Nieuw

Denemarken gaat het dragen van boerka verbieden

De Deense regering wil het dragen van een boerka en andere gezichtsbedekkende kleding illegaal maken.

Het Deense ministerie van Justitie heeft de aanstaande wet in een persbericht bevestigd.
– Het is niet verenigbaar met de normen en waarden van de Deense samenleving, zegt minister van Justitie Søren Pape Poulsen in een persbericht.

De regering van Denemarken is voornemens een verbod in te stellen op het dragen van boerka’s en andere kleding die het gezicht bedekken. Overtredingen worden bestraft met boetes tot 1.350 euro, meldt de Deense TV2 vandaag. Het nieuws is nu ook bevestigd door het ministerie van Justitie, wat het wetsvoorstel heeft ingediend. De kwestie is de afgelopen maanden in het parlement besproken, en nu zal de wet worden bekendgemaakt.

– Het is onverenigbaar met de normen en waarden van de Deense samenleving, of respect voor de maatschappij om met gezichtsbedding iemand in de openbare ruimte te ontmoeten. We behoeden de respect voor onze samenleving en de waarden die ons samenbinden. Met een verbod op gezichtsbedekking trekken we een grens en stellen we vast dat we hier in Denemarken elkaar respect tonen door face-to-face te ontmoeten, zegt minister van Justitie Søren Pape Poulsen in het persbericht.

Het dragen van een boerka op openbare plaatsen kan, volgens het wetsvoorstel, een boete opleveren van tussen de 135 en 1.350 euro.

Met openbare plaatsen bedoelt de overheid bijvoorbeeld straten en parken. Het verbod geldt ook voor winkels en winkelcentra en openbaar vervoer.

Voorbeelden van kledingstukken die het gezicht bedekken zijn volgens de definitie van het Deense ministerie van Justitie, de boerka, niqab en bivakmutsen.

Sommige soorten gezichtsbedekking vormen echter een uitzondering, schrijft het ministerie van Justitie. Het kan zich handelen over het bedekken van het gezicht voor koude, door middel van carnavalsmaskers of beschermende uitrusting.

Bron:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/l1Vwr9/danmark-vill-infora-forbud-mot-att-bara-burka

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6676 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

9 Comments on Denemarken gaat het dragen van boerka verbieden

 1. Ja, als je met de motor gaat tanken en je houd je helm gesloten op als je gaat afrekenen vinden ze dat echt niet tof bij de kassa

  Like

 2. Die malle wuven rijden geen motor,maar bewegen zich waggelend voort…lijken wel piqiuns,hoewel die mooier zijn.

  Liked by 1 persoon

 3. hulde voor Denemarken, nu zie je hier nog niet echt die tafelkleden met gaas voor de ogen lopen, welke eeuw leven die mensen nog? Als de dames het met deze wet niet eens zijn althans hun mannen, iedereen is vrij om naar een land van keuze te vertrekken waar het wel mag, zelfs moet
  Maar er zal wel weer een stinkend rijke Arabier zijn die de boetes gaat betalen

  Like

 4. paulzwueste // februari 6, 2018 om 17:45 //

  Denemarken heeft de juiste weg gekozen.
  Ik ben er zeker van dat er in de naaste toekomst een soortgelijk Noorse beleid gaat komen.

  Zweden zal helemaal alleen staan.

  Liked by 1 persoon

 5. Yvonne, is toch mooi als een rijke woestijn rat de staatskas spekt?

  Like

 6. templars2017 // februari 6, 2018 om 21:48 //

  Daar zal wel een reactie op komen van de gordijnendragers……….Denemarken gaat weer voor racist uitgemaakt worden ,net als in de tijd met de cartoons.
  Doch religie is geen racistisch gegeven ,dan gaan ze de kaart van de discriminatie trekken want er is een vrijheid van geloofsovertuiging ,eigen aan het argument is dat geloof tussen je oren zit en dat hoeft normaal niet ingepakt worden in een gordijn.
  Maar dan ben je weer discriminerend bezig en zo blijven ze er maar over reutelen ,doch een gelovige moet ,van welk geloof ook altijd herkenbaar zijn in het openbaar ,dat is een kwestie van veiligheid , veiligheid staat nog altijd boven religie ,niet?

  Like

 7. Denemarken kan nou ook maar beter met wakkere landen zoals Hongarije samenwerken.

  Liked by 1 persoon

 8. Tijl Uylenspiegel // februari 7, 2018 om 01:10 //

  Hulde voor Denemarken,
  En Yvonne wellicht dat ze bij jou nog niet gesignaleerd zijn, in Den Haag heb ik er al meerderen gezien, de eerste keer kreeg ik een ernstige aanval van kippenvel. Het is zoals de Duitsers zeggen heel unheimisch. En dat zijn dan de hardliners die helemaal in het zwart zijn, inclusief handschoenen. Er zijn ook vrouwen uit Somalië en/of Eritrea die wat gekleurder zijn met allerhande doeken over elkaar heen en die als laatste een van die doeken voor hun gezicht slaan. (en meestal naast de man ook nog een hele kinderschare).

  Like

 9. Welk europees land volgt? Nederland?

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. “De Zorro van de boerka’s” gaat alle boerkaboete’s betalen: Het verbod zal nutteloos worden

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s