Nieuw

Ik geloof en daarom….

moet jij het ook geloven. Geen idee wat dat is met ‘gelovigen’ maar op de één of andere manier is er een knop omgegaan dat als je nou maar met zoveel mogelijk mensen hetzelfde gelooft dan… is het meer waar dan wanneer er maar een paar zijn. Zou dat het zijn ?

Ja hoor eens, Tijl weet als atheïst ook niet alles maar wordt er als ongelovige onderhand wel steeds nieuwsgieriger naar. Het woord ‘geloven’ zegt het eigenlijk al; je denkt dat iets zo is maar je kunt het op geen enkele manier bewijzen. En toch wil je alles aanwenden om anderen dat ook te laten geloven. Of dat nou is door missionarissen naar een onderontwikkeld land te sturen of door regelrechte terreur. “Jij gelooft niet in de islam en daarom zaag ik je hoofd af met een bot mes” zoiets ongeveer.

Boko Haram; “meisjes mogen niet naar school want zo leg ik de woorden uit de koranallah-1835630_640 uit“. Nou prima joh hufter, als jij onverhoopt een dochter krijgt dan laat je haar lekker niet naar school gaan maar blijf in de tussentijd wel met je vieze tengels van andermans dochters af ! Dat jij iets wenst te geloven geeft dat je nog niet het recht dat op te leggen aan anderen.

Of; “Wij geloven in God en daarom gaan wij zondagochtend naar de kerk en roepentower-1592820_640 andere gelovigen op dat ook te doen en dat doen we dan door iedereen wakker te luiden met gigantisch grote klokken in een toren” Huh ?!? Doe dat eens even lekker niet joh, die niet-gelovigen die willen misschien wel graag op hun vrije dag wat langer slapen of moeten ze dat eerst aan jullie vragen of zo ?

 

 

 

Of; “Wij geloven dat wat onze profeet in zijn koortsdromen zegt te hebbencami-2872807_640 doorgekregen waar is en daarom laten wij een priester vanaf een minaret vijf keer per dag keihard janken en jammeren want je moet vijf keer per dag (en nacht) bidden” Nou doe maar niet, wij vinden dat helemaal niet zo leuk, kom maar terug als je iets leuks te vertellen hebt.

 

Jazeker Fenixx pretendeert/probeert een islamkritische site te zijn, terecht natuurlijk, er worden uit naam van de islam de meest walgelijke en ziekmakende misdaden tegen onschuldigen gepleegd. Daarbij moeten we echter niet vergeten dat ook namens het christendom vele miljoenen een afschuwelijke dood zijn gestorven, mensen zijn op de meest weerzinwekkende manieren gemarteld, levend gevild, op brandstapels gezet en ga zo maar door.

“Ja” zullen sommigen zeggen “maar uit naam van het christendom zijn ook hele mooie dingen gedaan.” Nou prima, maar als iemand vreselijk goed voor zijn bejaarde ouders zorgt geeft hem dat toch nog niet het recht om anderen een kopje kleiner te maken ?

Nee u raadt het al; Tijl is niet godsdienstig opgevoed, hij heeft wel omdat zijn moeder boys-286245_640ooit wel gelovig was godsdienstles moeten volgen op de Lagere School, dat was destijds optioneel. Hij weet er dus wel iets vanaf, een klein beetje maar toch. Tuurlijk Tijl vond die verhalen prachtig maar ja dat vond hij als klein jochie ook van de verhalen over de tachtigjarige oorlog en daar zit toch een aardig verschil tussen. En zoals zovelen heeft Tijl er op jonge leeftijd weleens over gedacht of hij zich moest bekeren. Hij heeft het nooit gedaan. En na het lezen van werken van Robert G. Ingersoll zal hij dat ook zeker niet doen. Mocht u op deze “Dag des Heren” de tijd (en zin) hebben wat van hem te lezen, dat kan hier bijvoorbeeld;

http://www.positief-atheisme.nl/atheisten/robert-g-ingersoll/over-de-heilige-schrift.html

Begon ik mijn stukje met “Ik geloof en daarom…” dan kan ik het wellicht het beste afsluiten met; “Ik geloof niet want….”

female-1312656_640Tijl Uylenspiegel

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

24 Comments on Ik geloof en daarom….

 1. Esperanza // februari 11, 2018 om 15:26 //

  Liked by 2 people

 2. Esperanza // februari 11, 2018 om 15:28 //

  ff spambak lichten, Tijl?

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // februari 11, 2018 om 15:41 //

  Zo beter ?

  Like

 4. Esperanza // februari 11, 2018 om 15:43 //

  🙂

  Like

 5. Esperanza // februari 11, 2018 om 15:45 //

  Past ook hier wel:

  The idea that the fault might lie with the premises is unbearable, for the premises are the truth, are reality.

  http://utahfeldenkrais.org/blog/2011/04/the-utopia-syndrome/

  Like

 6. ongelovige // februari 11, 2018 om 15:55 //

  Jezus Christus. Er is nog nooit één snipper papier gevonden van een door hem geschreven tekst. Er is zelfs nog nooit een snipper papier gevonden geschreven door iemand die in dezelfde tijdsperiode leefde als hij. De Romeinen schreven bijna alles op wat er in hun rijk gebeurde: nooit iets over ene Christus. Het nieuwe testament heeft zijn vorm gekregen in de tijd dat het christendom staatsgodsdienst in Rome werd, zo ongeveer tegen 400. Het boek is voor een groot deel gedicteerd door de keizer.
  Het oude testament schijnt ergens rond 1000 voor C geschreven te zijn toen de joden in gevangenschap leefden. Over plagiaat zaten ze toen niet in. Het stuk over de Ark van Noach is letterlijk overgeschreven uit het Gilgamesh epos.
  Niet dat het mij aan mijn reet zal roesten. Het ordinaire gescheld van sommige gelovigen heeft mij al doen wensen dat hun hel toch wel bestaat.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // februari 11, 2018 om 15:59 //

  Grappig wel dat zo’n “stichtelijk stukje” uitgerekend op zondag uit mijn toetsenbord rolt. Geeft toch te denken 😀

  Like

 8. ongelovige // februari 11, 2018 om 16:08 //

  Foutje.
  Er is zelfs nog nooit een snipper papier gevonden geschreven door iemand die in dezelfde tijdsperiode leefde als hij.
  Moet natuurlijk zijn:
  Er is zelfs nog nooit een snipper papier gevonden over Christus geschreven door iemand die in dezelfde tijdsperiode leefde als hij.

  Like

 9. Gisteren wilde een man mij ook tot zijn geloof bekeren
  Iets christelijks ofzo ik ben even de folder kwijt
  Was een Hindoestaan denk ik,hij zijn hand op mijn schouder en vroeg de Heer om mijn verdriet enz weg te nemen?? Was in de supermarkt ik stond in te pakken en hij kwam naast me staan
  Ik had liever dat hij zei Heer laat haar vanavond een grote prijs in de Staatsloterij winnen, ik heb jawel 1,50 gewonnen super toch

  Like

 10. Die hand op mijn schouder was later buiten,hij wilde me zelfs vanmorgen ophalen om naar een bijeenkomst te gaan,je denkt toch niet dat ik bij een wildvreemde in de auto stap?

  Like

 11. jackvanderveen // februari 11, 2018 om 17:00 //

  Wanneer we met zijn allen denken dat rood rood is, dan is dat ook rood. En zo werkt het met alles. Eensgezindheid binnen een groep genereert overtuiging.

  Like

 12. Tijl Uylenspiegel // februari 11, 2018 om 17:02 //

  Even een zijstapje.
  Dat had rommel vanuit Zweden ook wel even mogen vertellen; ollongren betekent eikeltak in het Zweeds !!
  Wij moeten ook alles zelluf maar opzoeken !

  Liked by 1 persoon

 13. Idd Jack, ik was een keer in de kroeg en iemand zei is Jan nog geweest, ik zei ja hij is net weg
  Hij stond naast me en nam een Cola,de hele kroeg zei nee hoor hij was er niet en drinkt nooit Cola
  Ik ging echt aan mij zelf twijfelen, ik zei tegen de barkeeper kijk eens bij je bonnen,en wat bleek die Jan was dus wel geweest

  Like

 14. @ongelovige
  V,w,b, de evangeliën heb je misschien gelijk. Het evangelie van Marcus is tussen 50 en 100 na Christus geschreven. De kans dat Augustus dit naar zijn wens heeft aangepast is 0,0. Er zijn oudere versies bekend,
  Verder heb je Titus Flavius Josephus, een Romeins joodse historicus, die wel degelijk over Jezus heeft geschreven.
  Nu wordt gezegd dat er in die tijd wel meer Jezussen waren. Maar veel wonderdoeners, die door Pilatus tot het kruis werd veroordeeld en Jezus heetten zullen er niet zijn geweest.
  Verder waren er apostelen van India tot aan Spanje en tot aan Ethiopië, die, met gevaar voor eigen leven, Christus verheerlijkten.
  Deze mensen stonden echt niet via hun faceboek groep in contact met elkaar.
  Ze vertelden hetzelfde verhaal en de meeste zijn vervolgd.
  Ze verheerlijkten Christus absoluut niet voor eigen gewin.
  Verdiep je er eens in, dat is een leerzame ervaring.

  Like

 15. Tijl Uylenspiegel // februari 11, 2018 om 17:24 //

  Ja verdiep je er eens in, ooit weleens afgevraagd waarom “Mariaverschijningen” altijd in westerse landen zijn ?

  Like

 16. Esperanza // februari 11, 2018 om 17:29 //

  Tijl @17:02, als we over die boeg gaan, Baudet betekent ezel in ’t Frans. 😉

  Like

 17. Esperanza // februari 11, 2018 om 17:43 //

  Ook Coco Chanel had ’t door.

  Like

 18. Esperanza // februari 11, 2018 om 17:47 //

  Sorry, Tijl, foutje hierboven . Dit moest hem wezen:
  Ook Coco Chanel had het door.

  Like

 19. Esperanza // februari 11, 2018 om 17:56 //

  Ook even bekijken, dit briefje van Jan aan Baudet betreffende smiecht Pechtold en voorganger.

  http://media.tpo.nl/column/briefje-jan-aan-thierry-baudet-2/

  Like

 20. Esperanza // februari 11, 2018 om 18:06 //

  Eigenlijk is het ook een pervers geloof dat die racisme roepers aanhangen.

  ‘Thierry Baudet: Uitspraken Yernaz Ramautarsing niet handig maar geen racisme of discriminatie
  Gaat ook in op discussie over partijdemocratie.’

  http://politiek.tpo.nl/2018/02/11/thierry-baudet-uitspraken-yernaz-ramautarsing-handig-geen-racisme-discriminatie/

  Like

 21. Alweer een KOEKTROMMEL BOVEN IN MIJN SCHERM.

  Like

 22. Beste Tijl, je kletst uit je nek omdat je geen kennis hebt. Het geloven van een gelovige is een zeker weten. Een nog zekerder weten dan het zeker weten van een atheist. Misschien moet je eens wat kennis opdoen, over geschiedenis bijv. Of over godsdiensten. Je zou kunnen beginnen met : Ik zocht Allah en ik vond Jezus, van Nabeel Qureshi.

  Like

 23. Karel Dokter // februari 13, 2018 om 10:18 //

  Geloven is verkeerd gebruik van de hersenfunctie. Punt.
  Lees Pierre Jacques Vinken:
  http://www.maxpam.nl/2011/10/interview-met-pierre-vinken/

  Dan nog deze: god is een geloof. Geen feit.
  Conclusie: allah & co werden ook verzonnen.

  Liked by 1 persoon

 24. @Karel Dokter // februari 13, 2018 om 10:18

  Hmm, dat is een Gerrit Deckzeijl achtige reactie 😉

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s