Nieuw

Kinderrechtenactivist voor UNICEF in cel voor verkrachting 13-jarige jongen

De 77-jarige Brit Peter Newell, die decennialang voor UNICEF kinderrechten bepleitte, is tot zes jaar en acht maanden cel veroordeeld wegens de verkrachting van een 13-jarige jongen. De feiten speelden zich af tussen 1965 en 1968. Newell werd in januari jongstleden veroordeeld, zijn opsluiting komt nu in het nieuws naar aanleiding van de onthullingen van seksueel misbruik door medewerkers van de Britse ngo Oxfam.

De Londenaar leidde een campagne tegen de zogenaamde “corrigerende tik” voor kinderen en stond mee aan de wieg van het handboek dat het kinderfonds van de Verenigde Naties in 1998 uitbracht om de Conventie over de Rechten van het Kind in de praktijk om te zetten.

HLN >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 945 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8738 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on Kinderrechtenactivist voor UNICEF in cel voor verkrachting 13-jarige jongen

  1. Geen corrigerende tik, maar een corrigerende pik? Of ga ik nou te ver?
    Maar ja, ben hier ook zo kwaad om. Schrijf het daarom maar van me af.

    Liked by 1 persoon

  2. jackvanderveen // februari 17, 2018 om 13:55 //

    Als ik het goed begrijp bond hij zichzelf op het spek van gemeenschapsgelden en kreeg hij er nog goed voor betaald ook.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s