Nieuw

PvdA-fractievoorzitter in de Eerste Kamer Marleen Barth treedt af na ophef

PvdA’er Marleen Barth legt per direct het lidmaatschap van de Eerste Kamer neer. Dat maakt ze vandaag bekend in een verklaring. Vicefractievoorzitter André Postema neemt voorlopig haar taken over. De zetel van Barth wordt ingenomen door Wouter van Zandbrink.

Barth was al enkele weken in opspraak. Zo werd bekend dat de PvdA-prominent zich in e-mails heeft beijverd om de huur van de burgemeesterswoning in Wassenaar waar zij met haar man Jan Hoekema (D66) woonde, van 1.400 naar 1.000 euro per maand te krijgen. Hoekema, voormalig burgemeester van de gemeente, was vlak daarvoor juist in opspraak gekomen omdat hij achter de schermen bij Wassenaar 17.800 euro had geregeld als aanvulling op zijn wachtgeld van 80 procent. Daardoor kreeg hij 100 procent, wat in strijd is met de Gemeentewet.

Lees verder:

https://www.ad.nl/politiek/pvda-fractievoorzitter-in-de-eerste-kamer-marleen-barth-treedt-af-na-ophef~a335842a/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6981 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on PvdA-fractievoorzitter in de Eerste Kamer Marleen Barth treedt af na ophef

 1. Henk der Niederlànder // februari 8, 2018 om 12:28 //

  Het gsat erop lijken dat de VVD PVDA en D66 bezig zijn een wedstrijd te hebben in het vullen van zakken.

  Like

 2. Als journaliste bij Trouw heeft Barth dan ook een gedegen opleiding gehad in het bedotten van de burgers.

  Like

 3. Typisch twee brood politici, zijn alleen maar politicus omdat het zo lekker verdiend en je er maar heel weinig voor hoeft te doen.
  Blijkt wel, want ik leerde vroeger: Twee geloven op 1 kussen, slaapt de duivel tussen.
  Schijnt dus bij deze gasten geen moer uit te maken, kunnen dus van 2 walletjes eten.
  Maar wat wil je, met een regering van beroeps leugenaars, met op kop M.P. Rutte de Pinokkio van het stel.
  Eigenlijk triest dat een senator van de Eerste Kamer die eigenlijk een controleur is, haarzelf niet eens kan controleren, typisch links gedachtegoed. Smerige graaiers.

  Like

 4. Shadow1100 // februari 10, 2018 om 16:33 //

  Die senatoren van de Eerste Kamer der Staten-Generaal zitten er echt alleen voor de centen en beslist niet voor het land.
  De kamerleden ontvangen een vergoeding van €. 2.105,88 per maand voor de werkzaamheden die voortvloeien uit de vervulling van het lidmaatschap, dat is incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering
  €. 29.801,09 per jaar.
  De kamerleden ontvangen een eindejaarsuitkering overeenkomstig de bepalingen welke daaromtrent voor het burgerlijk rijkspersoneel zijn vastgesteld.
  De kamerleden ontvangen een bedrag van € 2.511,20 per jaar waarmee zij voorzieningen kunnen treffen ter zake van arbeidsongeschiktheid, ouderdom en overlijden.
  De kamerleden ontvangen een vergoeding voor aan de uitoefening van het kamerlidmaatschap verbonden kosten die € 2.543,45 per jaar bedraagt.
  De prijs per kilometer van de dienstauto bedraagt niet meer dan € 0,60 exclusief BTW, berekend op de grondslag van een gebruiksduur van twee jaar en 60 000 gereden kilometers per jaar.
  De kamerleden ontvangen ter vergoeding van reiskosten een bedrag van € 3.640,- per jaar.
  De kamerleden ontvangen ter vergoeding van verblijfkosten een bedrag waarvan de hoogte afhankelijk is van de afstand van de woonplaats van het kamerlid of het door het kamerlid bewoonde deel van de woonplaats tot het gebouw van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.
  0 km: € 350,15 per jaar; 10 km: € 3.486,33 per jaar; 75 km: € 6.974,05 per jaar; 150 km en meer: € 11.333,00 per jaar.
  De kamerleden komen in principe slechts één dag in de week (op dinsdag) bijeen om de wetsontwerpen die al door de Tweede Kamer zijn aangenomen, nog eens te bespreken en dit dan voor een bedrag van rond de €. 50.000,-

  KIJK, DAAR DOEN ZE HET VOOR………

  Een burgemeester van een gemeente met 30.000 inwoners verdient:
  • Salaris:                   €. 90.651,72
  • Vakantiegeld:          €.    7.252,14
  • Eindejaar:               €.    8.702,56
  • Totaal:                  €. 106.606,42

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s