Nieuw

Wetenschapper: Angst om als “racist aangeduid te worden” maakte Zweden tot een terroristennest

Het feit dat Zweden een toevluchtsoord voor moslimterroristen kon worden, heeft te maken met de zogeheten politieke correctheid. Verklaart Peder Hyllengren, wetenschapper aan het Defensie College.
– Men liep het risico te worden aangeduid als een racist op een manier die men niet in andere Europese landen zag, zegt hij tegen SVT Nieuws.

SVT Nieuws schrijft dat Zweden – hoewel het land relatief gespaard is gebleven van terreuraanslagen – een lange tijd heeft gediend als wervingsbasis voor terroristen.

Peder Hyllengren, een onderzoeker aan de Defensie College, constateert dat Zweden “erbovenuit stak” als het gaat om de manier waarop de jihadistische netwerken konden opereren.

In Zweden hebben bijvoorbeeld een aantal moslims gewoond die een sleutelrol hebben gespeeld in terrorisme in andere landen – waaronder Mohamed Belkaid (terroristische aanslagen in Parijs 2015) en Osama Krayem (terroristische aanslagen in Brussel 2016).

In verhouding tot de totale bevolking zijn ook een zeer groot aantal (300) moslims vanuit Zweden naar de Arabische wereld gereisd om te vechten voor de IS.

– Er waren kansen voor Zweden om te handelen, maar er waren ook belangrijke sleutelpersonen die dit hebben tegenwerkt op een manier die men niet in andere Europese landen zag, zegt Peder Hyllengren tegen SVT.

Hij zegt dat de jihadistische netwerken “relatief ongestoord in Zweden hun gang konden gaan”, omdat er een “activisme” bestond tegen de Säpo (Zweedse veiligheidsdienst) en personen die hebben geprobeerd om het aan de orde te stellen.

– Men liep het risico te worden aangeduid als een racist op een manier die men niet in andere Europese landen zag. Daar was deze kwestie net zo onomstreden als het belang van het bestrijden van nazisme en rechts-extremisme. Maar in Zweden duurde het een lange tijd voordat we het jihadisme op dezelfde manier konden bespreken zoals we al lange tijd het nazisme bespreken, zegt Peder Hyllengren tegen SVT.

Bron:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sverige-16

http://www.friatider.se/forskare-r-dsla-f-r-att-bli-utpekad-som-rasist-gjorde-sverige-till-terrorn-ste

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 944 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6368 Articles)
Altijd in oppositie.

3 Comments on Wetenschapper: Angst om als “racist aangeduid te worden” maakte Zweden tot een terroristennest

 1. Dit is op toodlessss herblogd.

  Like

 2. Er is daar maar 1 probleem. Als je 24/7 gehersenspoeld wordt door en linkse regeringen en linkse media. dan staat de uitkomst vast. Wij hebben dit ondergaan in de USSR

  Like

 3. antiislamnu // februari 11, 2018 om 23:18 //

  En maar bang zijn voor de Russen want die zijn toch zo gevaarlijk.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s