Nieuw

Syrië heeft Israëlisch jachtvliegtuig neergeschoten

Foto Een twee-jet van de Israëlische luchtmacht F-16's van Ramon Air Base, Israël, op weg naar de Nevada Test en Training Range tijdens Red Flag-oefening 09-4. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Master Sergeant Kevin J. Gruenwald

Syrisch afweergeschut heeft een Israëlische F-16 neergeschoten dat deelnam aan aanvallen op Iraanse doelen in Syrië. Israël geeft Iran de schuld, terwijl de Syrische media het een “nieuwe Israëlische agressie-handeling” noemen.

Volgens Israël begonnen de gevechten nadat een Iraanse drone het Israëlische luchtruim doorkruiste.

Het Israëlische leger reageerde daarop door een Syrische militaire basis aan te vallen van waaruit de drones werden verstuurd.

– Massief Syrische luchtafweergeschut, een F-16-crash in Israël, de piloten zijn in veiligheid, schrijft IDF-woordvoerder Jonathan Conricus op Twitter.

De “nieuwe Israëlische agressie-actie”, zoals de Syrische media het incident noemen, vond plaats in de buurt van de Syrische hoofdstad Damascus.

De gevechten zouden daarna zijn voortgezet.

– IDF valt verschillende Syrische en Iraanse militaire doelwitten aan in Syrië, als reactie op Iraanse agressie, schrijft Conricus op 09.00 uur op zaterdag, erop wijzend dat men een paar goede treffers had op een Iraanse controlefaciliteit voor dronen.

Tijdens de zogeheten burgeroorlog in Syrië heeft Israël honderden aanvallen op Syrisch grondgebied uitgevoerd, met het argument dat men het recht heeft om zich te verdedigen om te voorkomen dat Hizbollah geavanceerde wapens van de Syrische regering krijgt.

Bron:

https://www.rt.com/news/418391-syria-israel-raids-damascus/

http://www.friatider.se/syrien-sk-t-ned-israeliskt-stridsflyg

Doe mee met 933 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6022 Articles)
Altijd in oppositie.

5 Comments on Syrië heeft Israëlisch jachtvliegtuig neergeschoten

 1. “Volgens Israël begonnen de gevechten nadat een Iraanse drone het Israëlische luchtruim doorkruiste.” Natuurlijk, het is altijd een ander. Elke keer dezelfde leugen. Israel is een schurkenstaat.

  Like

 2. Daniēl: …ja, en Syrië is een prachtige democratie en in Iran mogen de vrouwen dragen en zeggen wat ze willen…

  Like

 3. De vraag waar je liever zou wonen, bespaart een langdurige discussie.

  Like

 4. vroeger zag ik tegen Israel op maar nu niet meer . het is toch ook al bewezen welke vuile rol ze spelen :ze hebben de IS opgeleid ,van wapens gegeven,geifgas aan IS gegeven die er de medestanders en Cristenen mee aangevallen hebben en dan in de schoenen van Saddat willen schuiven,er voor gezorgd dat de IS gesteund word door bombardementen op het Syrisch leger waar zij in feite niets te zoeken hebben en de……… krijgen altijd gelijk

  Like

 5. ISIS en Al Nusra hebben nog steeds gebieden die grenzen aan Israel en dit land nooit aanvallen. Dit zegt genoeg over de Israelische staat die terroristen steunt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s