Nieuw

Finland gaat terroristen van hun staatsburgerschap beroven

Foto: Hoofdgebouw van het parlement van Finland (eduskunta / Riksdagen). Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Jyrki Kasvi.

Finland is met een project begonnen om terroristen hun staatsburgerschap te ontnemen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een commissie aangesteld voor de wijziging van de Finse staatsburgerschapswet. Als eerste worden terroristische misdaden en betrokkenheid bij terroristische groeperingen gecriminaliseerd.

Het Finse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft nu een project gelanceerd om de wetgeving betreffende staatsburgerschap van het land te wijzigen.

Het doel is wetregels op te stellen voor het verlies van het Finse burgerschap van personen met een dubbele nationaliteit die zich schuldig hebben gemaakt aan terroristische misdrijven.

In de nieuwe Finse wetgeving zal worden bepaald dat deelname aan organisaties die door de VN en de EU worden geclassificeerd als terroristische organisaties, reizen naar het buitenland om terroristische misdrijven te plegen, en financiering van dergelijke reizen of organisaties worden gecriminaliseerd.

Daarna wordt het met een beschikking voorzien die het mogelijk maakt om het Finse burgerschap te ontnemen bij personen met een dubbele nationaliteit die hebben deelgenomen aan terroristische activiteiten.

Een voorstudie van het project begon in het najaar van 2017. De voorstudie onderzocht internationale overeenkomsten en jurisprudentie met betrekking tot de kwestie. Er zijn ook internationale vergelijkingen verricht. Tijdens het onderzoek zijn er deskundigen van het ministerie van Justitie geraadpleegd.

Bron:

http://valtioneuvosto.fi/sv/artikeln/-/asset_publisher/1410869/terrorismirikokseen-syyllistynyt-kaksoiskansalainen-voisi-jatkossa-menettaa-suomen-kansalaisuutensa

http://www.friatider.se/finland-ska-fr-nta-terrorister-deras-medborgarskap-0

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6981 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Finland gaat terroristen van hun staatsburgerschap beroven

 1. De echte Finnen doen dus het werk van de hiervoor door ons betaalde EU ambtenaren.
  Als deze EU ambtenaren hun werk goed hadden verricht dan was er veel minder aversie geweest tegen de EU kliek

  Liked by 1 persoon

 2. allemaal show zolang ze geen gratis vliegles krijgen of gewoon aan de haaien worden gevoerd. De wereld zal ze moeten vernietigen of het probleem blijft er gewoon.

  Liked by 1 persoon

 3. Het lijkt me niet meer dan vanzelfsprekend. Criminelen zouden hetzelfde moeten ondergaan, zeer zeker bij geweldsdelicten.

  Liked by 1 persoon

 4. bp633livenl // februari 8, 2018 om 18:22 //

  Is allemaal zinloos en veel te laat
  Ook de moslims die [nog] geen terrorist zijn worden dat wel als ze eenmaal
  in grote aantallen de macht proberen over te nemen in een land.
  Die kun je niet uitzetten want ze hebben nu nog niks gedaan.

  Like

 5. samanema@ziggo.nl // februari 8, 2018 om 18:23 //

  “Beroven” klinkt als een onrechtvaardigheid – en niet als wat het is: nogal logisch

  Like

 6. Beroven is iemand iets onder geweld of dwang ontnemen. Maar ik begrijp wat je bedoelt.

  Like

 7. goed zo nederland een goed voorbeeld

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s