Nieuw

De totaal marginale discussie over ras en IQ laat de linkse leegheid zien

Foto: Thierry Baudet, Klaas Dijkhoff en Jesse Klaver bij EenVandaag. Bron: Screenshot AVROTROS.

Door: Sid Lukkassen

De kiezer kijkt door de kruiwagens met framing heen

De nationale lijsttrekkers zijn vrijdag hard losgegaan op elkaar bij het debat over gemeenteraadsverkiezingen. De mensen zien nu hun teleurstelling en woede in hun politici weerspiegeld. Politici die er voortdurend eigen stokpaardjes in fietsen, naar alle kanten om zich heen slaan en spreken met luide stem, zijn een voorbode van een Nederland dat gedoemd lijkt tot uiteenvallen. De felle discussies over identitaire issues zijn tekenend, evenals dat het debat op de tegenstelling tussen de Randstad en de rest van Nederland werd gebracht. Kosmopolieten werden tegenover thuiszorgwerkers gepositioneerd en de middenklasse tegenover laagbetaalden.

De terugtocht van de gladde jongens

Het tijdperk van de gladde jongens van wie alles afglijdt komt ten einde. Politiek is oorlog – er zal weer oprechte emotie in weerklinken. Het zijn alleen de gelikte postmoderne mannetjesmakers, die menen dat volksvertegenwoordigers nooit hun walging en irritaties mogen laten blijken. Want de harten van de kiezers zijn inmiddels vol van dezelfde emoties.

Lees verder:

http://politiek.tpo.nl/2018/02/10/sid-lukkassen-totaal-marginale-discussie-ras-en-iq-laat-linkse-leegheid-zien/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 999 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6667 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

18 Comments on De totaal marginale discussie over ras en IQ laat de linkse leegheid zien

 1. antiislamnu // februari 10, 2018 om 20:50 //

  Goed stukkie hoop echt dat mensen gaan inzien dat we naar de kloten gaan met die linkse rakkers.

  Liked by 1 persoon

 2. rommel, ik begrijp niet dat mensen nog een waas voor ogen hebben, jij zegt het met andere woorden als ik zou formuleren, maar het klopt

  Like

 3. bp633livenl // februari 10, 2018 om 22:11 //

  Zolang het grootste gedeelte van de kiezers nog op het partijkartel blijft stemmen veranderd er niks.

  Like

 4. ik merk het als je er een opmerking over maakt bv op het werk. vandaag nog, de werkgever, tijdens het nieuws over deze kwestie, ik zei er wat van en je ziet ze met de ogen wegdraaien, alsof je het gevoel krijgt, van daar komt hij weer. Weet je, zo’n gevoel van óf het interreseert hem geen moer, of hij is een van die links stemmende gasten ( wat ik denk ) men wil het niet weten en horen. Maar aan de stembus dan toch maar de vvd , cda van datzelfde gezelschap. Ziende blind, en erg op hun eigen gesteld, zo van wat zeur je nou, totdat het misgaat.

  Liked by 1 persoon

 5. Ik zit er ernstig aan te denken om voor de eerste keer geen gebruik te maken van mijn recht om te kiezen. Of er moet een echt goede lokale partij op staan.

  Like

 6. Blijft voor mij een raadsel wat Baudet in zo’n debat te winnen heeft. Debateren met de ‘architecten’ die verantwoordelijk zijn voor de op vele gebieden, deplorable toestand van Nederland. De ‘standpunten’ van de gevestigde orde zijn bekend, de desastreuse uitwerking ervan zien we elke dag om ons heen.
  Baudet heeft als 1 van de weinige intellectuele zwaargewichten in de hedendaagse Nederlandse politiek niet de minste reden om zijn energie en tijd te verspillen aan dit soort ondermaatse geregiseerde poppenkast.

  Overigens, wanneer er iets is dat telkenmale opnieuw duidelijk wordt dan is het wel de angst die bij de gevestigde orde leeft mbt FvD.
  En terecht!

  Like

 7. Baudet zal beter voorbereid moeten zijn en spreken kunnen. Mijn inziens schort het nog wat aan debat kennis. Ze lullen hem nog steeds de hoek in. Ok, oneerlijke strijd, velen tegen een, maar een Hiddema is beter in argumenteren, om ook de kiezer nog meer het zekere gevoel te geven, is mijn mening. Buiten dat ik dat hele spel van een kinderachtig niveau vind, zal Baudet zich toch meer moeten bekwamen in weerstand bieden.

  Liked by 1 persoon

 8. Tijl Uylenspiegel // februari 10, 2018 om 23:56 //

  Inderdaad jollis, Hiddema zou nadrukkelijk gewacht hebben tot Pechdrol uitgeschreeuwd was om vervolgens aan de debatleider te vragen wie er nu eigenlijk het woord gegeven was.
  Baudet had bijvoorbeeld ook kunnen vragen of de avond in het licht stond van een monoloog van Pechdrol of dat het de bedoeling was een debat te voeren.
  Pechdrol heeft een beetje teveel gekeken naar Verhofstadt die er ook een nare gewoonte van gemaakt heeft om door tegenstanders heen te schreeuwen.
  Ach er waren zoveel manieren om Pechdrol de mond te snoeren maar Baudet heeft er niet een gebruikt.

  Like

 9. dat is waarom men een Fortuyn om liet leggen. Die man was allen overlegen. Te sterk voor dat zooitje Pechthold , Melkert, Rosemoller & co. Dat ging niet goed voor de gevestigde orde, dus licht uit voor die man. Het volk zag hem graag, en hij was zeer goed onderlegd in allerlei zaken. Ik luister nog steeds graag naar bewaarde interviews van hem. Ik zie geen één van die politieke “nitwits “tegenwoordig, ja misschien een Hiddema, ook al is hij nog niet echt het kaliber van een Fortuyn op het vlak van politiek, met zoveel inbreng, onderbouwde kennis, kwalitatief betoog. Ik mis dat zeer. Dit wat er nú op het podia staat,… naja, ik schenk mij nog maar een biertje in, het is carnaval in Limburg. Proost!

  Like

 10. Esperanza // februari 11, 2018 om 00:31 //

  Bakkerij Vangrootloon uit Sint-Truiden is op zoek naar een nieuwe naam voor hun ‘negerkop’. Een vrouw met Marokkaanse roots had een klacht ingediend bij Unia. U kunt een nieuwe naam suggereren via Facebook.

  https://www.standaard.be/cnt/dmf20180131_03332951

  Like

 11. waarom moeten ze die in zijn zaak er in fotoshoppen? Maargoed, ben eens eerlijk, afgezien dat er meteen iemand moet klagen, waarom moet dat negerkoppen heten? Vanwaar dat idee? Ik vindt dat ook niet nodig. Dus ik maak een kaas gebakje ( in duitsland kennen ze dat Käsetorten ) en noem het kaaskoppen of om het maar eens te vertalen Käseköpfe, naar een scheldwoord voor de hollander. Is niet nodig . Bestaat ook niet trouwens, maar je begrijpt wel wat ik bedoel. Of is de reaktie anders bedoeld ? Begrijp ik het verkeerd?

  Like

 12. Esperanza // februari 11, 2018 om 00:48 //

  Wat moet je hier nu weer van denken?
  Geld te veel of tokkies voor je winnen winnen met dit soort flauwekul als charme offensief?

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1654307/wilders-en-aanhang-in-sprookjeswereld

  Like

 13. Daar moet men niets van denken Esperanza, u weet dat het tegenwoordig nergens meer over gaat toch?

  En begreep ik het nou goed in mijn vorige post, of wat denkt u er van? Mijn dank.

  Like

 14. Esperanza // februari 11, 2018 om 01:06 //

  @Jolis 00:46

  Negerkop vergelijkbaar met negerzoen heibel.

  Uit de Dikke van Dale:

  Negerzoen – koekje met een zoete, schuimige vulling van geklopt eiwit en een chocoladekorstje.

  Jos Verhoeven van de Tilburgse bakkerij Van der Breggen, het bedrijf dat een paar jaar geleden de productie overnam van Buys Negerzoenen uit Oudenbosch:

  „Taalkundigen zijn het erover eens dat ‘neger’ geen neutrale term is. Zo heeft Van Dale de definitie van ‘neger’ in zijn woordenboeken aangevuld met de opmerking dat het woord vaak als beledigend wordt ervaren en soms als scheldwoord wordt gebruikt. Een werknemer van ons bedrijf, een man van in de vijftig die is geboren op Curaçao, kreeg tranen in zijn ogen toen we vroegen of hij problemen had met de naam ‘negerzoen’. Hij zei dat hij ‘een geschiedenis’ had met die naam. Zo gevoelig ligt het dus voor sommige mensen. Toen we recent uit Frankrijk een partij Tête de Nègre (negerkop) kregen teruggestuurd, was de tijd voor verandering aangebroken. De naam van een snoepkoekje mag niemand voor het hoofd stoten. Wij vinden dat negerzoen niet meer kan in deze tijd.“

  Een woordvoerder van de Stichting Eer- en Herstelbetaling Slachtoffers Slavernij in Suriname, die bezwaar maakte tegen het woord:

  „De koekfabrikant heeft een heel wijs besluit genomen. We zijn blij dat die respect opbrengt voor de zwarte Nederlander. We voeren nu geen actie meer tegen het woord ‘moorkop’. Als mensen fatsoenlijk zijn, gebruiken ze die woorden niet meer.“

  Het persbericht van bakkerij Van der Breggen:

  „De negerzoen is bedacht door bakkers in Duitsland aan het einde van de negentiende eeuw. Wie de lekkernij at, kreeg bruinigheid op zijn wang, ‘alsof hij gekust was door een neger’. Vandaar het Duitse Negerkuss en het Britse Negro’s Kiss. Inmiddels hebben alle ons omringende landen die naam aangepast aan de eisen van de moderne tijd. In Duitsland heten de snoepkoekjes nu Schaumküsse en in Engeland Angel Kisses. ‘Zoenen’ als productnaam leent zich ook beter voor allerlei acties rond Pasen (Paaszoenen), Kerstmis (Kerstzoenen) en het WK-voetbal (WK-zoenen).“

  Like

 15. trebor2110 // februari 11, 2018 om 01:07 //

  ik snap best dan bruine mensen negerkoppen of negerzoenen beledigend vinden , bruin van buiten wit van binnen .

  Like

 16. Snap niet waarom zon leuke vent (dat is die) gaat proberen te debatteren met zulke engerds!

  Like

 17. Klaas Dijkhoff op de foto hierboven, laat aan de pers zijn toewijding zien als vrijmetselaar, het stereotypische symbool met de handen, Wim Kok na de moord op Pim Fortuyn 0:55 sec

  https://vimeo.com/171913244

  Like

 18. paulzwueste // februari 11, 2018 om 15:55 //

  Baudet doet domme dingen.
  Hij vormt een partij met leden en laat daarna niet de discussie toe.
  Hij verschijnt op een debat van marginale politici en speelt daar niet de hoofdrol.
  op die manier gaat links gelijk krijgen bij de oppervlakkige Nederlander die alleen om gladde praatjes en op nette pakken kiest.

  Jammer Baudet, maar véél te weinig wijsheid en ervaring….

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s