAAF sq 321 van de MLD, zat in die tijd in en rond de eilanden van Indonesië, met de beroemde watervliegtuigen de Catalina.

  Like

 10. Tijl Uylenspiegel // februari 17, 2018 om 23:19 //

  Guardia mijn vader was opgepakt voor de Arbeiteinsatz in Duitsland, hij heeft me daar wel het een en ander over verteld maar helaas heb ik daar nooit iets over opgeschreven, ik weet dat hij in de chaos aan het einde van de oorlog samen met vele anderen is weggelopen maar daarna opgepakt en naar Kamp Vught is gebracht, nadat de oorlog echt was afgelopen is hij daar ook (lopend !) vertrokken. Ik neem aan dat hij onderweg wel wat hulp heeft gehad maar uiteindelijk is hij bij Voorburg als een held onthaald en voorop een slagersfiets het laatste stuk naar huis is gebracht als een wandelend wrak. Ik weet dat hij ook de andere kampen heeft genoemd waar hij gezeten had maar die kan ik helaas niet meer met zekerheid terughalen in mijn herinnering. Mijn moeder had ook nog een stel brieven die hij in de eerste periode naar huis had gestuurd bewaard. Daar kreeg je letterlijk kippenvel bij, het moet afschuwelijk zijn geweest om zijn vrouw en twee kleine kinderen achter te moeten laten niet wetende wat hem boven het hoofd hing. Ook voor mijn moeder moet het niet eenvoudig zijn geweest om met twee kleintjes de hongerwinter te overleven.
  Mensen praten soms erg makkelijk over oorlog maar ik ben dankbaar dat het mij (tot nu toe) bespaard is gebleven en daarbij maakt het weinig verschil of je bij de winnende of de verliezende partij zit, oorlog kent alleen verliezers.

  Liked by 1 persoon

 11. Esperanza // februari 17, 2018 om 23:52 //

  Mother proud of Little Boy today?

  Like

 12. Republikein // februari 18, 2018 om 00:16 //

  Like

 13. Esperanza // februari 18, 2018 om 00:25 //

  Like

 14. Esperanza // februari 18, 2018 om 00:28 //

  ‘Onder de vlag’

  Stef Bos doet ook duit in zakje.

  Like

 15. Esperanza // februari 18, 2018 om 00:36 //

  Tijl, onderstaande visie al eens vernomen?

  ‘The Holocaust would not have developed the scale that it did without Hitler’s invasion of Poland and then the Soviet Union, as he would not otherwise have been in control of most European Jews. Buchanan argues that if Churchill had accepted Hitler’s peace offer of 1940, the severity of the Holocaust would have been greatly reduced.’

  https://en.wikipedia.org/wiki/Churchill,_Hitler_and_the_Unnecessary_War

  Liked by 1 persoon

 16. Republikein // februari 18, 2018 om 00:38 //

  Like

 17. @Esperanza // februari 18, 2018 om 00:36

  Hitler heeft zelfs meermaals vrede aangeboden als ik het goed gelezen heb. Churchill wilde niet.

  Like

 18. Republikein // februari 18, 2018 om 00:51 //

  Like

 19. Tijl Uylenspiegel // februari 18, 2018 om 01:00 //

  Maar ja, had komt als hebben te laat is. Er zijn meer dubieuze dingen in WW II gebeurd, waarom waren de geallieerden zo verbaasd dat ze concentratiekampen aantroffen, hadden ze geen vluchten uitgevoerd, had ‘het verzet’ nooit iets gemeld of waren het gewoon krokodillentranen ?
  Laten we niet vergeten dat voor en ook tijdens de oorlog antisemitisme welig tierde, niet alleen in Duitsland maar net zo goed in Rusland en Engeland. Als Engeland na de oorlog had gedaan wat ze al lang voor die tijd was opgedragen dan was Israël vele malen groter geweest, dan had heel Jordanië niet eens bestaan, maar ja het waren wel joden hè !?!

  Liked by 1 persoon

 20. Republikein // februari 18, 2018 om 01:03 //

  Like

 21. Esperanza // februari 18, 2018 om 01:17 //

  For Churchill, the years without war offered nothing to him but “the bland skies of peace and platitude.”

  https://mises.org/library/rethinking-churchill

  Liked by 1 persoon

 22. Tijl Uylenspiegel // februari 18, 2018 om 01:21 //

  Hoe bizar is het dat Merkel de achternaam van haar eerste man behield ook nadat ze vier jaar later met een andere man trouwde, normaliter zou ze eigenlijk Angela Sauer-Kasner moeten heten.

  Liked by 1 persoon

 23. Republikein // februari 18, 2018 om 02:04 //

  Geef het volk brood&spelen.

  Like

 24. Esperanza // februari 18, 2018 om 02:07 //

  He had no principles and he loved war.

  Like

 25. Esperanza // februari 18, 2018 om 02:16 //

  … loved …

  Like

 26. Tijl Uylenspiegel // februari 18, 2018 om 02:17 //

  😀

  Like

 27. Tijl : Vanaf nu, kun je beter in eerste instantie al gelijk, bij alle gebeurtenissen, METEEN
  d e n k e n aan een `complot ` ….omdat al vrij snel zal blijken ( binnen 24 uur ) dat het DAT ook is ! Eigenlijk zijn a l l e gebeurtenissen, rampen, aanslagen, ongevallen, moordpartijen, en conflicten ONDERDEEL van 1 groot `complot ` : het 1 heeft met het ander te maken of komt er uit voort. Dit is geen `complot-denkerij ` omdat men het WIL denken, dit is, omdat het ook 1 complot is !
  Over complot-denkers zijn veel misverstanden : dit is ontstaan een aantal jaren geleden, toen men nog heel weinig `wakkere mensen ` had in de samenleving, die ontdekten dat het 1 samenhing met het andere, en dus tot de complot-conclusie kwamen. Deze groep mensen moesten DE KAR TREKKEN en hun omgeving gaan vertellen, dat 1 en ander niet klopten met de waarheid. Ondanks het feit dat zij goed werk verrichtten door hun omgeving op de hoogte te brengen werden `complot-denkers ` vooral in die begin-dagen, hevig gedemoniseerd en voor GEK versleten. Ik ken er velen die dan ook afgehaakt zijn, dan wel hun mond maar voortaan hielden, omdat zij niet opgewassen waren tegen de discussies met hun omgeving.
  Gaandeweg zijn er steeds meer dingen uitgekomen, en vooral door de hulp van Wikileaks onder andere, is een steeds groter wordende groep mensen, erachter gekomen HOE HET WERKELIJK ZIT met het `plaatje ` van de wereld, en hoe alles met elkaar te maken heeft. EN vooral, dat er zelfs SCHEMA `s bestaan, waarop de Elite – Illuminati / overheden, in opdracht en stapsgwijs, de rotzooi in de wereld aan het uitbreiden zijn, om zelfs wederom tot een w.o. 3 te gaan komen. Men hoeft alleen maar de Protocollen te lezen dat deze plannen OOK WERKELIJK BESTAAN. ….Inmiddels zijn de meeste mensen wel op zijn minst een
  `beetje ` wakker. En wordt het voor de complot-denkers gelukkig ietsje makkelijker HOERA
  ( alle begin is moeilijk, zeggen ze ) .
  Kortom : om WEL meteen al in een complot te denken, SCHEELT GEWOON EEN BAK MET TIJD ! 95% kans dat het een complot is, WAT er vandaag ook gebeurd, en dat geld ook voor MORGEN. Plus dat het antwoord al komt, momenteel, binnen 24 uur. Hoe groter de groep wordt die juist WEL in complotten gaan denken en beseffen dat er ALLEEN MAAR complotten zijn, HOE SNELLER dat we gezamenlijk in actie zouden kunnen komen, tegen HEN die de complotten maken !!!

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Waar ligt de macht? | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s