Nieuw

Leidse rechtenprof wil dat wordt ‘gekeken’ naar vervolging Thierry Baudet wegens valse aangifte tegen Ollongren

Foto: Professor Wim Voermans in zijn kantoor. Bron: Universiteit Leiden / YouTube.

Door: Tim Engelbart

Wim Voermans, hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, opent vandaag in het NRC Handelsblad de aanval op Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. Voermans vindt dat het Openbaar Ministerie moet overwegen om Baudet te vervolgen wegens het doen van een valse aangifte. Dat is namelijk hoe de jurist de politiemelding van Baudet tegen minister Ollongren kwalificeert.

Als het aan Wim Voermans van de Universiteit Leiden ligt, gaat een officier van justitie kijken naar de aangifte die Thierry Baudet eerder deze week deed tegen minister Kajsa Ollongren (D66).

Lees verder:

http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/02/leidse-rechtenprof-wil-dat-wordt-gekeken-naar-vervolging-thierry-baudet-wegens-valse-aangifte-tegen-ollongren/#comment-791406

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6947 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

11 Comments on Leidse rechtenprof wil dat wordt ‘gekeken’ naar vervolging Thierry Baudet wegens valse aangifte tegen Ollongren

 1. antiislamnu // februari 10, 2018 om 20:58 //

  Dit is een ouwe lul met een mislukte carrière tijd om te sterven voor deze zwervers kop

  Liked by 1 persoon

 2. Hij kijkt wel alsof ie in zijn broek heeft gescheten.

  Like

 3. bp633livenl // februari 10, 2018 om 22:02 //

  Volgens mij is hij daar nog mee bezig aan dat jank gezicht te zien.
  Drukken maar jongen dan komt die broek wel vol.

  Like

 4. Dit is op toodlessss herblogd.

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // februari 10, 2018 om 23:17 //

  Nooit geweten dat die mogelijkheid bestond, ik was in de veronderstelling dat het Openbaar Ministerie de aanklacht alleen ontvankelijk of niet ontvankelijk kon verklaren.
  Het gekke is dat ik het er wel mee eens ben dat een politiek debat niet via een rechter gevoerd zou moeten worden. Maar dit was dan ook geen debat, dit was een lezing en in de lezing was in mijn ogen wel degelijk sprake van laster en ja like it or not dat hoort wel degelijk thuis in de rechtszaal, daarbij komt dat wij zeker in Nederland weten waar dit soort laster toe kan leiden. En dat maakt het des te erger.

  Like

 6. Esperanza // februari 10, 2018 om 23:41 //

  Tijl, valse aangifte is strafbaar gesteld in artikel 188 Wetboek van Strafrecht: ‘Hij die aangifte of klacht doet dat een strafbaar feit gepleegd is, wetende dat het niet gepleegd is’.

  Bewezen moet worden dat de verdachte de aangifte heeft gedaan, terwijl hij wist dat de aangifte niet waar is.

  Dus die Voermans lult maar wat. De man is hoogleraar staats- en bestuursrecht en heeft kennelijk van strafrecht weinig kaas gegeten.

  Like

 7. ik moet soms lachen om enkele reakties. Lekker wat hollandse humor. ..drukken maar jonguh… haha

  Like

 8. toppsorter // februari 11, 2018 om 08:11 //

  Middelmaat krijgt publiciteit, volkomen ridicuul dus.

  Like

 9. Persoonlijk hoop ik dat de aanklacht van Baudet ontvankelijkeno verklaard word, de woord keus van sommige reaguurders slaan nergens op door allerlei ziektes en aanslagen te benoemen en als redactie zou ik deze bewoordingen weigeren te publiceren.

  Like

 10. scherpschutter1943 // februari 15, 2018 om 23:33 //

  De reageerders gebruiken ongebruikelijke termen vanwege de volgende oorzaken. De gefrustreerde reageerders zijn al zo vaak door de machthebbers belazerd dat deze machthebbers hun geloofwaardigheid volledig kwijt zijn en door hun uitspraken en gedrag op geen enkele wijze meer op respect kunnen rekenen van de nl.bevolking. Het toe wensen aan de machthebbers van de meest afschuwelijke ziekten komt voort uit totale onmacht van het volk om nog enige invloed uit te kunnen oefenen op het reilen en zeilen van nl omdat zij op geen enkele wijze worden gehoord of invloed uit kunnen oefenen in politiek den haag. Ik heb het debat over minister Zijlstra op tv gevolgd en ik vond een meer dan beschamende vertoning, zeker Rutte moest zich de ogen uit zijn kop schamen dat hij zo arrogant alle kritiek aan de kant schuift. Zo zijn er nog wel een paar te noemen maar dan wordt dit stuk te lang. In deze tijd van snelle communicatie worden andere eisen aan politici gesteld dan vroeger.

  Like

 11. Republikein // februari 16, 2018 om 05:57 //

  Meten is weten maar wat weten we dan nog?
  Zo loop je steeds met je kop tegen een muur, en je kan er tegen lullen, antwoord krijg je niet.

  Ahum, om uit de vicieuze cirkel te geraken soms een tarotkaartje, wellicht enig soelaas.

  Vandaag zegt de kaart:

  Werken met Zwaarden Acht:

  Probeer vandaag jezelf niet helemaal vast te klemmen in je gedachten. Houd niet vast en vraag jezelf in hoeverre jij jezelf toestaat om vrij te zijn. Je maakt je eigen gevangenis door overtuigingen waar je aan vasthoud. De kaart laat duidelijk zien dat we uit onze vastgelopen gedachten kunnen ontsnappen. Om gelukkig te zijn moeten we vrij zijn. Het gebrek aan vrij zijn komt niet door andere mensen of fysieke grenzen maar door je eigen denken. Het is niet makkelijk ons los te maken van onze gedachten omdat we niet goed kunnen zien en onze eigen mogelijkheden kunnen zijn. We kunnen het als het ware niet overzien. Probeer vandaag eens vanuit vogelperspectief naar je situatie te kijken.

  Je gevoelsleven heeft zeker te lijden onder je denken (rode jurk). Dat is ook niet vreemd als je geen uitweg ziet. Ben je wel echt zo machteloos? Is het zo zwart zoals je jezelf voorstelt? Laat jezelf niet gek maken door je gedachten en stel je open voor het leven en wat het universum voor mogelijkheden kent. Houdt niks voor onmogelijk. Het is een wondere wereld waarin we leven.

  Mooi he, hoop doet leven.

  Siefried Bok schreef in 2011:

  Het corpus callosum en/of de verkalkte brug tussen denken en weten.
  Misschien was het wel de meest frustrerende ontdekking , die ik als arts/wetenschapper deed.
  Het was vele malen frustrerender dan alles en iedereen die mij als wetenschapper verketterde.
  Het was vele malen erger dan het niet mogen publiceren van bijvoorbeeld kanker-ontstaan of postnatale problemen bij moeder en kind als gevolg van het nalaten van de zoogdier-vrouw de placenta op te eten. Dat zelfs wiegedood hiervan een gevolg is, is slechts het topje van de ijsberg. Toen ik me realiseerde wat de gevolgen van die verkalkte brug waren, besefte ik ook dat al onze problemen nu het gevolg zijn van dit minuscule defect.
  Door dit minuscule defect hobbelen we altijd achter de feiten aan en roepen achteraf ‘Wir haben es nicht gewusst’
  Door dit minuscule defect kunnen wij alleen maar door schade en schande wijzer worden.
  Door dit minuscule defect werd niet alleen ons individuele en collectieve leven steeds meer ’ een tranendal’, maar zullen wij – wat nu duidelijk wordt – het aardse leven vernietigen.
  Toen erkende wetenschappers enige tijd geleden hun vondst wereldkundig maakten dat de mens van nature een na-aper is en ik hen probeerde te benaderen over die vreemde menseigenschap, bleek ‘silentio’ hun enige reactie ?

  Nu zo’n 20 jaar na deze schrikbarende ontdekking, ben ik de schrik wel te boven gekomen.
  Nu kan ik nog slechts meewarig lachen, wetende dat dit een natuurlijke en laatste evolutiesprong is geweest.
  Zelfs het feit dat wij dit binnenkort gaan bekopen met een vernietiging van het aardse leven is ook geen schrikbeeld meer !
  Dat slechts zeer weinigen dit ‘geloven’ , is ook een gevolg van dit ‘crippled child’ zijn.
  Dit alles vanwege dit minuscule defect ?
  Ja, dit alles vanwege dit minuscule defect ! Mag ik vragen of er één weterschapper is , die met mij openlijk in de volkskrant hierover wil of durft te discussieren ? Ik vrees dat het weer ‘silentio’ wordt.

  Morgen moet ik mijn biervoorraad weer aanvullen.
  Mooi he.
  Shag heb ik nog.
  Proost, en iedereen een fijn leven, behalve leipo’s zoals die rechtenprof.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s