Nieuw

Feministe loog over verkrachting – heeft het sociale leven van haar slachtoffer vernietigd

Foto: De e-mail die de vrouw naar school had gestuurd waar de man werkt: "Hoi, mijn naam is ‹de feministe›. Ik wil informeren dat jullie werknemer ‹de leraar› is aangeklaagd voor verkrachting maar helaas niet veroordeeld is. Aangezien ik zelf met kinderen werk (kleuterschool) wil ik jullie informeren dat ik zelf geen verkrachter om me heen zou willen hebben. © Polisen

Een 25-jarige feministe in Stockholm die een man met foto en naam op, onder andere, Facebook publiceerde en hem vals beschuldigde dat hij haar had verkracht, is nu veroordeeld voor grove smaad –  maar het sociale leven van de man is vernietigd.
– Mijn leven is een hel nu, zegt hij.

Het was in januari 2017 dat de vrouw op verschillende sites begon met het plaatsen van berichten dat de man – die een leraar is – haar verkracht zou hebben.

Op Facebook publiceerde ze zijn naam en foto’s naast een lang verhaal hoe de leraar haar had verkracht.

De vrouw beschreef hoe ze elkaar op een date ontmoetten en over ‘feminisme’ spraken. Ze beweerde dat hij haar had verkracht nadat ze naar haar appartement waren gegaan.

Ze verspreidde ook meerdere berichten in reactievelden van diverse andere sites, en stuurde een e-mail naar de school waar de man werkte waarin ze verklaarde dat men “een verkrachter” in dienst had die met kinderen werkt. Ook Engelse versies van de beschuldiging werden over het net verspreid en naar een draad op Flashback gelinkt die de vrouw zelf gecreëerd had.

Er had zich echter geen verkrachting voorgedaan. Nadat de vrouw, die zichzelf als feministe omschrijft, de leerkracht medio 2016 had aangeven, koos de politie ervoor om het vooronderzoek te beëindigen.

Paniek op school
Toen de ongefundeerde lasterberichten de arbeidsplek van de man bereikten ontstond er paniek op school, vertelde de leerkracht tijdens de ondervraging. Al snel wisten alle scholieren, ouders en leraren van de beschuldigingen.

– Leerlingen kozen ervoor om niet meer mijn lessen bij te wonen. De school voelde zich op grond van de valse beschuldigingen die op het web waren verspreid en vanwege de e-mail die was verzonden gedwongen een bericht te sturen naar alle ouders van de kinderen op school. De school heeft een curator aangenomen voor leerlingen  die hierover wilden praten, zegt de man.

Op een gegeven moment werd hij in de lerarenkamer voor zijn collega’s geconfronteerd door een lerares. Hij werd bij het schoolhoofd geroepen voor een overleg met een vertegenwoordiger van de schooleigenaar, waar zij hem ervan beschuldigden dat hij de vrouw had uitgescholden voor “feministische kut”. Hij interpreteerde dit als een waarschuwing.

– Ik heb constant het gevoel dat ze momenteel fouten tegen me zoeken. Dit heeft ertoe geleid dat ik zo weinig mogelijk tijd met mensen op het werk doorbreng. Ik kies ervoor om liever vanuit huis te werken, wat ik voorheen noot eerder gedaan heb. Ik durf geen conflicten meer aan te gaan met leraren of studenten, uit angst dat ze het tegen me kunnen gebruiken.

Heeft een baard gegroeid en uiterlijk veranderd
De leraar vertelt ons dat zijn leven nu een “hel” is, dat hij onder constante angst leeft en naar een psycholoog gaat. Verschillende van zijn vrienden zijn compleet gestopt met hem te praten.

– Ik ben ook afgevallen, bijna 10 kilo. Ik heb ervoor gekozen om een baard te laten groeien zodat mensen me niet zullen herkennen. Ik draag een andere bril en heb het jasje weggegooid wat ik op de foto droeg die de feministe gepubliceerd heeft. Dit alles doe ik uit angst dat de mensen me zullen herkennen. Ik ben gestopt met sociale evenementen, maar dwing mezelf een keer per week naar een restaurant te gaan, zegt hij.

De rechtbank Solna heeft de feministe veroordeeld voor grove smaad. Ze komt echter weg met een voorwaardelijk straf en een boete. Ze moet ook 8.000 euro smartengeld betalen aan de man die ze belasterd heeft.

Bron:

http://www.friatider.se/feminist-lj-g-om-v-ldt-kt-d-ms-f-r-grovt-f-rtal

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6686 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

4 Comments on Feministe loog over verkrachting – heeft het sociale leven van haar slachtoffer vernietigd

 1. In België is een soort gelijk geval bezig, ze is gearresteerd.

  Like

 2. Eigen volk eerst // februari 15, 2018 om 07:37 //

  En dat noemt zich een feministe? Dat mens hoort in de gevangenis en de leraar moet publieke excuses hebben. Schande dit!

  Like

 3. Ik herinner me nog een gevalletje van een vuurtorenwachter die door Demoniseer66 minister Sorggever werd gecriminaliseerd omdat zijn dochter niet zo goed was in wiskunde en daarom bijles kreeg.

  Like

 4. Republikein // februari 16, 2018 om 14:03 //

  Gevalletje pech.
  Ze loog tegen mij alsof ik een kind was, and I broke my arm on several places, dont go to these places.
  Ga niet naar facebook.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s