Nieuw

Nederlander die streed tegen IS komt om in Syrië

Sjoerd H., via Facebook

De Nederlander Sjoerd H., die met de Koerden mee vocht tegen terreurgroep IS, is omgekomen in Syrië. Een autobom zou hem fataal zijn geworden.

Een medestrijder van H. meldt zijn overlijden op facebook. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de dood van de Nederlander bevestigd. H.(24)  zou op 15 februari zijn omgekomen. Hij was sinds begin dit jaar in het Koerdische deel van Syrië. Hij trok daar samen met de Koerden van de militie YPG op naar Raqqa, de hoofdstad van het IS-kalifaat, zo vertelde hij vorig jaar  aan deze site.

H., die zich in Koerdisch gebied Baran Sason noemde, poseerde meerdere keren met wapens op zijn facebookpagina. Hij zou onlangs om het leven zijn gekomen door een autobom.

AD >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 940 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8699 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

8 Comments on Nederlander die streed tegen IS komt om in Syrië

 1. Moedig en R.I.P

  Like

 2. En dan krijgen dit soort mensen een celstraf terwijl de echte terroristen welkom geheten worden..Gadverdamme. Kun je beter sterven voor het goede dan behandeld worden als een crimineel voor het goede doen.

  Liked by 2 people

 3. scherpschutter1943 // februari 18, 2018 om 09:42 //

  Justitie durft een eenling wel aan omdat hij geen supporters heeft. De moslimsupporters kruipen als ongedierte door het kleinste gaatje, nederland binnen en daar zijn er inmiddels zoveel van dat justitie hen niet durft aan te pakken. Officieren van justitie duiken onder omdat ze voor hun hachje vrezen de lafaards. Die maken nou eens mee wat gewone nederlandeers dagelijks mee maken op straat maar die hebben alleen de bescherming van de boodschappentas van de lidl of de aldi (niet van AH want die is te duur voor jan lul uit de biertent). Dus justitie niet piepen maar aanpakken die moslimterroristen die zo voor het grijpen zijn.

  Like

 4. Respect……maar wat ik me afvraag, bekeren deze vrijwilligers zich tot de Islam als ze meevechten….

  Like

 5. Duchesne // februari 18, 2018 om 10:53
  Respect……maar wat ik me afvraag, bekeren deze vrijwilligers zich tot de Islam als ze meevechten….
  ————

  YPG is seculier, zitten zowel christenen bij als moslims, maar ook atheïsten.

  Like

 6. paulzwueste // februari 18, 2018 om 20:16 //

  Gewoon minder en minder met de auto rijden, zou ik zeggen.
  Openbaar vervoer.
  Dan zien we nu wel weer.

  Like

 7. Kijk, met zo’n antwoord kan ik iets. Vroeg ik me al langer af, het leek me ook een organisatie die meer inhoud heeft op moreel gebied dan de regering van mijn eigen land.

  Like

 8. Ik las op teletekst dat hij ook in Oekraïne gevochten heeft tegen de opstandelingen in Donetsk, dus met het asociale en corrupte Nazi leger van chocoprinz Porosjenko.
  Indien dit zo is, kan ik geen greintje sympathie voor deze jongen opbrengen, of de NOS liegt zoals we gewend zijn.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s