Nieuw

Israël begint deportaties van duizenden Afrikanen – “We wensen je veel succes”

Foto: Israëlische ministerpresident Benjamin Netanyahu. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Foreign and Commonwealth Office

Degene die bereid is vrijwillig het land te verlaten, krijgt een geldbedrag wat kan oplopen tot  $ 3.500, plus een vliegticket. Mensenrechtenorganisaties zijn zeer kritisch.

In november 2017 hamerde het kabinet van premier Benjamin Netanyahu het plan door om 40.000 Afrikanen uit te zetten. Op zondag lanceerden de Israëlische autoriteiten de eerste fase door de kennisgevingen naar kinderloze asielzoekers te versturen.

In deze berichtgevingen richt men zich in het bijzonder op de 20.000 asielzoekers uit Soedan en Eritrea. Ze krijgen de keuze tussen vrijwillig terugkeren naar hun land van herkomst of Rwanda – anders lopen ze het risico om gedwongen te worden het land te verlaten of te worden gearresteerd.

In de mededeling schrijft men onder andere dat de vertegenwoordigers van de regering de persoon zullen helpen bij het verlaten van de staat Israël, en eventuele vragen aan hen kunnen worden gesteld. Het bericht eindigt met: “We wensen je veel succes.”

Verschillende mensenrechtenorganisaties hebben kritiek geuit op de uitzettingen en zijn van mening dat het een onmenselijke manier is om met de vluchtelingensituatie om te gaan. Honderden rabbijnen zijn ook een zogenaamd Anne Frank-initiatief gestart, die gericht is op het verbergen van migranten in hun eigen huis.

Het moet echter ook vermeld worden dat Rwanda wordt betaald voor de ontvangst van zijn ‘vluchtelingen’, overeenkomstig met 200 miljoen USA-dollar, (5000 dollar per migrant). Het wordt beschouwd als een zeer lucratieve deal voor Rwanda, aangezien het bedrag gelijk is aan ongeveer 30-40 procent van de belastinginkomsten van het land gedurende een jaar, terwijl de bevolkingsaanwas een marginale 0,5 procent is.

Bron:

http://www.ibtimes.co.uk/israel-begins-process-expel-thousands-african-asylum-seekers-1658647

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6981 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Israël begint deportaties van duizenden Afrikanen – “We wensen je veel succes”

 1. Dit is op toodlessss herblogd.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // februari 7, 2018 om 00:02 //

  Eerlijk gezegd snap ik niet wat er niet zou kloppen aan zo’n besluit, ik zou haast zeggen in tegendeel want ik vind Israël behoorlijk vrijgevig voor degenen die meewerken. Wat is er vreemd aan dat illegalen worden uitgezet ? Wat heeft de term illegaal anders nog voor betekenis ?

  Liked by 2 people

 3. Republikein // februari 7, 2018 om 01:24 //

  Ill=ziek, egaal=niet gestreept maar egaal zwart.

  Like

 4. Maar waarom die oprotpremie?
  Nog een beloning na. Voor de rest lijkt me er niets mis mee.

  Kan met name West-Europa nog wat van leren?

  Like

 5. boorzalf // februari 8, 2018 om 14:35 //

  Klasse, kan rutte een voorbeeld aannemen.

  Like

 6. scherpschutter1943 // februari 8, 2018 om 23:22 //

  geef ze geen geld geen eten geen medische verzorging. helemaal niets. Gaan ze vanzelf weg

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s