Nieuw

Fractievoorzitters vallen Baudet aan over racisme

Foto: Thierry Baudet in de Tweede Kamer. Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal.

AMSTERDAM – Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet kreeg er vrijdagavond flink van langs tijdens het landelijke lijsttrekkersdebat over Amsterdam. Volgens D66-voorman Alexander Pechtold maakt hij zich schuldig aan discriminatie op basis van geloof, maar ook „geslacht, geaardheid en ras”.

Naast lokale thema’s die besproken werden, stonden de partijen vooral stil bij het vermeend racisme bij de partij van Baudet. D66, GroenLinks, SP en Denk zetten zich af tegen Baudet en herhaalden dat hij afstand moet nemen van uitspraken van de nummer 2 op de lijst van Forum voor Democratie in Amsterdam, Yernaz Ramautarsing.

Yernaz van podium gehaald
Laatstgenoemde werd vervolgens door Baudet op het podium geroepen, maar werd daar door De Balie-directeur Yoeri Albrecht weer vanaf gehaald, waarna een chaotische schreeuwpartij op het podium ontstond. „Wat hier nu gebeurt vind ik echt een blamage voor de Nederlandse politiek en hoe wij als democraten met elkaar omgaan”, zei CDA-voorman Sybrand Buma. „Een democratie is: meningsverschillen hebben, maar wel met respect.

Lees verder:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1652817/fractievoorzitters-vallen-baudet-aan-over-racisme

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6974 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

39 Comments on Fractievoorzitters vallen Baudet aan over racisme

 1. Duidelijk is gemaakt hoe DIEP de kartelpartijen zich schuldig maken aan demonisering, met K Ollongren voorop en pechtoldgate en groenmisleidend volgend.
  Mocht het misgaan met Baudet dan zijn deze mensen stuk voor stuk hoofdelijk aansprakelijk.

  Liked by 2 people

 2. Ach Pechtold discrimineert al jaren de autochtone Nederlander. En is feite de grote racist in de regering.

  Liked by 1 persoon

 3. antiislamnu // februari 10, 2018 om 01:03 //

  Wat een walgelijk stelletje landverraders op baudet na niet te geloven vieze rot kop van kuzu van denk en die klaver en Pechtold gadver de gadver wat een beerput en dan te bedenken dat de meerderheid van de Amsterdammers hier op stemt echt niet te geloven wat een gekkenhuis.

  Liked by 2 people

 4. Republikein // februari 10, 2018 om 01:11 //

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // februari 10, 2018 om 01:40 //

  Moet zeggen dat het stukje van het debat dat ik gezien heb Baudet erg stond te schutteren wat alleen maar maakte dat Pechdrol steeds triomfantelijker werd. Waarom niet gewoon weerspreken wat er onterecht met de haren wordt bijgesleept ?
  Als de rest van het debat vergelijkbaar was dan heeft Baudet nog een hoop te leren.

  Liked by 1 persoon

 6. Republikein // februari 10, 2018 om 01:45 //

  Je hebt gelijk Tijl.

  Like

 7. Republikein // februari 10, 2018 om 01:56 //

  Een houding van la ma lulle, dat moet ie niet doen op zijn podium, dat wij dat doen is niet van belang, ik doe het regelmatig wat van een muur krijg je nooit antwoord.

  Like

 8. Esperanza // februari 10, 2018 om 03:11 //

  Kreeg beeld van Geert, lekker onderuit zittend en glimlachend het stelletje racisme roepende misbaksels aanschouwend.

  Liked by 1 persoon

 9. Alphons Mantel // februari 10, 2018 om 08:37 //

  overheidsbeleid gaat niet over ras

  Liked by 1 persoon

 10. D66 Rotterdam wil ook haar fifteen minutes of fame. Hoewel Forum niet meedoet in Rotterdam. Dus sluit je gewoon een andere partij uit omdat die geen afstand neemt van Baudet (of zoiets).
  https://www.rijnmond.nl/nieuws/164724/D66-Rotterdam-Wij-sluiten-Leefbaar-uit-vanwege-Baudet

  Like

 11. Wat was er nou zo verschrikkelijk in dat interview uit 2016 van Yernaz, zelf een donker gekleurde man? De logica ontgaat me een beetje. Moet je daar zijn partijleider een maand lang over afzeiken met pers, minister van BZ met toestemming Rutte, gisteren in het debat wederom? Links heeft geen argumenten blijkt wel, alleen bashen.
  https://brandpuntplus.kro-ncrv.nl/brandpuntplus/racisme-yernaz-ramautarsing/

  Liked by 1 persoon

 12. Leefbaar Rotterdam slaat terug. Joost Eerdmans noemt linkse partijen hypocriet vanwege hun demonisering van Forum. https://www.rijnmond.nl/nieuws/164726/Eerdmans-noemt-kritiek-op-Baudet-hypocriet

  Liked by 1 persoon

 13. Claudia M. // februari 10, 2018 om 11:14 //

  De enige die hier in dit land gediscrimineerd worden, is de inheemse bevolking en dat al een aantal decennialang met als klap op de vuurpijl de instroom van talloze gelukszoekers, waarvoor wij het gelag moeten betalen in ‘more ways than one’!
  Oh wee, als je er iets van zegt, dan zijn inheemsen ineens nazi’s, xenofoben, racisten en meer fraais. De wereld op z’n kop!

  Ze kunnen van mij de boom in, bij voorkeur een hoge, dan wil het touw wel leveren. Sterker nog, ik wil het touw zelfs wel zelf maken voor deze gelegenheid, dan weet ik in ieder geval dat het stevig genoeg zal zijn!

  Ik weet exact waar ik op ga stemmen de eerstvolgende verkiezingen en dat zal zeker niet op één van deze demoniserende, van mijn poen Sinterklaas spelende clubjes zijn.

  Liked by 1 persoon

 14. Claudia M. // februari 10, 2018 om 11:24 //

  @Cornelis, natuurlijk moeten ze dat, een andere stok om mee slaan is er niet en als de bevolking toch wakker wordt en ook inziet dat wat zij allemaal willen en doen verre van realistisch is, moet je ook toch wat. Stel je voor de geldstromen van die ‘domme’ Hollanders droogt op. Een ‘beetje dom zijn’ is immers niet alleen aan onze koning gegeven.

  Ik schreef al eerder iets bij Bron https://ejbron.wordpress.com/2018/02/08/demoniseren-2/#comment-742226, wat ik hier naadloos onder kan plakken; Ik vind het hemeltergend ergerlijk en ongelooflijk laag bij de grond wat er momenteel gebeurt. Zodra het maar niet in het eigen straatje past, storten we de boel vol stront! Ik heb er de buik zo vol van! Was de moord op Pim nog niet genoeg?

  Met hedendaagse aanvulling; is de jarenlange 24/7 bewaking van Geert geen teken aan de wand?

  Liked by 1 persoon

 15. Esperanza // februari 10, 2018 om 13:48 //

  The Totality of Available Evidence Shows the Race IQ Gap Still Remains.

  http://unamusementpark.com/wp-content/uploads/2015/02/race-iq-gap-still-remains.pdf

  Like

 16. Wat jammert die pechvogel nou?
  Wie discrimineert, sluit uit, vervolgt en terroriseert er ?…dat zijn toch de aanhangers van het
  geloof van de vrede en toch niet Wilders of Baudet.
  Dat vieze partijkartel is er op uit om Baudet te demoniseren net zoals ze met Pim en geert gedaan hebben.

  Like

 17. Tijl Uylenspiegel // februari 10, 2018 om 14:44 //

  Voor wie de laffe honden aan het werk wil zien;

  Let even op dat Pechdrol ‘gewoon’ de gelegenheid krijgt om er dwars doorheen te praten daar waar anderen tot stilte gemaand worden.
  Vraagje; is dat kameraad Duyvendak die Yermaz van het podium haalt ? Als dat zo is, als hij bij de organisatie zit dan had Baudet daar helemaal niet naartoe gemoeten, dan is het gewoon een bijeenkomst van het politburo.

  Like

 18. Esperanza // februari 10, 2018 om 15:02 //

  @ Vraagje; is dat kameraad Duyvendak die Yermaz van het podium haalt?

  Nee Tijl, dat is Yoeri Albrecht algemeen directeur van cultureel centrum De Balie in Amsterdam waar dat ‘debat’ gehouden werd.

  Like

 19. Esperanza // februari 10, 2018 om 15:32 //

  Like

 20. Esperanza // februari 10, 2018 om 15:38 //

  Like

 21. Esperanza // februari 10, 2018 om 15:47 //

  Zie je wel ook al weer een racist die Rozendaal, hij beweert dat zwarten chihuahua’s zijn. 😉

  Like

 22. Ik zie het zelfde gedrag weer opkomen bij de policor politieke partijen :PvdA, D66 en GL en in ietsje mindere mate VVD en SP , demonisering van Baudet en eerder Wilders, net als bij de demonisering van Fortuyn in 2002.

  Komt de kogel straks wellicht weer van links?

  Wat zullen de ‘gevolgen’ daarvan zijn?

  Liked by 2 people

 23. Esperanza // februari 10, 2018 om 15:54 //

  Ongetwijfeld vormt onze Rommel uitzondering op de regel. 😉 :

  ‘Ook de kleedkamerverhalen blijken te kloppen. De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt condooms van 49, 52 en 53 millimeter doorsnede aan voor respectievelijk Azië, Europa en Afrika.’

  Liked by 2 people

 24. Heb het debat in de balie ook gezien. Heb aanstoot genomen aan de hautaine en arrogante houding van met name Pechtold, Klaver en Asscher.

  Die vooringenomen regentenmentaliteit van de heren . Zij doen verheven als het gaat om het eerbiedigen van mensenrechten van niet autochtonen , maar die van Nederlanders interesseert de heren geen snars.

  Liked by 1 persoon

 25. Uiteraard behoort Buma ook tot de regenten en policor.

  Liked by 1 persoon

 26. En Denk denkt heel Ned ongestraft te kunnen islamiseren.

  Wie daar tegen ingaat wordt uiteraard daar Denk gedemoniseerd.

  Liked by 1 persoon

 27. Esperanza // februari 10, 2018 om 16:26 //

  De zittende politicus

  Hij heeft nog nooit gedanst. Hij kent zijn doel.
  Nog nooit is op zijn vale klerkensmoel
  Zomaar een lach verschenen, maar die nacht,
  Nadat de gek de nar had omgebracht,
  Kroop hij zijn bed uit, glimmend van de pret,
  En maakte hij onbespied een pirouette.
  Dank, dank, riep hij, het monster is geveld.
  Hij oefende het woord ‘geschokt’ voor morgen
  En sliep als twintig ossen kunnen slapen.
  Straks is hij, voor de camera, vol zorgen.
  Natuurlijk is hij zwaar tegen geweld.
  Daar klinkt verdomd weer zijn belegen lied.
  Hij loopt op straat, ondragelijk rechtschapen,
  En ziet nog steeds het echte monster niet.

  http://www.welingelichtekringen.nl/boeken/42755/gedicht-van-komrij-op-de-ochtend-na-de-moord-op-fortuijn.html

  Like

 28. Republikein // februari 10, 2018 om 20:53 //

  Like

 29. Ik heb een stukje samenvatting op YT bekeken tot 5 min voor einde. Niet aan te zien. Werkelijk een te kinderachtige boel. Daar heeft geen één enkele van deze “nuttige idioten” echt gewerkt.
  Zoiets bestuurd een land?? Ik zou ze onder hun hol schoppen, en eens met dingen bezig gaan, die er werkelijk aan toe doen. Godverdomme man, wat een kolderieke vertoning aldaar.

  Like

 30. wat heet IQ EQ. intellect emotionaal intelligentie. Appels met peren vergelijken is dat. Dat “geciviliseerde noord europeanen” beter wiskundige vergelijkingen kunnen maken? Stop eens een geleerde van hier in de jungle, eens kijken hoe lang die overleeft daar. Ik geef die nog geen 2 weken, en dan is ie bijkans dood. Dat weten die gasten in de rimboe wel hoe te overleven. Wij weten niet eens hoe wij naar water moeten zieken, of welke vrucht, wortel of noot wel of niet eetbaar is. Dat weten die volkeren wel. Het gaat er om dat je de ene cultuur of ras ( want er is verschil ) zomaar kunt mengen met de ander. Zo simpel is het. Het kwalijke is, dat men vanuit hier meent zich overal mee te moeten bemoeien. Laat Afrika en waar ook ter werled mensen met rust, en speel niet de messiah en leermeester overal ter wereld. Wij westerlingen hebben een grote schuld aan al datgene, wat we nu aan zorgen hebben.

  Like

 31. zoeken en niet zieken, bah onnozele tikfouten van mij, excuseer

  Like

 32. @ Esperanza , mooi gezegd.

  Like

 33. beter nog, “mooi verwoord”. ach ja vergeef mij a.u.b, het is carnaval hier in het zuiden, en ik heb een aantal pilsjes op.

  Like

 34. Republikein // februari 10, 2018 om 21:50 //

  Albrecht is wel een bekende naam.

  Like

 35. Esperanza // februari 10, 2018 om 23:13 //

  Like

 36. Republikein // februari 10, 2018 om 23:29 //

  Like

 37. Tijl Uylenspiegel // februari 10, 2018 om 23:44 //

  AT5; “Het hoogte- of dieptepunt van de discussie was toen Baudet zijn Amsterdamse nummer twee het podium liet bestormen om zelf zijn uitlatingen toe te lichten.”
  Bestormen ? Hoezo ? Hij vroeg hem het podium te bestijgen om de aantijgingen te weerleggen. Het zijn juist deze op het oog ‘kleine’ versprekingen die het demoniseren kenmerken.
  Net zoals trouwens het uit de context halen van een klein gedeelte uit een uitleg en dat dan vastpinnen als racisme. Als daar al sprake van zou kunnen zijn dan zou dat gericht moeten zijn aan de wetenschappers die het onderzoek hebben uitgevoerd.
  Het is om kotsziek van te worden, als ik zeg dat negers uit oostelijk Afrika vreselijk lang hard kunnen lopen discrimineer ik dan of stel ik gewoon een feit vast. Al decennia worden de langere afstanden gedomineerd door vele hardlopers uit Ethiopië en Somalië.

  Like

 38. Tijl, u of mag ik je zeggen? hebt gelijk. is ook om misselijk van te worden. Men legt het onder een vergrootglas, bestormen is heel wat anders dan betreden. Het gaat tegenwoordig om niks! Een soapserie, een toneelstuk. Henchmen van het kapitaal, die sturen dat soort nonsens, als u begrijpt wat ik bedoel. Het heeft dieperliggende gedachte. ( het zogenaamde demoniserende karakter )

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s