Nieuw

Moslimvrouw werd gevraagd mannen handen te schudden – eist 12.000 euro schadevergoeding

Foto: Fardous El-Sakka weigert mannen handen te schudden. Screenshot tv4play.se

Zweden – Op grond van haar religie weigerde de islamitische vrouw mannen de handen te schudden, en gaf daarom de voorkeur eraan om haar baan te beëindigen. Nu klaagt ze haar werkgever aan voor discriminatie.

Op dinsdag zond TV4 een aflevering uit over een lopende rechtszaak waarbij een moslimvrouw haar voormalige werkgever aanklaagt, de Kunskapschool in Helsingborg. De vrouw, met de naam Fardous El-Sakka, was een studiebegeleidster, maar eindigde haar betrekking toen men erachter kwam dat ze mannen geen handen wilde schudden.

Een mannelijke collega nam dit ernstig op en ging naar de directeur, die duidelijk maakte dat het personeel de mannen en vrouwen op dezelfde manier begroeten. Toen koos El-Sakka ervoor om te stoppen.

– Voor mij geldt het principe van gelijke behandeling, ongeacht welke religieuze, politieke of filosofische overtuiging men heeft, en voor mij is het zeer belangrijk dat de leerlingen zich altijd op alle niveaus en door alle werkkrachten gelijk behandeld voelen, zegt rector Lidija Münchmeyer tegen TV4.

Behoort tot dezelfde vereniging als Yasri Khan

De voormalig aangestelde moslima beweert dat ze de normen van de school onderschrijft, maar dat het ondenkbaar voor haar is om handen te schudden met mannen die ouder dan 18 jaar zijn. Bij de Arbeidsrechtbank eist ze nu dat de Kunskapschool haar wegens discriminatie 12.000 euro schadevergoeding betaalt.

– Uiteraard is het een religieuze overtuiging waarvoor ik dit doe. Voor mij is het belangrijk dat men elkaar en elkaars intimiteit respecteert, waar men ervoor kiest om een grens te stellen, en ik kies ervoor om mijn grens daar te leggen, zei Fardous El-Sakka tijdens het proces.

El Sakka is actief in de vereniging van ‘Zweedse moslims voor vrede en rechtvaardigheid’, waarvan de secretaris-generaal Yasri Khan is. Zijn naam werd bekend toen hij uit de Milieupartij werd gezet wegens zijn weigering om vrouwen een hand te geven.

Bron:

https://www.tv4play.se/program/nyheterna/3956932

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 999 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6667 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

12 Comments on Moslimvrouw werd gevraagd mannen handen te schudden – eist 12.000 euro schadevergoeding

 1. Dan is ze naar het verkeerde land gekropen, ze kan toch terugkruipen…

  Liked by 1 persoon

 2. bp633livenl // februari 14, 2018 om 20:51 //

  Zweedse moslims voor vrede en rechtvaardigheid ???? moslims kennen toch helemaal geen vrede en rechtvaardigheid.
  Alweer een soort taqiya om ons zand in de ogen te strooien.
  Het is net zoiets als voorheen de DDR…. Deutsche Democratische Republiek.
  Daar was helemaal niks democratisch aan maar was een verstikkende dictatuur.

  Like

 3. bp633livenl // februari 14, 2018 om 21:06 //

  Die moslima op de foto met dat kopvodje op haar hoofd en die onafscheidelijke regenjas lijkt wel Eucalipta, de boosaardige heks in het stripverhaal Paulus de boskabouter.
  Ze heeft haar bezem ergens neer gezet maar die pakt ze dadelijk weer om ermee weg te vliegen want het vliegend tapijtje van haar man ligt in de garage voor een APK-keuring
  Haar zwarte kat en raaf heeft ze bij het dierenasiel afgegeven want te duur in onderhoud, hè
  Het is me een raadsel waarom de moslimmannen hun vrouwen zo buiten laten lopen.
  het is alsof ze ze rechtstreeks uit de binnenlanden van Afghanistan gehaald hebben.

  Like

 4. Claudia M. // februari 14, 2018 om 21:33 //

  Q; “Voor mij is het belangrijk dat men elkaar en elkaars intimiteit respecteert, waar men ervoor kiest om een grens te stellen, en ik kies ervoor om mijn grens daar te leggen, zei Fardous El-Sakka tijdens het proces.”

  Ik stel voor je intimiteit en je grens lekker mee te nemen naar je thuisland en daarbij vooral de mannelijke tegenhanger van je soort mee te nemen! Als er namelijk een soort van kerels in ’t rondlopen, die iedere intimiteit en grens bij niet moslima’s overschrijdt, zijn het die van jullie!

  Liked by 4 people

 5. O, en zij discrimineert niet door mannen geen handen te willen schudden?

  Liked by 1 persoon

 6. antiislamnu // februari 14, 2018 om 23:12 //

  Dit kan allemaal omdat deze haatdragende ideologie verpakt is onder het motto dat het een geloof is wat het dus niet is.
  Wie nu een geloofsovertuiging op zet met de zelfde ideeën en standpunten als die in de koran staat zou deze meteen verboden worden.
  Islam is gewoon het zelfde als kanker.

  Liked by 3 people

 7. antiislamnu,
  kanker heeft waarschijnlijk een hogere genees kans

  Liked by 2 people

 8. 🧕🏽🔫👳🏽‍♂️🔫

  Liked by 1 persoon

 9. polderboy // februari 15, 2018 om 08:23 //

  Je schijnt 3 gedachten te hebben.
  Eerst degenen die over handpalmen aanraken geen probleem maken, als de omstandigheden of gewoonten ergens dat normaal achten.
  Dan degenen die volgen wat Mohammed ooit zei (niet de Koran), dus niet de handen schudden van het andere geslacht tenzij het familie is binnen de stam van kamelenherders.
  Tot slot nog degenen die ook onreine niet-moslims aanraken.

  Ben benieuwd wat die ambtenaren rechters nu weer verzinnen?
  Triest genoeg dat ze het al in behandeling nemen: geloofsuitingen horen de functionele productiviteit van een maatschappelijke organisatie immers niet te storen. Dat doen ze maar in de islam regio, waar hun wetten er op zijn ingericht. Maar goed, ambtenaren rechters willen ook graag veel geld verdienen met hun vaak nutteloze hobby.

  Liked by 1 persoon

 10. scherpschutter1943 // februari 15, 2018 om 10:56 //

  Dat geen hand geven , komt omdat al die moslims hun reet afvegen met de rechterhand zonder papier of zand en daarna hun handen niet wassen. Zou ik ook niet doen dat handen geven, als ik moslim was. En die 12000 euro schadevergoeding zou ze alleen maar recht op hebben als de schooldirecteur haar gedwongen had om hem oraal sexueel te bevredigen.

  Liked by 1 persoon

 11. Ja als je ziek wilt worden moet je een stinklim aanraken.

  Liked by 1 persoon

 12. templars2017 // februari 15, 2018 om 23:06 //

  Allemaal flauwe kul, het is gewoon een heel slimme manier om een smak geld binnen te rijven op de kap van hen die ze discrimineren ,door de rol van de gediscrimineerde te spelen en de islam als excuus te gebruiken.
  Wetende dat die voddekoppen niet te vertrouwen zijn waarom is ze dan aanvaard geweest in de eerste plaats?
  secundo ,ze heeft een contract van tewerkstelling ondertekend waarin alles beschreven stond ,,ze heeft geen bezwaar geuit dus pleegt zij contractbreuk door zelf te stoppen,normaal moet zij betalen ,geeft nog eens aan dat het de wereld op zijn kop is……………

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s