Nieuw

Meer dan 300 “geldige” polygamie huwelijken in Zweden

Pixabay

Meer dan 300 mensen in Zweden zijn officieel geregistreerd in een zogeheten “meerdere partners huwelijk”. Dit verklaart de Belastingdienst, die strengere regels wil zien voor deze groep, meldt Dagens Juridik. Daarnaast zijn er 500 “ongeldige” polygamie huwelijken in Zweden.

Dus u dacht dat er slechts enkele geregistreerde polygamie huwelijken in Zweden zijn, of dat polygamie huwelijken hier ten strengste verboden zijn?

Dan dacht u verkeerd.

Van de mensen die in Zweden in de bevolkingsregister zijn geregistreerd, zijn er in totaal 307 geregistreerd in een “geldig meerdere partners huwelijk”.

Het aangaan van een polygamie huwelijk is in Zweden verboden, maar het is geoorloofd om een buitenlands polygamie huwelijk te registreren wanneer deze geldig is in het land van herkomst, en de personen vóór het polygamie huwelijk geen band hadden met Zweden.

Nu eist de Zweedse Belastingdienst op dit gebied een verscherpte wetgeving, die de bevolkingsregistratie harmoniseert met het wetboek van strafrecht en huwelijkse judicatuur.

De Belastingdienst eist onder meer dat polygamie huwelijken niet worden goedgekeurd, ongeacht of deze is aangegaan vóórdat de betrokken personen banden hadden met Zweden.

In totaal zijn er 169 mannen met 354 echtgenotes geregistreerd in een “geldig meerdere partners huwelijk”, maar de meeste van de vrouwen zijn nooit officieel geregistreerd in Zweden en sommigen zijn geëmigreerd.

Naast de 307 “geldige” polygamie huwelijken zijn er ook ongeveer 500 registraties van dergelijke huwelijken die niet als “geldig” worden beschouwd, volgens Dagens Juridik.

Bron:

http://www.friatider.se/ver-300-giltiga-m-nggiften-i-sverige

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6686 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

3 Comments on Meer dan 300 “geldige” polygamie huwelijken in Zweden

 1. Zo zien we dus weer eens te meer dat geld belangrijker is dan ethiek, moraal, normen en waarden.
  Laat staan wetten…
  Want wat zijn wetten?
  Wetten zijn niets méér of minder dan op papier geregistreerde normen en waarden die dwingend nageleefd moeten worden.
  Maar als ’n land zijn eigen moraal verketterd en zijn bestaande wetten dus bestaande normen en waarden niet belangrijk meer vindt.
  Dan zijn die wetten hinderpalen en obstakels geworden, die uit de weg moeten worden geruimd, of zoals in dit specifieke geval, doodgezwegen en niet toegepast dienen te worden.

  Zweden… hoe verachtelijk en hoe onwaardig ben je geworden in de afgelopen bijna zeventig jaren…

  Like

 2. antiislamnu // februari 9, 2018 om 20:51 //

  Zweden het verdoemde land

  Like

 3. Moeten wij nu jaloers zijn op die mannen?
  Of moeten we er medelijden mee hebben
  In elk geval ik heb medelijden met de belastingbetaler die hier moet voor opdraaien, terwijl hij zelf maar één vrouw mag hebben (doordenkertje)
  Groetjes
  Theo

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s