Nieuw

Partijleider Zweden Democraten wordt in instructiefilm van Burgerbescherming afgeschilderd als bedreiging voor Zweden

Screenshot YouTube

In een instructiefilm geproduceerd door het Zweedse Ministerie van Burgerbescherming (MSB) wordt een denkbeeldige bedreigingsbeeld voor Zweden uitgebeeld. De grootste dreiging komt van wat in de film wazig “de tegenstander” wordt genoemd, maar waar duidelijk Rusland mee bedoeld wordt.

Een andere bedreiging die alleen maar de benaming “populisten” krijgt, kan echter door de filmbeelden toch worden geïdentificeerd als de Zweden Democraten, waarin  de partijleider Jimmie Åkesson samengevoegd wordt met sequenties van beeltenissen van nazi-manifestaties die in geweld ontaarden. Ook wordt de Amerikaanse president Donald Trump in de film beschreven als een hulpmiddel voor de macht van de “tegenstander”, oftewel Rusland.

In de oefeningsfilm wordt beschreven hoe “populistische politieke krachten” aan kracht winnen door “desinformatiecampagnes”. Er wordt niet duidelijk aangeven wie men bedoelt, maar door beelden van Russia Today die voorbij schemeren en door afbeeldingen van Jimmie Åkesson, krijgt men een duidelijke aanwijzing dat men bij de kijker de conservatieve alternatieve media hiermee wil laten associëren.

De film is geproduceerd voor gebruik tijdens de overheidsoefening SAMO 2018 in het komend voorjaar, waarbij onder andere vertegenwoordigers van overheidskantoren, het parlement, krijgsmacht, militaire universiteit en de hulpdiensten betrokken zullen zijn. Volgens Torbjorn Jonsson, project manager voor SAMO 2018, is de oefening gericht op het verstrekken van meer kennis en besef van de bedreigingen waar Zweden vandaag de dag mee wordt geconfronteerd.

Reeds tijdens de inleiding van de film wordt met een dramatische klankgeluid onderstreept dat het beeld van Zweden als neutraal land zonder internationaal dreigbeeld niet meer correct is. De oefendeelnemers leren vervolgens dat de grootste bedreigingen voor het land en de democratie van nazi’s, populisten, de nieuwe media en Rusland komen.

Nergens in de film worden bedreigingen van extreem linkse krachten of moslimterrorisme genoemd. Evenmin wordt er een denkbeeldig  bedreigingsscenario of indicatie opgevoerd van de rampzalig gevolgen van de grondwetswijzigingen of ander wanbeleid van de rood-groene regering die zullen bijdragen aan het destabiliseren van Zweden, en een bedreiging voor onze vrijheid en democratie vormen.

Onlangs heeft de regering aangekondigd dat men de zeer impopulaire rijkspolitiechef  Dan Eliasson van zijn functie ontslaat, en in plaats daarvan MSB zal leiden. Eliasson maakt er geen geheim van dat hij de Zweden Democraten haat. Met name de partijleider Jimmie Åkesson, waar Eliasson zelfs fysieke reacties op heeft ontwikkeld. De aankomende MSB leider vertelde een paar jaar geleden dat hij elke keer moet braken als hij Åkesson op het tv-scherm ziet.

Bron:

https://samnytt.se/akesson-utmalas-som-ett-hot-mot-sverige-i-forsvarsmyndighetens-film/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6686 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

7 Comments on Partijleider Zweden Democraten wordt in instructiefilm van Burgerbescherming afgeschilderd als bedreiging voor Zweden

 1. Zweden is niet meer te redden, totaal gestoord linkse idioten, helaas slepen ze ons er in mee…

  Like

 2. antiislamnu // februari 11, 2018 om 00:48 //

  Mooie he zo’n multicultie samenleving ben benieuwd hoe dit beginnende succes verhaal Zich verder ontwikkeld.
  Wat een paradijs zal het worden 😄😄😄😄

  Like

 3. Scrutinizer // februari 11, 2018 om 03:37 //

  Iemand die fysieke reacties krijgt bij televisiebeelden is m.i. een zwakkeling die ongeschikt is voor een baan als de zijne waarbij je niet te snel uit het lood geslagen mag zijn en dan ondoordachte en onverantwoorde beslissngen neemt.
  Zijn eigen onthulling over zichzelf, diskwalificeert hem in wezen dus al voor zijn nieuwe functie.

  Like

 4. Claudia M. // februari 11, 2018 om 10:44 //

  Tja, dat kun je zo hebben, braakneigingen bij bepaalde personen. Niets onmenselijk, dat heeft iedereen. De meeste mensen echter, hebben het fatsoen dit voor zich te houden en derden niet lastig te vallen met hun visualisatie van een terugkerende maaginhoud, wat ook nog eens niets toevoegt aan het debat!

  Like

 5. Hi Rommel ken jij iets meer vertellen hoe de verhouding tussen de realistische Zweedse man of vrouw is tegenover diegenen die aan de macht zijn en haar vertrouwelingen die op de Zweedse sociaal democraten hebben gestemd, en wanneer zijn er nieuwe verkiezingen?

  Like

 6. Heel goed artikel over de toekomst van Zweden (Engels).

  https://www.amren.com/features/2018/02/what-future-for-sweden-democrats-election/

  Like

 7. ongelovige // februari 14, 2018 om 12:15 //

  Het gaat beginnen. Links gaat samen met mohammedanenpartijen om rechts buiten de deur te houden.
  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/02/links-sluit-pact-nida-leefbaar-buiten-deur-houden-586155/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s