Nieuw

Senaat stemt in met donorwet, Nederlanders voortaan automatisch donor

Foto: Pia Dijkstra bij het donordebat in de Eerste Kamer. Bron: Inge Lengton / Twitter.

Een meerderheid van de Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met de nieuwe donorwet van D66-Kamerlid Pia Dijkstra. Dat betekent dat alle volwassen Nederlanders voortaan automatisch orgaandonor zijn, tenzij hij of zij expliciet aangeeft dat niet te willen.

Uit een spannende hoofdelijke stemming bleek dat 38 Eerste Kamerleden voor de nieuwe donorwet zijn, 36 senatoren stemden tegen.

Dijkstra wil er met de nieuwe wet voor zorgen dat meer mensen hun organen afstaan voor donatie. Jaarlijks overlijden er 150 mensen die wachten op een donor.

Lees verder:

https://www.nu.nl/politiek/5131493/senaat-stemt-in-met-donorwet-nederlanders-voortaan-automatisch-donor.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6686 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

26 Comments on Senaat stemt in met donorwet, Nederlanders voortaan automatisch donor

 1. Tijl Uylenspiegel // februari 13, 2018 om 23:22 //

  Voor mij het sein om mijn eventuele donorschap op te zeggen.
  Tot mijn niet geringe verbazing kwam ik er gisteren achter dat er al verschillende landen zijn die dit net zo geregeld hebben, de ‘oude’ regeling zoals wij die gekend hebben, het zogenaamde “nee tenzij” geld nu nog in Duitsland, Engeland, Denemarken en Ierland. Maar landen als Spanje, Frankrijk, België, Oostenrijk, Noorwegen en Italië hebben al het ‘ja tenzij’ beleid.

  Organen die ‘gewild zijn’ voor donatie zijn;
  Oogweefsel
  Hartkleppen
  Huid
  Lever
  Peesweefsel
  Dunne darm
  Longen
  Alvleesklier
  Nieren
  Grote bloedvaten
  Botweefsel
  Vraag is, als dit alles is gedemonteerd waarom zou je dan nog wat resteert begraven of cremeren, ik zou zeggen gooi dat kleine beetje dan maar bij het vuil of vermaal het tot hondenvoer.
  Mocht er toch voor het idee nog besloten worden voor een begrafenis dan hoef je in elk geval geen dure kist meer te nemen, een schoenendoos voldoet dan ook wel lijkt mij.

  Liked by 1 persoon

 2. scherpschutter1943 // februari 13, 2018 om 23:38 //

  Pia Dijkstra wil dat wij tijdens ons leven ons bsn.nummer op de linkeronderarm getatoeëerd krijgen, zodat de uitneembrigade al in de ambulance kan zien of de persoon in kwestie al aan de beurt geweest is voor afname van een orgaan. Weten ze ook direct wat er nog bruikbaar is. De ambulances worden uitgerust met een tuinhark, zodat ze in de troep van het slachtoffer op straat kunnen zoeken om nog iets bruikbaars te vinden. In het slachthuis van de uitneembrigade worden tegelijk gouden tanden, kiezen en kronen verwijderd want dat kan direct naar de goudhandel. Die lijkenslopers hebben er een mooie bijverdienste aan. Komt me bekend voor. Deed de SS in Auswitch ook.

  Liked by 2 people

 3. Republikein // februari 14, 2018 om 00:23 //

  Ik heb al jaren een klein kaartje ter grootte van een pasje in mijn portemonnee van donorregistratie, klasse 2=geen donatie, dat zal toch nog wel geldig zijn?

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // februari 14, 2018 om 01:05 //

  Nou om zeker te zijn zou ik me ook nog uit laten schrijven uit het register, better safe than sorry…

  Liked by 1 persoon

 5. Republikein // februari 14, 2018 om 01:14 //

  Ik kan het ook laten tatoeëren, no cutting o.i.d.!

  Like

 6. Van mijn mogen ze alle organen hebben. Maar ik zou het ten sterkste afraden. Voordat ze gaan uitdelen beveel ik ze aan om eerst even in mijn medisch dossier te kijken. Vooral de jaren 80 en 90 zijn er flink ingehakt.

  Liked by 1 persoon

 7. Republikein // februari 14, 2018 om 01:25 //

  Ik sta niks af, en wat die ontgifting betreft, van lever en longen en ook de nieren, dat was natuurlijk een grapje.
  Geboorterecht en recht om te sterven, en daarna zien we verder.

  Like

 8. Ik denk dat ze als eerste je hersens eruit snijden, die zijn bijna als nieuw, nooit gebruikt.

  Like

 9. Oh ja, smiley.
  🙂
  Voordat iedereen weer boos op me wordt.

  Like

 10. Republikein // februari 14, 2018 om 01:36 //

  De soep wordt niet zo heet gegeten.

  Like

 11. Republikein 00.23 uur : Heb ik ook zo `n pasje nog, maar toevallig zeiden ze daarstraks dat toch nog iedereen een brief gaat krijgen voor 2020, dus ik heb het vermoeden dat iedereen het weer OPNIEUW kan vast gaan leggen dan.

  Like

 12. https://www.wanttoknow.nl/nieuws/hersendode-hoort-orgaanoperatie-bij-zichzelf/

  VERSCHRIKKELIJK !!! …… a c u u t afmelden, definitief !!!

  Liked by 1 persoon

 13. Die hele Pia……..weet niet eens waar ze over praat, en wat UITERAARD ook opvalt is dat er NERGENS op TV dit soort zaken worden gemeld !!!!!
  En dit is een rechtstreekse opdracht van hogeraf, dat snap je toch, of niet ???
  Niet geven, en niet ontvangen, beide is verkeerd !!!

  Like

 14. Republikein // februari 14, 2018 om 03:13 //

  De hersens van Pia zijn nog maagdelijk.
  Is dat wel goeie taal?
  Kweenie hoor, rare dingen met die kamerleden, hoog opgeleid?

  Like

 15. Republikein // februari 14, 2018 om 03:46 //

  De eerste harttransplantatie ter wereld had al zeventien jaar eerder plaatsgevonden, op 3 december 1967. De Zuid-Afrikaanse arts Christiaan Barnard plaatste toen het hart van een 23-jarige hersendode vrouw in het lichaam van de 57-jarige Louis Washkansky. De operatie slaagde, maar achttien dagen later stierf Washkansky alsnog aan een longinfectie.

  Hersendood is niet dood.
  Wat een hel.

  Like

 16. Republikein // februari 14, 2018 om 03:54 //

  Alcohol smeert de stembanden trouwens.

  Like

 17. Republikein // februari 14, 2018 om 04:22 //

  K ga ff maffuh maar eerst ff dit nog.

  Wanneer een persoon gekozen is in een verantwoordelijke positie, maar zonder rekening te houden met het welzijn van de mens, geeft hij zich alleen over aan zijn machtsvertoon en wil dat doen gelden en realiseren met represailles, vijandelijkheden en onderdrukking, dan is hij niet geschikt als verantwoordelijke. Het maakt niet uit of het nu een man of een vrouw is. De enige beslissende factor is of hij/zij werkelijk verantwoordelijk is, of hij/zij zich zorgen maakt over evenwicht, vrede, gezonde vooruitgang en een goede coëxistentie van mensen, of dat hij/zij puur egoïstisch, zelfzuchtig, vijandig tegenover vrede en haat jegens het volk is, en of hij/zij het lot van het volk regisseert.

  Het maakt niet uit hoe intelligent iemand kan zijn – maar als hij of zij de ware menselijke waarden mist en geen verantwoordelijkheidsbesef voor het geheel, wijsheid en liefde voor mensen, dan kan hij of zij niet met recht worden omschreven als intelligent. Sterker nog, machtige mensen zijn vaak sluw, vijandig, indoctrinief egocentrisch en alleen gericht op hun eigen welzijn en het behoud van hun macht. Helaas geldt dit ook voor het huidige leiderschap van de “State of Germany”, maar ook voor Europa en de meeste landen wereldwijd.

  Intelligentie omvat verschillende bewustzijnsgebieden en is veel uitgebreider dan de meeste mensen op aarde zich kunnen voorstellen. Een persoon kan academische titels hebben gestudeerd en hebben, maar toch een ongeschikte idioot zijn in de bewustzijnsintellectuele zin.

  Verder lezen op :
  https://lupocattivoblog.com/2018/02/14/waere-die-welt-nur-nicht-so-voll-von-dummkoepfen/
  Hoeft niet maar mag wel.
  Da-ag, en de mazzel.

  Liked by 2 people

 18. De enige met echt verantwoordelijkheidsbesef is hij die na een foutje z’n vinger afsnijdt en deze in een witte doek aan Het Volk aanbiedt die dat ding dan feestelijk in z’n reet steken en wel zo diep dat zelfs de onderste stenen zich verbaasd afvragen waar dat ding gebleven is.

  Het bijkomende voordeel is nog dat ze na 10 of 11 foutjes best moeite met graaien en neuken hebben.

  Liked by 1 persoon

 19. Uit een dood lichaam kun je geen levende organen halen. Een orgaandonor zal tenminste nog moeten “leven” om een of meer van zijn organen af te kunnen staan.
  In oorlogsgebieden zijn immers genoeg dode lichamen voorhanden om organen uit te snijden?

  Liked by 1 persoon

 20. Kinderen tot 18 jaar vallen onder de donoruitschrijvingsverantwoordelijkheid van de ouders dus als die nogal laks zijn worden de kidz straks door special forces van de zuipfiets afgestoten, hersendood verklaard en verkocht aan harteloze doch rijke energiehandelcollegaatjes van onze Lijkstragraaiers.

  Wanhopige ouders die hun kinderen zelfs onder de dreiging van “geen nieuwe i-Pad met je verjaardag!” niet onder controle kunnen houden hebben er nu wel een nieuw wapen bij. Dat van “Als je zo doorgaat verwijder ik je uitschrijving uit het donorregister!”.

  Liked by 1 persoon

 21. Wordt er alleen op bestelling gesneden of produceren ze op voorraad? Wat doen ze met de reeds halfdode en voorrottende organen van lui die al 60 of 70 jaar zwaar gecontamineerde medicijnen, vraat en drank hebben geconsumeerd? Gaat dat via India weer de EU in als Nederlandse leverpastei? Krijgen we straks net zoiets als bij de mest en de melk? Subsidie op elke kilo gesneden orgaan? De Europeese Orgaanberg die met EU-subsidie naar de buitenlanden wordt geëxporteerd.

  Bij een stomme sukkel, die interessant wilde doen en rondbazuinde dat ie Poetin had afgeluisterd weten ze 109 vragen te bedenken. Bij dit onderwerp wisten ze geen enkele relevante vraag. Zelfs niet of ’t pijn deed. Ik wens alle vóórstemmers per onmiddellijk een fijne besnijdenis toe want hersendood zijn ze al.

  Liked by 3 people

 22. Karel Dokter // februari 14, 2018 om 10:21 //

  Kan me nog goed herinneren dat D(emgogen)66 in 1966 werd opgericht door Hans van Mierlo. Hadden het toen nog over democratie.
  Met Peggold en Dijkstra is daar geen sprake meer van.
  D66 is een partij van strebers en machtswellustelingen geworden.
  Ergo: ik maak nog altijd zelf uit wat er met mijn organen gebeurt,
  NIET de staat.
  En dan zouden we ook nog een DiGiD-account moeten openen dat nota bene
  zo lek is als een mandje, wát zèg ik? Dat hele internet is zo lek als een mandje
  getuige de toenemende hack- en cyberaanvallen.

  Liked by 1 persoon

 23. Karel Dokter // februari 14, 2018 om 10:23 //

  Nog wat DiGiD-info voor de liefhebbers:
  https://www.telegraaf.nl/zoeken/DiGiD

  Like

 24. Marhammed // februari 14, 2018 om 11:09 //

  Ikzelf heb me laten registreren om niet te doneren, ik kan me niet voorstellen dat één van mijn organen zou dienen een volgeling van de pedofiel mohammed van de dood te redden !!!
  Voor mijn part kunnen ze samen met de linkse leeghoofden creperen !

  Liked by 1 persoon

 25. Vergeet jullie kinderen en kleinkinderen niet uit handen van die moordenaarsbende te houden. Uitschrijvben de hele handel. En grootje niet te vergeten want die komt doorgaans niet op het internet. Zijn er al ‘Blijfvanmijnlijfhuizen’ voor mensen die dat hele Digi plus andere overheidstiefuszooi niet vertrouwen en graag gewoon dood willen gaan als het zo ver is?

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s