Nieuw

Noord-Afrikanen maken miljoenen buit door gijzeling van dochter geldtransporteur

Berekenende criminelen hebben met een zorgvuldig geplande actie, een combinatie van een gijzeling en overval, miljoenen buitgemaakt in het Zwitsers-Franse grensgebied. Ze dwongen de chauffeur van een geldauto telefonisch tot stoppen in de buurt van Chavornay, ten noorden van Lausanne. De man werkte mee omdat zijn dochter, die in Lyon studeert, was ontvoerd.

Op de parkeerplaats waar hij op de rem trapte, stonden drie gewapende mannen klaar.De politie van het kanton Waadt bevestigde vrijdag in de Zwitserse media dat de 22-jarige vrouw was vrijgelaten nadat het gepantserde busje met haar vader achter het stuur was leeg gehaald.

(h/t Duchesne)

Lees verder:

https://www.ed.nl/buitenland/miljoenenbuit-door-gijzeling-dochter-chauffeur-geldtransport~a0c53aa1/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 995 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6667 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

2 Comments on Noord-Afrikanen maken miljoenen buit door gijzeling van dochter geldtransporteur

 1. Met het beschikken over dusdanige sommen geld kan een terreur groep ALLE mogelijke wapens aanschaffen, waaronder Manpads om Transavia stil te leggen, en anders Surface to air zooi, Semtex pet vrachtwagen en zaken zoals Sarin, of exoten die bij aanraking al de dood tot gevolg hebben. Met 26 miljoen kun je een leger terroristen/ strijders voor het geloof uitrusten voor guerillia in de steden, de IRA en de RAF zouden jaloers zijn geweest…..
  Met een hoeveelheid geld zoals deze kunnen honderden, zo niet duizenden huurmoorden worden gefinancierd, en hele volksstammen op deze bodem die graag wat willen bijverdienen.

  De eenvoud is in het simpelweg kidnappen van de dochter van de chauffeur, en deze ongewijzigd loslaten zodra de buit binnen is, heel erg on Noord Afrikaans……Deze tactiek is bedoeld om toekomstige soortgelijke overvallen meer kans op slagen te geven, immers de chauffeur en dochter zijn relatief ongedeerd. Een soort krediet en geloofwaardigheid kweken, bij de eerste “fuckup” zal er een grof voorbeedl worden gesteld. Ook een vorm van investeren….
  Meer van dit soort overvallen in de toekomst dus, de slagingskans is hoog, de kans op meewerken van beveiligings personeel dito zolang er geen doden vallen en de belofte op vrijheid wordgehouden.

  Wat is een mensenleven waard?
  Het geld in de wagen was minder waard dan de dochter van de chauffeur, wat vanuit het standpunt van de chauffeur heel logisch is.
  Vanuit de wereld van de eigenaars van het geld, de banken is de docter van de chauffeur niets waard, en idem voor de verzekerings maatschappij die mogelijk de schade zal vergoeden.
  De kans dat de chauffeur ooit nog werkt in deze branche is echter klein, maar misschein wel het minste van zijn zorgen.

  De waarde van de mens is iets heel absurds, sommige mensen zijn miljoenen waard, anderen mogen sterven omdat hun medicatie niet door de zorgverzekering word vergoed en voor de persoon zelf te duur is. Dat heeft te maken met de lijst van goedgekeurde medicijnen en behndelingen cq onderzoeken voor gebruik in de zorgverzekering. Een lijst die is opgesteld door een commissie van politici (ja, daar komen ze) en slechts weinigen weten hoe producten voor vergoedijg worden geselecteerd. Persoonlijk zou ik met 26 miljoen uit een geldwagen deze lieden van de comissie een aanbod doen om de lijst wat groter, langer en dieper te maken maar ik vrees dat er al genoeg in die richting word geschoven. Hoewel, hebzucht is onbegrensd….

  Wat doe je met 26 miljoen? Okee, je deelt het met je medeondernemers, het kan zijn dat je daarna een villa aan het strand van Marrakesch koopt, het strand laat je aanleggen natuurlijk, en die villa met garage zal een aantal snelle wagens hebben. En blonde hoeren, goed voor de status….
  Misschien ga je als verse mijoenair los op de luxe prostituees en de feestjes, maar het kan ook zijn dat je ” ins Allah” alles netjes afdraagt aan je Mullah, die jou plek in paradijs garandeerd en je voordraagt voor een heldenstatus zonder verlies van leven en karkas. Tot de Iftars je de strot uitkomen….

  Het punt is dat een dusdanige buit in de handen van criminelen grotendeels terugvloeit in de economie, al dan niet via grote verkwistingen, maar als het geld als wapen of voor wapens word gebruikt kan het meer doorslaggevend zijn dan terreur aanslagen in concertzalen of vliegvelden.

  Schade vergoeden aan gebouwen en andere zaken vormen deel van de economie en rechtvaardigen hogere premies, meer winst dus, en slachtoffers zijn lastig maar mensen gaan dood, iedere dag weer, een aanslag of een ongeplande ramp maakt voor regeringen en politici niets uit. Voor iedere dode stemmer zijn er zeker drie andere tegenstemmers ook dood. Of men moet een partijcongres als doel hebben….
  Zoiets ongeveer is de rekensom van de politiek als het gaat om burgers. Vlees en aandacht, aandacht door vlees, en voor politici is aandacht macht. Ze kunnen er zelfs spontaan van huilen, vooral als er publiek is.

  Gaat het bij slachtoffers om een bekend iemand of iemanden is de “rouw”/sensatie wat groter, maar al worden er tien kinderdagverblijven in naam van Allah uitgemoord, dan nog maakt dit voor de politiek niets uit. Feitelijk is alle ellende die mensen door opzet overkomt een excuus voor de politiek om meer macht naar zichzelf toe trekken en de deuren van de ivoren toren verder te barricaderen voor tegenstanders, in de zin van nut werkt terreur in het voordeel van hen tegen wie het is gericht. Oplossen is dan ook politiek niet wijs, want rust en regelmaat is wel goed voor de burger maar funest voor machtsgeile politici.

  Geld is macht, men koopt er informatie mee, men kan er macht over anderen door verkrijgen, frustraties mee uitleven, kortom, het beest kan ermee los. En dat relatief straffeloos…..
  En komt van het een het ander kan men met geld een advocaat kopen, een rechtzaak afkopen of een rechter omkopen. Een rechtsgang eeuwig vertragen…..Hoe meer geld er is in een organisatie, hoe meer onaantastbaar deze word…..

  Mij komt de vraag boven hoe deze buit gaat worden gebruikt, voor plezier of voor meer gewin, en zo ja, wat is het einddoel?

  Als men met chantage en een kleine korte kidnap zo makkelijk 26 miljoen kan buit maken, dan kan men met 26 miljoen ook bewakers van munutie complexen omkopen, agenten en rechters, politici voor zover deze lieden nog niet genoeg smeergeld krijgen, men kan feitelijk binnen de structuur van de eigen cultuur onze wereld enorm veel schade toebrengen, zeker als men met kleine bedragen grote fondsen kan laten verplaatsen of anders kan laten besteden, je kan er regionale opstanden mee creeren en faciliteren, watervoorzieningen mee vergiftigen, internet mee kapot maken, etc, etc….kort door de bocht kan je er landen en economieeen mee platleggen.

  En dan word 26 miljoen van een fortuin veranderd in een enorm wapen, een zeer groot gevaar indien het zo word besteed. Terrorisme via gefinancierde infiltratie in sytemen welk bekend is van Soros maar waar geen straf op zit blijkbaar….
  Het is in elk geval ruimschoots genoeg om een oorlog mee te beginnen, om een regering mee te laten vallen, maar ook om een monster zoals de EU mee te breken.

  …..heeft iemand nog 26 miljoen voor een goed doel op overschot?

  Like

 2. jackvanderveen // februari 10, 2018 om 17:16 //

  Met dank aan de Belgische regering, die positief reageerde op de test een aantal weken geleden. Soedanezen roepen ook reeds, zonder dat er iets aan de hand schijnt te zijn, dat ze gemarteld zijn. En zo dwalen we verder af en komt Europa nog meer in de greep van die luie afrikaanse prairiehonden.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s