Nieuw

Sara uit Syrië – Gecontroleerd door landgenoten (Deel 2)

Foto: Ter illustratie. Bron: Unsplash / Auteur: Majid Korang Beheshti

Moslimmannen controleren hun landgenoten en beteugelen de vrijheid van vrouwen die modern en seculier willen zijn. Sara, 30, leeft in de vrije Zweedse samenleving, maar in de schaduw van bedreigingen, minachting en seksinbreuken. “Het maakt me bang hoe Zweden de dreiging van de islam hanteert”, zegt ze.

Door: Anna Ernius – Vertaling: ‘Rommel’

Het is de derde keer dat ik Sara uit Syrië ontmoet. Ze is gescheiden met kinderen, een vrouw die een paar jaar geleden met haar leven in Zweden is begonnen. Ze is welbespraakt en intelligent, modern gekleed, spreekt goed Engels en Zweeds – maar ze is bang. Ze woont in een stad in het midden van Zweden, klein genoeg voor haar landgenoten om haar in de gaten te houden.

Deze keer is ze van streek. We zitten in een café. Een eindje verderop zit een groep van vijf, zes mannen met een Arabisch uiterlijk die ons bespieden. We horen dat ze Arabisch spreken. Sommige vrouwen in de hijab komen voorbij en Sara lacht en groet vriendelijk.

Sara vertelt dat ze bij de Systembolaget (staats-slijterij) is geweest en wat bier heeft gekocht.

– Ik weet dat moslimmannen er niet van houden dat men winkelt en alcohol koopt. Maar ik heb het recht om te gaan winkelen en een paar biertjes te drinken, zegt ze.

Ze vertelt hoe ze in de rij door een man in het Arabisch werd aangesproken. “Wil je neuken?” Zegt hij op normale toon. Geschokt en bezorgd negeert Sara de man in eerste instantie. “Misschien kan je na het drinken van alcohol niet meer voelen dat ik je in je kont neuk”, zegt hij.

– Ik begon bijna te huilen, ik voelde me afschuwelijk. Niemand om ons heen begreep wat er aan de hand was. Ik antwoordde: “Ik zal de politie bellen”. Maar hij lachte alleen maar en zei: “Ik ben niet bang voor de politie”.

Bewakingscamera’s

Sara gaat naar de kassa en vraagt ​​aan het winkelpersoneel om te noteren dat ze seksueel is lastig gevallen en hoe laat het nu is, om later de politie te bellen en te kunnen bewijzen met de bewakingscamera’s. Ze kijken haar aan op een manier die ze als ongeïnteresseerd ervaart. Ze voegt eraan toe: – Jullie hebben toch goede bewakingscamera’s?

– Het personeel antwoordt: “Ja, maar je moet zelf naar naar de politie gaan”.

Sara was eerst van plan om dat te doen. Maar ze is nog steeds niet gegaan. Wat kunnen hun doen?

Beschermde identiteit

Sara heeft twee kinderen en heeft een beschermde identiteit, zodat haar ex-man haar niet kan opzoeken. De man woont elders in Zweden in een asielcentrum en ze is bang dat hij zal ontdekken waar zij en de kinderen zich bevinden.

Ik heb informatie over hem die hem uit het land kan laten deporteren. Maar tegelijkertijd ben ik bang dat hij dan nog bozer op me zal worden. Het bevalt hem prima in Zweden. Hij traint op een sportschool en heeft een goed leven.

Wat is dat informatie?

– Beelden en films over wanneer hij geld ontvangt voor wapens, dat hij met IS zaken doet.

Een meer begrensd leven

Sara is bang om haar dochtertjes in de speeltuin te laten spelen in de buurt waar ze woont. Een keer sprak een Arabische man met de meisjes. Ze weet niet wat hij wilde, maar het was genoeg om haar angst aan te jagen, en de meisjes moeten voortaan binnen spelen.

Ze is gefrustreerd omdat ze in Zweden een beperkter leven leidt dan in Syrië.

– Ik kan hier in dit kleine stadje niet eens in een korte broek naar buiten gaan. Maar in Syrië kon ik dat. Ik kan mijn dochters niet in zomerse kleding naar buiten laten gaan.

Derde generatie

In Syrië zou ik hand in hand kunnen lopen met mijn vriend. Maar niet hier in dit kleine Zweedse stadje.

– Zweden is naïef, herhaalt ze. Het zullen immigranten van de tweede en derde generatie zijn die Zweden zullen overnemen. Die zijn het meest radicaal. De islam is helaas de toekomst in Zweden.

Ze gaat verder.

– Kijk alleen maar naar hoeveel kinderen ze krijgen. En ze zeggen openlijk dat ze het zullen overnemen.

Willen ze onze samenleving overnemen?

– Dat staat in de Koran. Over tien jaar is het hier islamitisch, voorspelt ze.

Morgen: Deel 3 over Syrische Sarah.

Lees ook: Deel 1 Sara uit Syrië – “Zweden is een Virgin Country”

Bron:

https://samtiden.nu/2018/02/sara-fran-syrien-del-2-kontrollerad-av-landsman/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6981 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Sara uit Syrië – Gecontroleerd door landgenoten (Deel 2)

 1. Wachteres // februari 8, 2018 om 14:37 //

  Indrukwekkend stuk, Rommel. Mijn complimenten.

  Like

 2. antiislamnu // februari 8, 2018 om 23:17 //

  Ik wordt hier depressief van zeker als ik enkel maar meer islamisering zie in plaats van minder nu weer die kut merkel.
  Ook in Duitsland kiest het volk iets anders dan wat ze nu krijgen in Nederland het zelfde.
  De democratie is ver te zoeken in Europa democratie is er wel met de sorros portemonnee dan krijg je wel alles voor elkaar.
  Dit is toch niet normaal meer mensen we worden gewoon uitgelachen ze hebben totale scheit aan het volk.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s