Nieuw

Steeds meer Nederlanders zeggen nee tegen orgaandonatie

Door: Marco Visser

Vorige maand hebben veel meer Nederlanders dan normaal zich bij het Donorregister gemeld om bezwaar te maken tegen orgaandonatie na hun dood.

De discussie over orgaandonatie leidt niet tot bredere steun voor donatie van organen na de dood. Sterker, de groep Nederlanders die ‘nee’ zegt tegen een donorschap groeit.

Vandaag debatteert de Eerste Kamer verder over het nieuwe systeem waarin Nederlanders na de dood automatisch donor zijn. In de voorgestelde opzet zijn zij automatisch donor, tenzij zij aangeven dit niet te willen. En dat is precies wat een groeiende groep doet.

Bezwaarmakers

Toen de Tweede Kamer in 2016 instemde met het wetsvoorstel van D66, telde het Centraal Bureau voor de Statistiek 1.556.000 bezwaarmakers. Een paar dagen geleden hadden in het Donorregister 1.755.613 Nederlanders aangegeven dat artsen na hun dood geen organen uit hun lichaam mogen halen. Dat is een stijging van bijna 13 procent.

Lees verder:

https://www.trouw.nl/home/groeiende-groep-zegt-nee-tegen-orgaandonatie-~a076424f/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6981 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

16 Comments on Steeds meer Nederlanders zeggen nee tegen orgaandonatie

 1. Orgaandonatie in België is al automatisch. In realiteit betekend dit dat tenzij expliciet doorgeven dat te wensen, het aan de nabestaanden zal gevraagd worden of er mag gedoneerd worden. Dat is een hele emotioneel geladen vraag aan mensen in een emotioneel geladen situatie. Ikzelf ben er wel voorstander van organen te doneren, ik doe er na het sterven toch niets meer mee.

  Like

 2. Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Ikzelf heb mijn “donorschap” na vele jaren ingetrokken. Ik laat mij door de overheid niet zeggen wat ik moet beslissen – zeker niet door D666 corifeeën.

  Liked by 2 people

 3. paulzwueste // februari 6, 2018 om 15:49 //

  We mogen blij zijn dat de overheid nòg niet besloten heeft om tijdens het leven orgaandonatie verplicht te stellen.
  Gewoon hup nieren en levers, longen en ogen verwijderen.
  pleister er over, en de volgende…!

  Zo zal het worden.
  Staat al in het partijprogramma van D66 dat verder geen andere punten bevat….

  Like

 4. Als deze wet er door komt maak ik ook bezwaar. Wat een verschrikkelijke partij is dat D66.

  En het kan zo makkelijk geregeld zijn: elke vijf jaar bij afhalen paspoort of rijbewijs aangeven of je de komende vijf jaar of tien jaar donor wil zijn. Aangeven met een code 00 niets 99 alles en daar tussen in zoals alles behalve hart of ogen of huid.
  En dan kan je elke keer weer opnieuw afwegen wat je wil

  Like

 5. Duchesne // februari 6, 2018 om 16:27 //

  Het nemen van het bezit van doden word lijkenpikkerij genoemd. Voor het nemen van organen zonder teostemming is ook lijkenpikkerij. Het bij wet toestaan van lijkenpikkerij is het station voor moord omwille van staatsvoordeel cq politiek en financieel gewin.
  Als iemand vrijwillig de keuze maakt om zijn of haar organen af te staan na het overlijden is dat een vorm van schenken waarbij de waarde van de organen mogelijk nog op een of andere wijze belast worden, er word immers geld aan verdiend….de staat zal daarvan dus een deel krijgen.

  Met het stelen van organen via een opgelegde wetgeving word ook de handel in organen gestimulerrd door de ruimere beschikbaarheid en komt de commercie om de hoek kijken. Met behulp van het electronisch patienten dossier en DNA onderzoek en registratie word eigenlijk een catalogus aangeboden die het mogelijk maakt de perfecte orgaan donoren te vinden voor de welgestelden van deze wereld.

  Het moment komt dat donoren op bestelling worden gezocht en op ieder gewenst moment kunnen overlijden.
  De glorieuze staat der Nederlanden maakt met deze wet een soort vershoudclausule die we leven noemen.

  Zonder dwang ruim 2.000.000 bewuste donoren, mensen die bewust kiezen voor orgaan donatie en zeer waarschijnlijk ook gezond leven en daardoor goede organen ter beschikking hebben.

  1.7 miljoen opzeggingen (Duchesne incluis) van toekomstige donoren die mogelijk een AAA klasse organen ter beschikking hebben, en omdat een paar omhoog gevallen figuren graag willen dwingen…..mij ontgaat het voordeel voor mensen die een orgaan nodig hebben, maar qua handel zie ik veel geld en extra inkomsten voor de staat. En wat als er zieke donoren zijn, gaan we dan over tot massale ruiming om de export te beschermen?

  Ik ben benieuwd hoe de orgaan plukkers in onze export grafieken zullen scoren, maar het kan de spruitjes en de Goudse kaas wel eens passeren. Auswitsch aan de Noordzee, met Herr Jozeph Pechtold Mengele als grote god. Triest gebeuren, dat gebrek aan leidinggevende mensen die kunnen motiveren in dit land waardoor kleine Hitlertjes met hun dwangmatig verbieden “leiding” denken te geven.

  Een wet die uiterst pijnlijk onze politieke wereld weergeeft: rijp voor de scalpel….maar ongeschikt voor export.

  Liked by 3 people

 6. copywriter // februari 6, 2018 om 16:32 //

  Jaren geleden heb ik ook gekozen voor donorschap maar als dit idiote voorstel door de 1e kamer komt dan trek ik mijn donorschap in. Ik en ik alleen maak uit wat er met mijn lichaam gebeurt bij leven of bij dood.

  Liked by 2 people

 7. Dat is het punt, het dwingende karakter door een omhoog gevallen D’66 persoon. Wanneer je kinderen iets ontzegt gaan ze het tegenovergestelde doen en dat gaat door in latere jaren tot je dood. Dus als ze zeggen ja mits dan wordt het nee want. Gewoon zeggen wil je als het nodig is donor organen krijgen dan moet je ook zelf donor zijn. Zo niet dan heb je pech. Maar dat vinden ze weer onethisch en wordt weg gewuifd door D’66 rechters en advocaten.

  Liked by 1 persoon

 8. In een dictatorish regiem hoeft men nooit naar kampartsen en beulen te zoeken, die melden zich nl van zelf.In Nederland òòk al gebeurd.Herr Penthouse heeft zich al gemeld.Zijn voorkeur naar ”voltooid leven”,en nu ”verplichte donering van organen”,laten geen twijfel bestaan.

  Liked by 2 people

 9. Monty Pyton was hun tijd ver voorruit.

  Like

 10. Voor degene die het nog niet geregeld hebben voordat je leeg roven.
  https://www.donorregister.nl/

  Like

 11. copywriter, ik had een donor kaart.
  Die heb ik ingetrokken nadat er een eigen bijdrage kwam bij de kosten van je zorgverzekering.
  Als ik overal voor moet gaan betalen, krijgen jullie ook niks meer gratis.

  Like

 12. Ik mis het standpunt dat van dode mensen helemaal geen organen te” oogsten” zijn .
  Dood is op uit en einde verhaal.

  Bruikbare organen kun je enkel uit levende mensen snijden, (zonder verdoving).

  Orgaanroof staat m.i. gelijk aan moord, omdat nooit met zekerheid is vast te stellen dat de (hersendode) medemens die vanwege zijn organen wordt geslacht, niet had kunnen genezen en overleven.

  Daarom vind ik dat orgaanroof, tenzij anders bewezen, gelijk staat aan moord.
  Mag ik dat vinden?
  Ja,

  Liked by 1 persoon

 13. Tijl Uylenspiegel // februari 7, 2018 om 00:20 //

  Zodra de wet wordt aangenomen ga ik mij afmelden, ik wens geen donor te zijn. Je vraagt je onderhand ook af wat een begrafenis of crematie nog voor zin heeft, gooi het kleine beetje dat resteert na uitname van allerhande onderdelen dan ook maar bij het dierlijk afval, laat de poppenkast dan ook maar verder achterwege.
  De nabestaanden nemen afscheid van wat ? Een bloederig restant van wat eens onderdeel uitmaakte van je geliefde ?

  Liked by 1 persoon

 14. Tijl 00.20 uur : het kleine beetje wat resteert ? ….. wat heeft een begrafenis of crematie nog voor zin ? …………………..
  Nee, Tijl je hebt een verkeerd beeld daarvan, let wel : ik ben de felste tegenstander van al dat donor-gedoe, dus laten we DAT even terzijde houden in deze post van mij
  Maar de waarheid genoodzaakt mij hier even een dringende aanvulling op te geven, want een verkeerd beeld is niet terecht !
  : ….het is heel lang zo geweest dat mensen die donor waren, dat daar door het transplantatie team, uit beleefdheid naar de GEVER, maar 1 of 2 dingen uitgehaald werden, het lichaam van de gever werd gewoon gehecht en keurig aangekleed en opgebaard…..Bezoekers bij opbaringen zien hier NIETS van ( er zijn hooguit wat extra holtes, maar VERDER NIET )
  : …..Of ze op dit moment MEER organen vragen van de donor, is me niet bekend, maar dan wordt dat altijd besproken
  : ……Het is wat anders als EEN GEVER zijn lichaam heeft gegeven aan de wetenschap, MAAR dan doet de familie ook AFSTAND van het lichaam, er vindt dan GEEN begrafenis of crematie plaats, NA de dood worden er dan MEER dingen gedaan met lichaam en gaat het lichaam in eerste instantie naar een Universiteit
  : …….Wanneer aan FAMILIE, na de dood van een familielid gevraagd wordt OF er een sectie / obductie mag plaatsvinden, dit om te achterhalen wat de doodsoorzaak was ( bij ziekte bijvoorbeeld ), dan worden ook van diverse organen ZOWEL horizontale als verticale plakjes gesneden, en deze worden meteen gedompeld in potjes / potten met formaline, dit is formaldehyde met water, omdat op dat ogenblik van dompelen, de oogsten van die plakjes BLIJVEN zoals ze zijn, zodat onderzoek naar de ziekte of oorzaak kan plaatsvinden. Er kan GEWOON een begrafenis of crematie plaatsvinden. Niemand ziet IETS aan de buitenkant !
  : ……..Zelfs bij hersenziekten …..zelfde verhaal, Hersenen worden verwijderd door een incisie te maken dwars over je hoofd van OOR tot OOR. De incisie vindt plaats door een zeer smal streepje weg te scheren tussen de haren en op die lijn vindt de incisie plaats. Men trekt vervolgens wat huid aan de voorkant weg tot aan de wenkbrauwen, en aan de achterkant eveneens trekt men de huid naar beneden. Vervolgens haalt men de top van de schedel eraf met een `fijn ` cirkelzaagje ( zoals men een hard gekookt ei topt ) Wanneer de top van de schedel eraf is, haalt men de hersenen eruit …..die dompelt men in een emmer met formaline die dan al klaarstaat. …..dan het omgekeerde weer : top van de schedel erop, huid voor en achter weer optrekken, en men gaat dan keurig het incisie-streepje hechten ! Dit streepje tussen de haren IS NIET TE ZIEN voor eventuele bezoekers, men wordt doodgewoon weer opgebaard en vervolgens begraven of gecremeerd. Niemand merkt hier iets van. Als alleen zij dit weten !
  : …….Wanneer er een overlijden heeft plaatsgevonden door een misdrijf, gaat de overledene eerst naar een politiebureau, en wordt vervolgens door de officier van justitie vrijgegeven na een aantal dagen afhankelijk van elke gebeurtenis afzonderlijk. Kan 1 dag zijn kan ook meerdere dagen zijn of langer zelfs. maar ook dan kan een overledene gewoon opgebaard of gecremeerd, dat maakt niks uit.`
  Jij schreef : “ nabestaanden nemen afscheid van wat ? Een bloederig restant van wat eens onderdeel uitmaakte van je geliefde “ ……….
  antwoord : Hier maak je toch een ENORME BLUNDER Tijl : want OOK een neefje van 16 met zijn splinternieuwe scooter ……..IS EEN BLOEDERIG RESTANT wat een begrafenis / crematie verdient. …..en OOK een tante die tijdens een operatie stierf door teveel bloedverlies IS EEN BLOEDERIG RESTANT …..Er zijn maar WEINIG mensen Tijl, die sterven met een GLIMLACH op hun gezicht, dat percentage is vrij laag.
  En iedereen, of het nu restant-onderdelen zijn van mensen die bij een brand stierven, of alleen maar wat afgehakte onderdelen waarvan het hoofd mist…..ALLES heeft recht op een crematie of begrafenis. OF DAT NUT HEEFT ?
  Ja, al is het alleen maar voor de nabestaanden, DAT HEEFT NUT en daar doe je je best voor als mortuarium-medewerker ( ik heb dit werk meer als 10 jaar gedaan, vrijwillig, ook nog )
  dit is ook de reden dat ik zoveel afweet van dat donor-gedoe, en daar ben ik dus op tegen.

  Like

 15. http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/02/groenlinks-wil-alleen-nog-maar-genderneutrale-babys-bij-geboorte-geen-seksistisch-geslacht-meer-noteren/

  Nog zo’n mooi voorbeeld van linkse krankzinnigheid.
  Dat ze bij GL hun eigen kinderen maar knettergek maken, maar laat anderen met rust!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s