Nieuw

Adjunct-directeur Oxfam weg na seksschandaal

Door: Fleur Verbeek

De adjunct-directeur van de Britse hulporganisatie Oxfam is opgestapt na de ophef over seksueel wangedrag van hulpverleners, in het bijzonder in Haïti.

Adjunct-directeur Penny Lawrence zei maandag dat ‘de organisatie heeft nagelaten adequaat op te treden na berichten binnen Oxfam over seksueel wangedrag van medewerkers’.

Lawrence zei met haar terugtreden de verantwoordelijkheid daarvoor op zich te nemen. Ze was als programmadirecteur verantwoordelijk voor missies in onder meer Tsjaad en Haïti in de tijd waarin medewerkers minderjarige prostituees zouden hebben ingehuurd. Lawrence betreurt het dat seksueel wangedrag van een landenmissiechef in Tsjaad en zijn personeel al werd besproken bij Oxfam voordat hij naar Haïti werd gestuurd na de verwoestende aardbeving in 2010.

Lees verder:

https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/02/adjunct-directeur-oxfam-weg-na-seksschandaal-585179/

Doe mee met 8.347 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4697 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: