Nieuw

Reisorganisaties boycotten blanke mensen – zodat zwarten zich veilig kunnen voelen

Zwarte Amerikanen hebben een ‘safe space’ nodig om aan blanken te ontsnappen. Om deze reden zijn reisorganisaties begonnen met het aanbieden van reizen naar plaatsen buiten de Verenigde Staten – waar blanken verboden zijn.

In een rapportage van het mediaconcern Vice, kan de kijker een groep zwarte vrouwen ontmoeten die in Puerto Viejo, in Centraal-Amerikaans Costa Rica, vakantie vieren. Daar kunnen ze yoga beoefenen, mediteren en veganistisch eten – maar het grootste voordeel is dat ze zich niet bij blanke mensen bevinden.

In de Verenigde Staten is het, vooral sinds Donald Trump president werd, namelijk gevaarlijk geworden om zwart te zijn. Uit de Vice-reportage komen we te weten dat de aanwezigheid van blanken veel zwarte Amerikanen een onveilig gevoel geeft, omdat blanken vaak racisten zijn. Daarom bieden ten minste vijf reisorganisaties nu bestemmingen aan waar blanken niet aanwezig mogen zijn. Onder andere in Costa Rica.

Alexis Bromley uit Nebraska is een van die zwarten in Puerto Viejo die behoefte had aan een pauze van blanke mensen.

– Het is zwaar in Nebraska, omdat het een rode staat is (redactie: stemmen voornamelijk op de Republikeinen, Trump’s partij). Dus je weet niet met wie je dagelijks omgaat, en of ze denken dat je minderwaardig bent, en hoe dat mij raakt, zegt Alexis Bromley.

“Witten zouden niet eens een paspoort moeten krijgen”

Om blanke mensen en hun racisme te vermijden, betalen de zwarte vrouwen meer dan $ 2.000. Maar dat is prijswaardig, zijn ze van mening, vanwege de manier hoe ze worden behandeld in de Verenigde Staten. Alexis Bromley ontvangt bijvoorbeeld vaak opmerkingen over hoe welbespraakt ze is.

– Ik denk niet dat mensen begrijpen hoe beledigend dat is, zegt ze.

Andrea X, oprichterster van Women of Color Healing Retreat in Puerto Viejo, heeft ook genoeg van blanke Amerikanen. Ze zijn zo gevaarlijk dat ze zelfs geen toestemming mogen krijgen ergens naartoe te reizen, meent ze.

– Ik vind dat witten niet eens een paspoort moeten krijgen, want ze hebben meer dan genoeg schade aangericht. Vooral de witte Amerikanen – laat ze in de VS blijven, ze hoeven hier niet te komen, zegt ze.

Zie de volledige rapportage hieronder:

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6686 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

17 Comments on Reisorganisaties boycotten blanke mensen – zodat zwarten zich veilig kunnen voelen

 1. trebor2110 // februari 12, 2018 om 22:57 //

  Like

 2. Scrutinizer // februari 13, 2018 om 01:08 //

  Tja, libertarisch gezien moet dit uiteraard gewoon kunnen: de eigenaar mag zelf bepalen wie ie tot zijn grondgebied toelaat en de ondernemer moet zelf mogen bepalen wie ie als klant wel of niet accepteert. Het is niet aan een buitenstaander zoals de overheid om hem te dwingen om te gaan met mensen/klanten met wie ie geen omgang wil hebben cq. zaken wil doen, net zomin als het aan een derde is om een rookverbod in te stellen in een privaat eigendom zoals een horeca aangelegenheid of kantoor. Op zich dus een geweldige ontwikkeling. Wellicht krijgt ze weldra navolging in allerlei variaties.
  Menig lezer van dit blog zou wellicht blij zijn om op vakantie te kunnen naar een oord waarbij je bij het boeken een partijlidkaart van PVV of FvD moet kunnen voorleggen teneinde je te kunnen afzonderen van linksmensen allerhande. Of een verbod voor ambtenaren o.i.d.
  Maar gezien de overheid het eigendomsrecht flink heeft uitgehold kan een eigenaar van een vakantiepark niet zelf bepalen wie er bij hem over de vloer komt en wordt hij dus gedwongen om ook ambtenaren en linksmensen te aanvaarden, ofschoon er ongetwijfeld een niche klanten zou zijn (een gat in de markt dus) die juist graag vakantie zou vieren op een plek die vrij is van deze 2 categorieen.
  Maar ja, eigenaar ben je alleen in naam en niet in feite. En als eigendom formeel privaat is doch zeggenschap/beschikkingsmacht in handen van de staat ligt, hoe heet zo’n regime dan?
  Juist ja, wel, en daar leven we dus in feite in, in zó’n soort regime.
  Denk dáár maar eens over na,

  Liked by 2 people

 3. bp633livenl // februari 13, 2018 om 01:59 //

  Hier komt het gevoel van minderwaardigheid bij de negers weer om de hoek kijken.
  Niet bij alle maar bij deze wel dus.
  Zou het dan toch iets met IQ te maken hebben want erg veel hebben ze de voorgaande eeuwen niet tot stand gebracht en zelfs nu zijn er veel zwarte landen die nauwelijks iets presteren

  Like

 4. Republikein // februari 13, 2018 om 02:00 //

  Jezus Mina, ben sprakeloos.

  Like

 5. Dat zijn een paar flinke bruine vlees klompen op dat bounty eiland! Lekker elkaar anti alles lullen en net als thuis geen reet uitvoeren, want daar zijn ze meester in.
  Wie betaald die anti blank mensch tripjes?

  Like

 6. O o o, wat hebben ze het toch slecht in de States, ik kan me zo’n vakantie op zo’n locatie niet veroorloven.

  Like

 7. Henk der Niederlànder // februari 13, 2018 om 09:51 //

  Huh de zwarte Amerikaan moet een soort van safespace hebben om zich veilig te voelen t/o blanke Amerikanen.
  Bij mijn weten zijn de zwarte Amerikanen een minderheid maar zijn diezelfde zwarten oververtegenwoordigd in de criminele statistieken.
  Dan vraag Ik me toch werkelijk af of ze daar bij die reisorganisaties wel echt sporen.

  Like

 8. Scrutinizer // februari 13, 2018 om 14:25 //

  @Henk
  “Dan vraag Ik me toch werkelijk af of ze daar bij die reisorganisaties wel echt sporen.”
  Gewoon een slimme ondernemer.
  Een beetje zoals al die “rebelse jongerenbladen” die worden uitgegeven door 40+ers (inmiddels zelf van het type huisje boompje beestje)
  Of vrouwenbladen uitgegeven door uitgeverijen die gewoon mannenbastions zijn maar waar de hoofdredactrice een of andere feministe is doch die wel op de loonlijst staat van de oprichter/aandeelhouder (m/m) die haar kan benoemen en ontslaan.

  Misschien is bij deze reisorganisatie het wel een blanke eigenaar die een gat in de markt zag maar is de gerant dat racistische zwartje die blanken geen paspoort gunt. Wellicht is zij in werkelijkheid slechts de spokesperson maar speelt zij toneel en doet ze zich voor als de CEO.
  Ik zeg niet dát het zo is. Maar ’t zou me niks verbazen, gezien zovele analoge precedenten.
  Maar who cares. Als de klanten (v) tevreden zijn met hun product/dienst en anderzijds het bedrijf winstgevend is, dan is toch iedereen te vreden. Mooi zo.

  Als het een succes is, kunnen ze zelfs nog een variante bedenken en wel een waarbij al het (lager) personeel bestaat uit blanke blondines. Uiteraard niet de manager of de receptioniste die je te woord staat en warm onthaalt, maar de kamermeisjes, de diensters in het restaurant, de “tuinmannen” (v) zouden allemaal onderdanige blauwogige blondines kunnen zijn.

  Er zullen vast zat gefrustreerde zwarten zijn, die graag het gevoel zouden hebben in een “paradijs” te leven waar zij zich superieur kunnen voelen en al het lager werk wordt gedaan door blanken, waar ze dan heerlijk kunnen op neerkijken. Het zou me niets verbazen als ze bereid zouden zijn hier een premium prijs voor te betalen.
  Anderzijds zouden er vast wel voldoende (blanke/blonde) medewerksters zijn wie het an sich niets uit maakt wie ze bedienen als ze maar een salaris verdienen of … zelfs gebrainsmotherde jonge schoolverlaatsters die denken dat het erg PC is of dat ze “wegens het slavernijverleden” zelfs “een morele plicht hebben” om specifiek zwarten te dienen.
  Maar ook dan geldt: als zij blij zijn met hun job en als de klant blij is met zijn product/dienst en als de ondernemer/aandeelhouder winst maakt, wat is dan het probleem? Iedereen blij. Fantastisch toch?

  Liked by 1 persoon

 9. Mee eens. Maar ik denk dat je vakantieoord voor alleen blanken een kort leven is beschoren. Iedereen en zijn moeder springen in je nek en hangen je aan de racistenboom. Daar ligt de pijn.

  Like

 10. Nee hoor Rommel, gewoon netjes kleur bij kleur bestaat wel, zonder haat of boosheid of jalouzie, in Brazillie is nog gewoon een geconfedereerde gemeenschap en die trouwen nog steeds onder de CSA vlag en het schilderij van Robert E. Lee.

  …er wonen vergeten op deze wereld in alle werelddelen nog blanke “stammen” die tussen negers, Arabieren en Aziaten al honderden jaren gewoon wit bleven, of iets een tintje toevoegden aan hun famillie stamboom. en daar is het dood normaal dat iedereen bij de eigen soort gaat liggen, word niemand boos om.

  De vergeten blanken die in uithoeken van deze wereld wonen zijn ons vrijwel onbekend, maar in onder andere Nieuw Guinea, Sri Lanka, Jamaica, Brazillie, Zuid Afrika, Afghanistan en China wonen al eeuwen groepen Nederlanders die nog steeds Nederlander zijn in naam en spraak, in uiterlijk en gewoonten. Ze zijn gewoon famillie…..genetisch zo gelijk en ons volledig onbekend. Volgens onze regering mogen ze hier niet komen want ze zijn van buiten de EU, de meesten hebben geen reisdocumenten of het geld om hier te komen. Ze zijn ook geen moslims maar meer Katholiek of Protestants, en daarmee krijg je in Europa geen asiel wegens vervolging….

  We know so litlle about our world, it is if we know nothing John Snow, next to nothing…

  Like

 11. Ondernemers die geld verdienen aan zwarte luitjes met een minderwaardigheidscompex.
  Dat vinden wij niet raar,….. dat vinden we alleen maar heel erg slim.

  Like

 12. templars2017 // februari 14, 2018 om 02:36 //

  Er vaart altijd wel iemand wel bij ,maar als we de kaarten zouden omdraaien en een safe space zouden willen voor blanken ,weg van de gekleurden dan zouden we uitgemaakt worden voor racisten.
  Het kan ook zijn dat ze gewoon heimwee hebben naar hun natuurlijke habitat ,alhoewel ik het eerste meer krediet geef……..

  Like

 13. Republikein // februari 14, 2018 om 03:20 //

  In dat water zag ik ook een walvisachtige, doet me hier aan denken.

  Like

 14. Republikein // februari 14, 2018 om 03:34 //

  Maar, zo las ik eens, die foto kan ook Erica Terpstra kunnen zijn, op één van haar ontdekkingsreizen rond de wereld.

  Like

 15. Republikein // februari 14, 2018 om 03:37 //

  zou kunnen zijn o.i.d.
  gooi maar in m’n pet

  Like

 16. Scrutinizer // februari 14, 2018 om 04:57 //

  @Templars
  Klopt. Maar het probleem is dus niet dat zwarten het wel mogen doch dat blanken het niet zouden mogen. Kortom: de overheid die zelf discrimineert én liegt (immers ze beweert dat iedereen gelijk is voor de wet).

  Like

 17. Republikein // februari 14, 2018 om 05:01 //

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s