Nieuw

Amerikanen eisen van de Zweden: “Neem julie IS-terroristen terug”

Foto: Geconfisqueerde IS-vlag. Bron/Auteur: U.S. Army

De Amerikaanse regering eist nu dat verscheidene landen, waaronder Zweden, de IS-terroristen “thuis” nemen die in Syrië in gevangenschap worden gehouden. Maar volgens terrorisme-onderzoeker Magnus Ranstorp zou dit geen goed idee zijn, omdat ze in Zweden waarschijnlijk niet vervolgd kunnen worden, schrijft Aftonbladet.

Zowel in Syrië als in Irak is de overwinning uitgeroepen op de islamitische terroristische groep IS.

Honderden buitenlandse IS-terroristen uit ongeveer 40 verschillende landen verblijven nog steeds in gevangenissen in deze gebieden.

Meerdere van hen komen uit Zweden, heeft een commandant van de Koerdische YPG-guerrilla bevestigd, die veel terroristen gevangen houdt.

Maar nu willen zowel de YPG als de Amerikaanse minister van Defensie Jim Mattis dat de terroristen naar huis worden gestuurd en worden gevonnist in de landen waar ze vandaan komen.

De reden is dat de gevangenissen vol beginnen te raken, en de Verenigde Staten vrezen dat de gevangenen nog meer zullen radicaliseren in de plaatsen waar ze nu worden vastgehouden.

Als de Verenigde Staten zijn zin krijgt, kan dit betekenen dat veel terroristen naar Zweden worden teruggestuurd. Maar volgens terrorist-onderzoeker Magnus Ranstorp zou dit een vreselijk idee zijn.

Dit omdat ze waarschijnlijk in Zweden waarschijnlijk niet vervolgd kunnen worden, aangezien er in Zweden een verschrikkelijke slechte terrorisme-wetgeving is. Om de terroristen in Zweden te vervolgen, zou men moeten bewijzen dat elk individu een misdaad heeft gepleegd.

In andere landen zou het eenvoudiger zijn. Frankrijk heeft bijvoorbeeld al wetten die deelname aan een terroristische groep verbieden. Het zou mogelijk zijn om iedereen te vervolgen, maar in Zweden zullen ze waarschijnlijk worden vrijgelaten.

– Vanuit Zweeds veiligheidsperspectief is het beter voor ons dat ze daar blijven. Het zal ermee eindigen dat we terroristen en wrede moordenaars zonder sancties in de samenleving brengen, zegt Magnus Ranstorp tegen Aftonbladet, erop wijzend dat Säpo (Zweedse veiligheidsdienst) niet genoeg capaciteit heeft om ze allemaal in de gaten te houden.

Volgens Ranstorp heeft Zweden geen wettelijke verplichting om de terroristen te accepteren. Hij gelooft ook niet dat de staat er bijzonder op gebrand is om hen terug te nemen, ongeacht of ze vervolgd kunnen worden.

Bron:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/P3oGB0/kravet-fran-usa-ta-hem-era-is-terrorister

http://www.friatider.se/usa-kravet-p-sverige-ta-tillbaka-era-terrorister

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6685 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

5 Comments on Amerikanen eisen van de Zweden: “Neem julie IS-terroristen terug”

 1. De Amerikanen hebben er een teringzooi van gemaakt door zich overal mee te bemoeien en nu mogen wij puin ruimen. Laat Amerika maar zelf die IS strijders berechten en voor mijn part gelijk de kogel geven.

  Liked by 1 persoon

 2. antiislamnu // februari 12, 2018 om 22:56 //

  Gewoon terug naar Zweden sturen dat ze niet veroordeeld worden is hun probleem.
  Ze zijn toch zo moslim geil dus neem je eigen shit dan ook maar terug

  Liked by 2 people

 3. Stuur ze naar Zweden en verwen ze met blonde meisjes. Of geef ze een job in de regering.

  Like

 4. Wat denken die achterlijke Amerikanen wel ? Ze moeten eens naar hun eigen Guantanamo Bay kijken. Speciaal in het leven geroepen om geen terroristen op Amerikaanse bodem te krijgen. Maar andere landen willen ze wél opzadelen met die schurftige IS-aanhangers.

  Like

 5. scherpschutter1943 // februari 13, 2018 om 23:28 //

  Alle is.strijders doden, laten leven is geen optie.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s