Nieuw

Vrouwen moeten meer Nobelprijzen krijgen – uitreikingen moeten worden “aangemoedigd” door meer vrouwen te nomineren

Pixabay

Een mogelijkheid om meer vrouwen te laten winnen is door meer vrouwen te nomineren en tegelijkertijd deze aanmoedigen om deel te nemen. Zijn onder andere een paar van de voorstellen van het Nobelcomité om voor vrouwen gemakkelijk een Nobelprijs te laten behalen, meldt SVT Vetenskapsradion.

De Nobelstichting en het comité die verantwoordelijk zijn voor de prijsuitreikingen zoeken momenteel een manier waarmee het makkelijker voor vrouwen wordt een Nobelprijs te krijgen.

Onder andere is er voorgesteld dat men meer kandidaten kan nomineren dan één en dat er meer nominatie-uitnodigingen naar vrouwen gaan.

Vorig jaar waren alle negen prijswinnaars in de natuurwetenschappen mannen. Van de 900 Nobelprijswinnaars tot 2015 waren het 825 mannen, 49 vrouwen en 26 organisaties, volgens Wikipedia.

– Het blijkt dat als men slechts één persoon mag nomineren, dit meestal een man wordt. Maar als men wordt gevraagd om er drie te nomineren, zal de kans dat een vrouw erbij aanwezig is aanzienlijk hoger zijn, zegt Carl-Henrik Heldin, voorzitter van de Nobelstichting, tegen Vetenskapsradion.

Daarnaast moet worden aangemoedigd om personen te nomineren van het “ondervertegenwoordigde geslacht”, legt Carl-Henrik Heldin uit.

Volgens hem is dit een echt probleem dat serieus moet worden aangepakt, en de Nobelstichting zal nu alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat vrouwen niet “benadeeld” worden in de prijsuitreiking, zegt hij.

Bron:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=6884068

http://www.friatider.se/s-ska-fler-kvinnor-f-nobelpriset-utdelarna-ska-uppmuntras-nominera-fler-kvinnor

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6686 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

7 Comments on Vrouwen moeten meer Nobelprijzen krijgen – uitreikingen moeten worden “aangemoedigd” door meer vrouwen te nomineren

 1. Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  NOBEL is al geruime tijd de weg kwijt: Arafat, de terrorist – Obama, de Bilderberg gezalfde, nu onnozele vagina-muts draagsters – please. Opdoeken, die Nobelprjs

  Liked by 2 people

 2. paulzwueste // februari 12, 2018 om 16:28 //

  Heel goed Marlies.
  Opdoeken die Nobelprijs.
  Allemaal bedrog!
  Obama had nog helemaal niets gedaan en kreeg in de eerste twee weken van zijn eerste jaar vol van bedrog, oplichting en landverraad al automatisch de Nobelprijs voor de Vrede.
  Nu moeten de vrouwen ook in de prijzen vallen.
  Ik meen dat Angela Merkel ondertussen ook al ’n prijs heeft gekregen.
  Zo niet dan moeten we die onmiddellijk op haar hoofd zetten.

  Liked by 2 people

 3. Man 50 (licht getint, mager, kalende kruin) trapt jongetje van 2 jaar oud in de rug, gewoon voor de lol

  In het pittoreske Rosmalen

  Een ongeveer 50-jarige man heeft maandagochtend in Rosmalen zomaar een tweejarig jongetje in de rug getrapt. De politie is nog op zoek naar de man. Het gaat om een man van ongeveer 1 meter 75 lang en circa 50 jaar oud. Hij is licht getint, heeft een mager postuur en heeft donker, kort haar met een kalende kruin. Hij reed op vermoedelijk op een damesfiets.

  Het gebeurde toen de moeder even stil stond met haar zoontje, omdat ze bij een supermarkt wilde oversteken naar de parkeerplaats. De man had net zijn fiets neergezet bij de supermarkt, toen hij zonder enige aanleiding het kind in de rug trapte. Het jongetje viel op straat. De man fietste daarop weg.

  Ambulancepersoneel heeft het kind behandeld aan een lichte verwonding aan zijn rug.

  http://regio.tpo.nl/2018/02/12/man-rond-50-trapt-jongetje-2-jaar-oud-zomaar-rug-gewoon-lol/

  Like

 4. scherpschutter1943 // februari 12, 2018 om 17:49 //

  wat een onzin. Als vrouwen hetzelfde presteren als mannen dan verdienen ze een nominatie. Niet omdat ze vrouw zijn. Degenen die dit voorstellen discrimineren vrouwen. Dat is strafbaar.

  Like

 5. Scrutinizer // februari 13, 2018 om 00:20 //

  Who cares?
  Wie neemt die prijs nog serieus sinds Obama er een kreeg?
  Op basis van wat? O.b.v. zijn onrust stoken als community organizer?
  Wat mij betreft is de nobel-organisatie haar geloofwaardigheid en prestige daarmee voorgoed verloren.

  Like

 6. Republikein // februari 13, 2018 om 00:46 //

  Alfred Onobel.

  Like

 7. ongelovige // februari 14, 2018 om 00:27 //

  Vrijwel alles is tegenwoordig seksisme. Deze plaatjes op wc deuren van een hotel zouden vroeger grappig genoemd worden. Nu niet meer.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s