Nieuw

Denemarken wijst opnieuw IS-strijder uit het land

Afgelopen vrijdag is een 27-jarige IS-strijder veroordeeld tot gevangenisstraf en levenslange uitwijzing, ook al is hij in Denemarken geboren en opgegroeid. Het was de zevende IS-strijder die veroordeeld werd. Verschillenden zijn hun verblijfsvergunning en ook het Deense staatsburgerschap afgenomen.

De nu veroordeelde 27-jarige werd geboren in Denemarken en groeide op in de buitenwijk Albertslund, buiten Kopenhagen, maar heeft ook het Turkse staatsburgerschap. Hij was de zevende die is gevonnist sinds de Deense veiligheidspolitie documentatie in handen heeft van het eigen register van de islamitische staat.

17 Denen hebben, toen ze een paar jaar geleden in Syrië aanlandden, een wervingsformulier ingevuld waaruit blijkt dat ze wilden vechten voor de islamitische staat.

De 27-jarige is lector geweest bij een islamitische religieuze gemeenschap in Kopenhagen. In 2013 ging hij voor de eerste keer naar Syrië. Hij is veroordeeld voor deelname aan krijgshandelingen en heeft daarmee de Deense wetgeving betreffende terrorisme overtreden. Zes zijn dood, zeven zijn nu veroordeeld en de resterende vier zouden in het buitenland moeten zijn.

– Wij hebben overtuigend bewijs dat hij zich heeft aangesloten bij een strijdende organisatie, zegt een raadslid van de rechtbank.

Zweden heeft geen wetgeving ingevoerd die het mogelijk maakt het Zweedse staatsburgerschap te ontnemen als iemand terroristische daden heeft gepleegd.

Bron:

http://nyheder.tv2.dk/krimi/2018-02-09-tidligere-underviser-i-kobenhavn-lod-sig-hverve-af-is-nu-udvises-han

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 944 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6369 Articles)
Altijd in oppositie.

3 Comments on Denemarken wijst opnieuw IS-strijder uit het land

 1. Dit is op toodlessss herblogd.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // februari 11, 2018 om 23:00 //

  Nou maar hopen dat Mark Rutte dit ook te horen krijgt, misschien, heel misschien dat hij er wat van opsteekt !

  Like

 3. Wouter Eenhoorn // februari 12, 2018 om 13:29 //

  Zo dat schiet lekker op.Ik denk dat ze dit doen om ons te belazeren

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s