Nieuw

Seksfeesten Oxfam op Haïti staan niet op zichzelf

Redders schaamteloos

AMSTERDAM – Het prostitutieschandaal van ontwikkelingsorganisatie Oxfam op Haïti is geen incident, maar een probleem dat inherent is aan de hulpindustrie. Dat stelt Linda Polman, die deze wereld al jarenlang kritisch volgt.

Oxfam raakte vrijdag in opspraak na een schokkend verhaal in de Britse krant The Times. Medewerkers van de hulporganisatie zouden een orgie hebben georganiseerd met overlevenden van de verwoestende aardbeving in 2010.

Seksfeest

Het seksfeest, waar de meisjes in Oxfam-T-shirts rond zouden hebben gelopen, is gehouden in een villa die door de Belgische Oxfam-medewerker Roland van Hauwermeiren zou zijn gehuurd.

Lees verder:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1653398/redders-schaamteloos

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 999 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6667 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

12 Comments on Seksfeesten Oxfam op Haïti staan niet op zichzelf

 1. Port-au-Prince en Cap-Haïtien zijn de grootste hoerenkasten ter wereld. Dat weet ik nog uit de tijd dat ik op de wilde vaart daar kind aan huis was. Dat was de tijd van Papa Doc en zijn Gestapo de Tonton Macoutes die voor ons de gesmokkelde sigaretten aan land brachten. Dus eigenlijks niks geks aan de haand. Als je in een friettent bent vreet je friet en als je in een hoerenkast bent pak je 12 hoeren. De vraag is dus nu of de hoeren betaald werden uit de opbrengst van de schooierij of bedienden de jongens de meiden uit eigen zak.

  Like

 2. antiislamnu // februari 10, 2018 om 12:35 //

  Een beetje ontspanning mag er zijn na zo’n beving

  Like

 3. Psssttt,….zullen we het er verder maar niet meer over hebben……
  ’t Straalt nl. nogal slecht af op het ‘goede’ doelen circus.
  Voor je ’t weet blijven de donoren weg,…moeten we de naam weer veranderen…
  Geeft allemaal weer zo’n gedoe.
  Afgesproken?!
  Was gewoon een incidentje,…kan gebeuren toch.

  Oh ja, bijna vergeten,
  uw gift kunt U kwijt op Oxfam Novib NL93 RABO 0170 1002 00

  Houdoe en bedankt.

  Like

 4. Via giro 555 is in 2010 ruim 110 miljoen euro opgehaald voor Haiti. Hoe dat geld is besteed, is volstrekt duister. Het geld wordt nl. gevoegd bij steungelden uit andere landen tot 1 grote internationale hulppot.
  Maar er zijn wel indicaties. Zo meldde het internationale Rode Kruis in 2015, dus 5 jaar na de ramp, dat er slechts 6 huizen voor daklozen aardbevingsslachtoffers in Haiti waren gebouwd. Maar 6 huizen, en dat van vele honderden miljoenen hulpgeld.
  Anderen berichten dat al het hulpgeld grotendeels is opgaan in personeelskosten (dasr zullen de seksorgies ook wel onder vallen) en transportkosten (iedere hulpverlener een gloednieuwe 4 wheel landcruiser ongetwijfeld).
  Dat we belazerd worden door mevr. Karimi (voorzitter Oxfam Novid, voorzitter Samenwerkende Hulporganisatie – SHO en voormalige terroriste in Iran met onschuldige burgerdoden op haar naam) is wel zo goed als zeker.
  O ja, deze Karimi is ook Tweede Kamerlid voor GroenLinks geweest. Maar die partij heeft wel meer terroristen in dienst: Wijnand Duivendak en Sam Pormes bv.

  Liked by 3 people

 5. Claudia M. // februari 10, 2018 om 14:54 //

  We hadden toch ook al eerder allerlei misstanden bij die Jungle in Frankrijk gehoord en allerlei vrouwen in Zweden die het met “vluchtelingen” doen en zo zal er nog wel veel meer loos zijn.

  Like

 6. dat mensen zo stom zijn om steeds weer geld te geven aan zulke 555 en hoe ze allemaal ‘noodhulpblabla” fondsen ( ook radio 3fm akties ) heten. te onnozel echt waar, blijf maar lekker stom geld weggeven dan.

  Like

 7. Artsen zonder grenzen, een hot item voor wie er ooit de bewaking voor heeft gedaan in
  Afrika….

  Like

 8. Het is een grote teringzooi. Meisjes die als Welkomstmeisje voor zo’n organisatie ergens in de bush willen gaan werken [staat geweldig op je cv, bijna gelijk aan ArtsenZonderGrenzen] mogen 4000 piek neertikken plus de kosten van de vlucht. Ze mogen daarvoor 3 maanden lang in de bezemkast slapen, de toiletten schoonmaken en 24/7 klaar liggen om het zaad van de bedrijfleiding, het kader en de dorpshoofden op te vangen. Want anders willen de dorpshoofden geen waterpompen, zo zonder pijpen.

  Like

 9. ik heb een tijd geleden van eerste hand een mail gehad die mij beschreef hoe het in Haiti toeging, en in Europa, ( verzamelplek gebruikte kleding in Italie ), Hij deed geld inzamelen om zelf uit eigen beurs 2x per jaar naar haiti te gaan om wees of zwerf kinderen te helpen. Ik weet dat omdat ik van hem klassieke sportkleding kocht. ( uit mijn schooltijd ) Triest hoe het er aan toe ging of wellicht nog gaat

  Like

 10. sorry ik vergat, het ging ook over de duitse hulp organisatie, kom nu niet op de naam, en de handelaren die in Italie de boel wegkaapten voor de gunstige prijs, en in haiti de restebestanden nog tegen geld verkocht werden, i.p.v uitdelen aan de armen. Een van de vele dingen die te triest zijn voor woorden wat ie mij vertelde. Ook de lokale bestuurders aldaar zo korrupt.

  Like

 11. Geef mezelf effe schouderklopjes als enige idioot die daar geen dollar heeft heengestuurd.

  Like

 12. skeeter je krijgt van mij ook inne schouderklop , ik zend namelijk ook geen cent naar die in mijn ogen malafide organisaties.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s