Nieuw

Afghaan bekeerde tot het christendom na deportatiebesluit – nu veroordeeld voor meerdere verkrachtingen van zevenjarig meisje

© Pixabay

Zweden – Een 34-jarige Afghaanse man is veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en levenslange uitzetting wegens het verkrachten van een meisje sinds ze zeven jaar was. De man is eerder zijn asielaanvraag afgewezen en heeft al meerdere malen zijn deportatiebesluit ontvangen, maar verblijft nog steeds in Zweden.

Door: Mattias Albinsson – vertaling: ‘Rommel’

– Jezus staat voor liefde en vrede. Jezus houdt van iedereen.

Deze woorden komen van een Afghaanse man die onlangs is bekeerd tot het christendom. In de zomer van 2013 arriveerde de 30-jarige man in Zweden en vroeg asiel aan. Toen in februari van dat jaar zijn asielaanvraag werd afgewezen, wendde hij zich tot de Zweedse kerk.

Daar ontmoet hij Paul Henriksson, een van de priesters die zich inzet voor asielzoekers die naar Zweden komen. De Afghaanse man besluit de islam te verlaten. Hij wil een christen worden.

– Ik herinner me dat ik me erg betrokken voelde en begreep meteen dat het niet goed voor hem zou zijn als hij terugkeerde naar Afghanistan. Zoals ik het begrijp, hebben wij in het Westen een zeer ruim denkbeeld over religieuze vrijheid, zegt Henriksson, en verklaart:

– Er bestaan in andere culturen een iets verschillende manier van denken over converteren, waarop de doodstraf staat.

Henriksson gebruikt zijn werktijd om zich in te zetten om ervoor te zorgen dat de Afghaanse man niet wordt uitgewezen. Hij spreekt zich onder andere uit in de media, waarin de situatie van de Afghaan wordt belicht en wordt benadrukt dat hij in zijn land van herkomst het risico loopt te worden gedood.

– Wat ik deed, deed ik in mijn werktijd en ik heb de goedkeuring van onze kerkleider ontvangen. Het is een natuurlijk onderdeel van het werken in de kerk. Ik ben zeker niet de enige, zegt Henriksson.

Dus u heeft zich ingespannen om hem in Zweden te laten blijven?

– Ja, absoluut!

En zo gebeurde het dan ook. Protestlijsten werden geschreven en een vaag bekende christelijke activist werd bij de zaak betrokken. Maar het hielp niet. In oktober 2014 verwierp het Gerechtshof het hoger beroep van de Afghaanse man tegen het deportatiebesluit en twee dagen voor Kerstmis meldde de Migratierechtbank dat de beslissing niet wordt heroverwogen.

In februari 2015 wordt de zaak overgedragen aan de grenspolitie in Örebro voor uitvoering. Hans Pont is hoofd van de grenspolitie in Örebro, die de opdracht kreeg de Afghaanse man te deporteren. Hij is niet tot in detail betrokken in de huidige zaak, maar beschrijft in het algemeen wat van toepassing is bij een uitzetting:

– Om een deportatie van een persoon naar een ander land uit te voeren, vereist in bijna honderd procent van de gevallen dat men een vastgestelde identiteit hebt, zodat men een reisdocument kunt krijgen dat is uitgegeven door de ambassade of het consulaat van die persoon, legt hij uit.

De Migratiedienst en de Migratierechtbank zijn tevreden met een zogeheten waarschijnlijke identiteit. Maar dit is niet genoeg voor de grenspolitie.

– Er zijn bijna geen landen die iemand met een waarschijnlijke identiteit ontvangen, het moet een bevestigde identiteit zijn, zegt Pont.

De Afghaan blijft in Zweden.

Verkracht 7-jarig meisje

Gelijktijdig met zijn bezigheid om de kerk zich te laten engageren met zijn asielaanvraag ontmoet hij een alleenstaande moeder. De twee worden een koppel en in de lente van 2014 trekt hij bij haar in.

Maar de Afghaanse man krijgt steeds meer interesse in de kinderen van zijn nieuwe partner, en vooral voor haar zes jaar oude dochtertje. In de herfst van 2014, wanneer het meisje zeven jaar wordt, rand hij haar voor de eerste keer aan.

“De seksuele handeling bestond uit zijn hand in het slipje van het slachtoffer te stoppen en haar gedeeltelijk op haar vulva aan te raken, terwijl hij met één vinger haar vagina te penetreerde”, leest de beschrijving van de officier van justitie.

Daarna blijven de seksuele aanvallen toenemen en worden steeds grover. De Afghaanse man verkracht het jonge meisje terwijl haar moeder aan het winkelen of op haar werk is. Bij een tiental gelegenheden maakt hij haar ’s avonds wakker en verkracht haar.

Het is pas twee jaar later, als ze negen jaar oud is, dat het meisje durft te vertellen over de verkrachtingen waar ze tientallen keren slachtoffer is van geworden. Ze vertelt het aan haar nichtje, maar dreigt tegelijkertijd zelfmoord te plegen door zichzelf in de maag te steken als het nichtje het aan iemand anders vertelt.

Volgens het meisje heeft ze haar moeder over de misbruik verteld, iets waarvan de moeder in haar recente ondervraging beweert dat ze daar geen herinnering aan heeft. De moeder herinnert zich anderzijds wel dat haar dochter bij verschillende gelegenheden ’s avonds in paniek heeft opgebeld als ze ’s nachts werkte, en haar smeekte om haar niet alleen thuis te laten met de partner van haar moeder. Het meisje voelde zich lichamelijk zo ziek door het vooruitzicht om alleen met hem te blijven, dat ze moest overgeven, vertelt de moeder.

Oom doet aanmelding

Het nichtje van het meisje voelt zich ziek door de kennis van de verkrachtingen en klaagt over maagpijn. Haar ouders merken dat er iets mis is, en na een tijdje kunnen ze haar overtuigen te vertellen wat haar nichtje haar heeft verteld.

Het is de oom van het verkrachte meisje die, na het horen over de verkrachtingen, de politie waarschuwt. Afgelopen december werd de nu 34-jarige Afghaan, door de officier van justitie Martin Ek åtal, aangeklaagd voor drie gevallen van kinderverkrachting en een geval van seksueel geweld tegen kinderen. Hij eist ook deportatie voor de man.

De rechtbank kiest ervoor om de eis van officier van justitie te volgen en op 15 januari wordt de man veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en uitzetting. De veroordeelde Afghaan is inmiddels bij het Gerechtshof tegen het vonnis in hoger beroep gegaan.

De barmhartige Samaritaan

Ik vraag aan Paul Henriksson, de dominee, of hij zich schuldig of moreel aansprakelijk voelt dat hij zich heeft ingezet voor het voorkomen van deportaties van buitenlandse immigranten en ze daarna ernstige misdaden plegen. Hij antwoordt met een verhaal over de barmhartige Samaritaan, een parabel uit de Bijbel die gaat over het helpen van iemand in nood die soms van onverwachte plaatsen komt.

– Het is niet de afkomst van een persoon die bepaalt of ze goed of slecht zijn, maar dat is hoe we elkaar behandelen. Dat is hoe ik dat verhaal interpreteer, legt hij uit en vervolgt:

– Daarom denk ik dat een persoon die verschillende zorgen heeft, het mijn plicht is als mens, christen en priester om zoveel mogelijk te helpen. Wat er in de toekomst gebeurt, daar heb ik geen kennis van.

Tijdens het gesprek betreurt Henriksson ook het feit dat de islam in Zweden in opkomst is, en dat er veel mensen met een moslim achtergrond zijn die zich willen bekeren tot het christendom, maar zich bedreigd voelen door andere moslims. Hij noemt als voorbeeld een moslimvrouw die woonachtig is in Rinkeby, de buitenwijk van Stockholm, die zich wilde bekeren tot het christendom, maar het niet kon doen omdat ze in dat geval gedwongen zou zijn haar kinderen te verlaten.

– Het kan ook in Zweden ernstige gevolgen hebben voor een moslim die zijn religie verlaat en een nieuwe godsdienst gaat belijden, zegt hij.

– Ook in dit land kunnen we ons daar ernstige zorgen over maken. Het maakt deel uit van een eercultuur waar we net mee zijn begonnen om er opener over te praten. Al lange tijd wordt de deksel hierop gehouden.

U zet zichzelf in voor het beletten van deportaties van dit soort mensen, zodat ze in Zweden kunnen blijven. Voelt u zich nooit enigszins schuldig aan de groei van deze nieuwe samenleving?

– Nee, nee! Dit zijn politieke beslissingen. Nu denk ik dat je te ver gaat! De manier waarop Zweden omgaat met immigratie en integratie gaat veel verder dan wat ik als individu kan beïnvloeden.

– Als ik een persoon voor me krijg, en die persoon bevindt zich in een moeilijke situatie, en op de een of andere manier ondersteuning nodig heeft. Voel ik het als een christelijke plicht om iemand in nood te helpen, en of het nou een man of vrouw, heteroseksueel of homoseksueel, christen of moslim is, dan heb je de plicht om te helpen.

Bron:

https://samnytt.se/afghansk-man-blev-fralst-efter-utvisningsbeslut-nu-domd-for-flera-valdtakter-mot-sjuarig-flicka/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 999 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6667 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

5 Comments on Afghaan bekeerde tot het christendom na deportatiebesluit – nu veroordeeld voor meerdere verkrachtingen van zevenjarig meisje

 1. Daargelaten dat ie van mij door de kuikenvernipperaar moet is zo’n Afghaan best slim. Hoog IQ, zeker dubbel zo hoog als van de gemiddelde Zweed en zeker 15 keer hoger dan die lui met die jurk aan of zo’n strak boordje, die van ’t kruisje.

  Liked by 2 people

 2. polderboy // februari 9, 2018 om 10:30 //

  De priester zegt eigenlijk, dat de manier waarop het Zweedse bestuur regeert, burgers geen enkele inbreng meer hebben, en absoluut behoren te gehoorzamen, zoals in een absoluut vroeg middeleeuws koninkrijk de lijfeigenen moesten doen.

  Hier en voorbeeld.
  Na een voorlichting over leeftijdscontrole via tanden van de Zweedse IND, stuurt een tand hygiënist bij de Zweedse GGD de correcte gegevens door aan de IND van de tanden van minderjarige asielzoekers, waaruit hun meerderjarigheid blijkt.

  Tot zijn verbazing wordt op non actief gesteld, en denkt dat het een vergissing is.
  Daarna wordt hij door zijn management bij de GGD ontslagen, vanwege rechts extremisme.
  Hoge management ambtenaren van de GGD spelen in de media ook nog eens door, dat hij een rechts extremist is, wat gretig wordt gepubliceerd.
  https://www.jihadwatch.org/2018/02/sweden-dental-hygienist-proves-child-refugees-are-actually-adults-gets-fired

  De angst voor het Zweedse bestuur zal ongetwijfeld regeren, hetgeen de priester voorzichtig zegt, en iedereen zal sidderen voor machtswellustelingen.
  Gelijk als hier voor Ollongren, die burgertjes als Baudet met een paar zinnen kan demoniseren tot criminele racist, gelijk Erdogan het dagelijks met Koerden doet, en hen tot te elimineren terroristen verklaard.

  Het is maar wat je democratie en een rechtstaat wilt noemen.

  Liked by 2 people

 3. Voel ik het als een christelijke plicht om iemand in nood te helpen, en of het nou een man of vrouw, heteroseksueel of homoseksueel, christen of moslim is, dan heb je de plicht om te helpen.

  Als iemand in nood is ja maar deze Afgaan was niet in nood , in nood zit je als je in een brandend huis zit , of als je dreigt te verdrinken .

  Like

 4. Naïviteit kent geen grenzen.

  Like

 5. polderboy // februari 9, 2018 om 12:19 //

  @trebor2110 11:58
  Een christelijke ziel in een brandend huis laat de priester me een gerust hart affikken, want die ziel belandt in de zalige hemelen.
  Een Afghaanse moslim, die steeds maar weer zijn vinger boort in de geslachtsdelen van zeer jonge ongelovige meisjes, verkeert in zondige nood, en heeft onverwijld hulp nodig van de zielenredder.

  Liked by 2 people

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s