Nieuw

Diplomatieke toenadering tussen VS en Turkije na spanning om offensief tegen Koerdische YPG

Pixabay

Het Turkse offensief in Noord-Syrië, tegen de Koerden van de YPG-militie, zette de afgelopen weken kwaad bloed bij de Amerikanen.

Turkije en de VS zijn tijdens een bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tilerson aan Ankara overeengekomen hun relaties te normaliseren. Het conflict in Syrië zorgde voor spanningen tussen de twee NAVO-landen, omdat de Turkse regering in Noord-Syrië een offensief tegen de Koerdische militie YPG is begonnen. Turkije had de VS voor het bezoek van Tillerson gewaarschuwd voor een volledige breuk in de betrekkingen.

Knack >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.009 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9275 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

6 Comments on Diplomatieke toenadering tussen VS en Turkije na spanning om offensief tegen Koerdische YPG

 1. antiislamnu // februari 16, 2018 om 23:27 //

  Van je vrienden moet je het hebben arme Koerden

  Liked by 2 people

 2. Republikein // februari 17, 2018 om 02:41 //

  De VS reageren met drastische maatregelen op haar afnemende invloed in Syrië. Na de vermoedelijke levering van door schouders ondersteunde grondluchtraketten aan islamitische milities, die dit weekend leidde tot het betreurenswaardige neerschieten van een Russische’ Suchoi Su-25′ in Syrië, grijpt het Amerikaanse leger nu tussenbeide in het conflict zelf.

  Na een vermeende aanval door de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), gesteund door Washington, hebben Amerikaanse troepen vergeldingsmaatregelen genomen tegen bloedige represailles, maar beschreven deze actie als een “defensieve aanval”.

  Hierbij moet worden opgemerkt dat de verschillende legitieme krachten in Syrië het reguliere Syrische leger en de Russische strijdkrachten zijn. Alle andere strijdkrachten, met name de Amerikaanse troepen, hebben geen enkele internationale legitimiteit om actief te worden in Syrië.

  Het feit dat Washington nu zijn indirecte activiteiten (financiering, opleiding en wapenleveranties aan terroristische groeperingen) en directe interventies in Syrië opvoert, is te wijten aan het dramatische verlies van belang van de Amerikanen in Syrië. De Amerikaanse grondtroepen, in de vorm van de Koerdische milities, hebben als gevolg van het Turkse offensief hun rug naar de muur toe en zijn druk bezig met hun eigen problemen.

  Het belangrijkste aandachtspunt van de VS is daarom helemaal niet de strijd tegen IS, maar in de eerste plaats de vernietiging van Syrië en dus ook de strijd tegen Bashar al-Assad. De IS was van meet af aan dus alleen het voertuig dat de militaire aanwezigheid van de VS in Syrië zou legitimeren. De internationale gemeenschap neemt hier vrijwel onophoudelijk nota van, zonder in te gaan op de onbetwistbare legitimiteit van Assad als gewoon staatshoofd van Syrië. Maar deze onwetendheid is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat er een systeem achter deze onwetendheid zit, want in het geval van Oekraïne was er ook stilzwijgen over de legitimiteit van Viktor Janoekovitsj, toen opstandelingen met behulp van buitenlandse troepen een staatsgreep uitvoerden en dit vervolgens een “revolutie van waardigheid”noemden. Interessant is dat buitenlandse troepen een soortgelijke “revolutie” hebben geprobeerd voor het gewapende conflict in Syrië, maar gelukkig zonder succes.

  Al met al is het geheel dankzij de aanwezigheid van de Russische strijdkrachten dat Syrië nog niet is verpletterd. Syrië is een soevereine staat van uitzonderlijk belang voor het Midden-Oosten. De bijtende krachten die optreden tegen de staat negeren deze soevereiniteit en hebben alleen de natuurlijke hulpbronnen en de geopolitieke betekenis van een verbrijzeld Syrië in gedachten.

  Helaas dienen de Verenigde Staten deze troepen opnieuw als plaatsvervangers. Er wordt echter over het hoofd gezien dat de wereld sinds 1990 is blijven draaien. Gelukkig zijn de Verenigde Staten niet langer de enige supermacht, maar staan zij tegenover andere Polen in een multipolaire wereld.

  Degenen die vrede in Syrië willen, kunnen dit alleen bereiken met het legitieme staatshoofd Bashar al-Assad. Als de Verenigde Staten de tegenstanders van de Syrische staat blijven steunen, moet de internationale gemeenschap worden gevraagd wanneer zij eindelijk een einde zal maken aan deze activiteit!

  https://lupocattivoblog.com/2018/02/17/mit-den-amerikanern-wird-es-keinen-frieden-in-syrien-geben/

  Liked by 1 persoon

 3. Hoe kom je aan die vertaling ?

  Like

 4. Republikein // februari 17, 2018 om 02:51 //

  Uit mijn hoofd duurt zo lang, ben nogal lui en schrijven duurt me ook zo lang, telkens juiste spelling enz. om niet helemaal voor gekke Henkie versleten te worden, enfin, je begreep, liever lezen.
  Oh, je vroeg……
  Deepl.

  Liked by 1 persoon

 5. Republikein // februari 17, 2018 om 03:02 //

  En dan plakken, simpel.

  Er was eens een vogeltje, die kon nie kakkuh,
  want er was een veertje aan z’n poepertje blijfuh plakkuh.

  Liked by 1 persoon

 6. paulzwueste // februari 17, 2018 om 19:16 //

  Geloof het maar niet mensen….
  Het zal in de toekomst totaal anders gaan…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s