Nieuw

Komende tijd gaat het erom spannen

Nee dan heeft Tijl het dit keer even niet over de islam of het multiculturele drama maar over de €U. Worden we straks vermorzeld en in het verlengde daarvan opgeheven daar gaat het binnenkort om.

nature-3102762_640

Jazeker er pakken zich donkere wolken samen boven Nederland. Aan de ene kant hebben we nu het Frankrijk van de federalist Macron en aan de andere kant het Duitsland van Merkel en naar we moeten vrezen van die andere federalist Schulz. Nu het kritische Groot-Brittannië er volgend jaar uitstapt blijven alleen deze twee grootheden over. “Ja maar Italië, Spanje en al die anderen dan” hoor ik u denken, nou vergeet het maar, het zijn economische dwergen in vergelijking met Frankrijk en Duitsland.

En Nederland dan ? Nou eigenlijk is dat geen vraag. Wij zijn de Calimero van het stel. We hadden al bijzonder weinig in de melk te brokkelen maar dat is straks helemaal gereduceerd tot nihil. Er zijn steden op de wereld met meer inwoners en oppervlakte dan ons landje en opeenvolgende regeringen hebben er steeds blijk van gegeven zo nu en dan wel te protesteren maar aan het eind van het liedje tekenden ze toch altijd weer bij het kruisje. Ondanks dat het erop lijkt dat Rutte enigszins wakker aan het worden is, is hij er niet de man naar die zijn kont tegen de kribbe gaat gooien en het moet nog maar blijken dat ze hem niet kunnen paaien met een mooie dikbetaalde topbaan binnen de almachtige €U. En dan ? Pechtold ? Buma ? Ja daar gaan we de oorlog ook niet mee winnen.

Het blijft een bijzonder fenomeen, hoe meer crises hoe meer er gekozen wordt voor de vlucht naar voren, de nog altijd niet overwonnen €urocrisis, de migratiecrisis, de problemen met de in kracht winnende islam het maakt allemaal niet uit, het enige antwoord dat ze kunnen verzinnen is nog méér €U.

Engeland stapt uit de €U en dat zou dus moeten betekenen een kleiner parlement (met absurd duur betaalde bankzitters) maar dat gaat niet gebeuren, de in feite overtollige zetels worden naar ratio verdeeld over de overgebleven landen. De bijdrage van Engeland valt weg maar dat betekent niet dat de begroting naar beneden wordt bijgesteld maar dat de overgebleven landen meer moeten betalen.

scared-eggs-2939061_640

En met name Macron denkt Merkel te kunnen chanteren want zo zegt hij “als jullie niet met mijn plannetjes meedoen dan is de volgende president van Frankrijk Marine le Pen” en dat schijnt voor velen dermate afschrikwekkend te zijn dat ze dan maar overwegen om mee te gaan in Macrons plannetjes. En dat zijn er nogal wat ! Van €uropese belasting tot een €uropees leger, meer geld voor de €U, een €urozonebegrotinging handen van de €uropese Commissie, een €uropese Minister van Financiën. En als Pièce de Resistance de uitgifte van schuldpapier namens de €urozone.

Nee wat betreft Macron hoeven we weinig illusies te hebben, de economie van Frankrijk is beduidend minder stevig dan men doet voorkomen, weliswaar is voor het eerst sinds jaren de werkeloosheid onder de tien procent uitgekomen maar dat is nog altijd substantieel te noemen. De enige mogelijkheid die Macron ziet is om Frankrijk te laten sponsoren door de €U, al zijn voorstellen eisen zijn sterk in het voordeel van Frankrijk en daarmee dus in het nadeel van de andere lidstaten. En hij heeft daar een medestander in door de figuur Schulz die als pion uit de €U even naar huis is teruggestuurd. Ja het was een flinke tegenvaller dat de SPD verloren heeft bij de verkiezingen maar nu lijkt er toch weer een coalitie met Merkel van de grond te komen. En dat betekent dat Merkel weinig andere keus heeft dan een stuk mee te gaan in zijn vlucht naar voren, nóg meer €U !

parliament-704254_640

Zeker we hebben een tegengeluid in de vorm van de Visegradlanden maar het moet nog maar blijken dat die voldoende standvastig zullen zijn op het moment dat ze financieel gestraft gaan worden.

Het Derde Rijk van Hitler is in bloed gesmoord, het Vierde Rijk staat in de steigers en er is nog geen druppel bloed verspild. Of dat zo blijft ? Zegt u het maar. Tijl denkt dat de €U zich niet zal laten afschrikken als er wel bloed gaat vloeien.

Stalin josef-wissarionowitsch-stalin-161780_640 Mao mao-zedong-1113684_640 en Hitlerenemy-2030000_640 deinsden daar niet voor terug met miljoenen doden tot gevolg en Merkel en Macron zullen dat als tandem ook niet doen vrees ik. De swastika is ingeruild voor het €uroteken. De enig resterende hoop is dat landen buiten Duitsland en Frankrijk gezamenlijk een krachtig nee laten horen maar hoe realistisch is dat ?

boredom-1977519_640Tijl Uylenspiegel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

15 Comments on Komende tijd gaat het erom spannen

 1. Scrutinizer // februari 11, 2018 om 00:46 //

  @Jollis,
  Dank. Ik begrijp uw punt maar al te goed.
  Maar ten eerste noem ik geen bedragen en ten tweede ging het over de famillie als geheel.
  Omdat ik sowieso een hollistische benadering hanteer en mijn eigen zaken afstem op wat er in het grotere geheel al is. Maar dat impliceert tevens dat ikzelf veel minder rijk ben dan de slecht oplettende lezer misschien dacht. Neen, persoonlijk heb ik bv. heus geen o.g. op 3 continenten…
  En zelfs als familie zijn we in niet eens rijk als je het aantal personen in ogenschouw neemt.
  Waar het mij om ging was het demonstreren van 2 concepten: a) zie het ruimere plaatje (bv. je schoonvader’s flat in China is een mogelijk toevluchtsoord) en b) in dat ruimere plaatje zit de asset allocation wel snor, al is ze wel asymetrisch verdeeld over de “leden” (zowel qua hoogte als categorieen – zo is mijn bv. persoonlijk aandeel Aziatisch o.g. 0%).

  Like

 2. scrutinizer, u heeft zich zogezegd al verraden in zekere zin, of dat nu geheel of ten dele waar is of niet, het wekt of kan de balangstelling in ieder geval van bepaalde mensen wekken, die wellicht op onderzoek uit willen. Ik ben geen econoom, als u dat ( dacht ik ) eerder aangaf te zijn, maar ik ben iemand met boeren verstand, om het maar zo plat uit te drukken.
  En het heeft niets met bedragen te maken, maar wat gezegd is, is al genoeg om belangstelling te kunnen wekken. U als gestudeerde zou beter moeten weten, maar ok, ik zeg niet wat u moet doen. Is uw eigen keuze.

  Like

 3. Republikein // februari 11, 2018 om 01:04 //

  Like

 4. tja……….zucht

  Like

 5. Esperanza // februari 11, 2018 om 01:47 //

  Like

 6. Ha,ook nog wakker, in NL of buiten CET? lets party. ik ben fan van de oude stray cats, Brain Setzer goed gitaar spel, ik oefen nog steeds rockabilly licks, cool, en 7 tripples achter de kiezen, duurt niet lang meer en ik ben knockout. have a ball

  Like

 7. Republikein // februari 11, 2018 om 02:26 //

  Like

 8. Republikein // februari 11, 2018 om 02:54 //

  Een oud bericht uit het Universum.

  We hebben volledige controle over de aarde, haar financiën en de media.

  Er is geen natie en geen macht, er is geen mogelijkheid om ons te overtuigen. We hebben ogen in elk land ter wereld, op elk bestuursniveau. We weten wat er gepland is omdat onze oren en ogen altijd aanwezig zijn. Staatsgeheimen zijn ons bekend. China beschuldigde de Amerikaanse media er onlangs van dat ze over Kosovo liegen. Oh, je domme mensen, natuurlijk liegen we. Zo houden we mensen in onzekerheid. Het is goed voor ons dat ze altijd verstrikt raken in controverses.

  Heb je de talkshow niet gezien (de Lewinksi-affaire, ik neem aan? Sommigen van u geloven dat wij liberalen zijn. De goede zijn echter de conservatieven. In werkelijkheid dienen beide onze doelen. Elk magazijn dient uitsluitend onder het teken van onze toestemming. Toegegeven, zij mogen de werkelijke feiten niet onthullen. Door de controverse op alle niveaus te stimuleren, weet niemand wat te doen. Op deze manier kunnen we, temidden van alle verwarring, vooruitgang boeken en onmiddellijk bereiken wat we willen.

  Kijk maar eens naar de president van de Verenigde Staten (toen Bill Clinton). Hoewel hij regelmatig elke bekende machtstest verliest, kan niemand hem tegenhouden. Hij gaat verder en doet wat we van hem vragen. Het congres heeft geen macht om hem tegen te houden. Hij doet onze wil omdat hij weet dat we hem van het ene op het andere moment laten vallen in zijn zwakheid van karakter. Is dit geen uitstekende strategie van onze kant?
  U kunt ons niet voor het gerecht brengen omdat u ons niet kunt zien en de rechtbanken ook in onze dienst staan.

  We regelen gewoon alles. Je weet nooit wie er aanvalt. Naar mijn mening is deze onzichtbare hand prachtig versierd en in zijn perfectie zonder historische voorgangers.

  We regeren de wereld, en de wereld kan niet eens achterhalen wie het bestuurt.

  Dat is echt geweldig. In onze media presenteren we precies wat we willen dat u doet. Onze kleine slaven gehoorzamen als bliksem. We kunnen Amerikaanse en Europese troepen sturen waar en wanneer en voor welk doel dan ook, en u kunt vol ongeduld onze zaak pakken. Wat hebt u nog meer bewijs nodig? Wij laten u alleen op bevel van ons om uw huizen en families te verlaten en oorlog te voeren. Het enige wat we moeten doen is u een beetje onzin van het bureau van de president of s’ avonds nieuws serveren en we hebben u allen al geïnspireerd om te doen wat we willen. Je kunt niets anders doen dan wat we je voorhouden.
  UW FUTIELE WEERSTAND

  Like

 9. Scrutinizer // februari 11, 2018 om 03:03 //

  @Jollis,
  Op zich heeft u inderdaad vermoedelijk wel gelijk.
  Gelukkig spreken maar weinig Uruguayanen Nederlands.
  Ik verwacht dus niet meteen morgen doelwit van een inbraak te worden van iemand die wat Krugerrands hoopt aan te treffen o.i.d. (overigens heeft het gebouw 24u/dag een portier).

  Ik denk dat criminelen beter te doen hebben dan fenixx.org te lezen en eerder chique wijken als Wassenaer, Brasschaat of Carrasco afschuimen/observeren om dan gericht hun slag te slaan in een opzichtige villa, niet in 1 of ander flatje in het centrum (wel in Pocitos of Punta Carretas).

  Touch wood en keep our fingers crossed.
  Maar inderdaad, misschien moet ik in de toekomst nog discreter zijn.

  Like

 10. Republikein // februari 11, 2018 om 03:13 //

  Ik ben een eenzame man.

  Like

 11. Republikein // februari 11, 2018 om 03:19 //

  Card Alert: wijziging 3D Secure code

  Geachte Kaarthouder,

  Onlangs is er een poging gedaan om uw 3D Secure Code te kiezen of te wijzigen. Deze poging is niet geslaagd door een onjuiste invoer van de vervaldatum van uw Card. Uit veiligheidsvoorzieningen is lnternational Card Services verplicht uw Mijn ICS Online Omgeving & Card in observatie te plaatsen totdat onze servers vermelden dat uw klant gegevens weer bijgewerkt & gecontroleerd staan in ons systeem.

  Bezoek uw unieke beveiligde link naar ICS Cards: Particulieren controle formulier (Beveiligd) <

  Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd over de huidige zaken.
  ICS wilt haar cliënten alvast bedanken voor het mee werken van deze veiligheidsprocedure.

  Met vriendelijke groet,
  International Card Services BV

  Het gaat erom spannen.

  Like

 12. Republikein // februari 11, 2018 om 03:31 //

  Like

 13. Scrutinizer // februari 11, 2018 om 04:22 //

  @Republikein
  Jose Marti! Haha.
  Ik ken hem niet (wist uiteraard wel dat het een dichter was) maar wel de straat naar hem genoemd in Pocitos.
  Heb er jaren gelden zelfs een tijdje in het Marti Aparthotel gelogeerd toen ik in MVD verbleef en nog op huizenjacht was. Een beetje verderop is Fellini’s, een van MVD’s beste Italiaanse restaurants en nog wat verderop woont een vriend van me, een Argentijns architect.
  Dus “Marti” betekent wel wat voor me.
  Weet namelijk dat men in Latam (i.t.t. Spanje) vaak het woord straat of avenu weglaat, zowel in spraak als zelfs formeel in adresseringen.
  Dus “Marti” (zonder calle ervoor) verschijnt zo in een zin alsof het de persoon zelf betrof, wanneer je eigenlijk een plaatsaanduiding bedoelt.
  Dat is overigens nog leuker/verwarrender wanneer straten genoemd zijn naar plaatsnamen. En een avenida (zoals Brasil) of bulevar (bv. España) heeft meestal (formeel) nog dat voorvoegsel maar een gewone straat (zelfs een erg lange) helemaal niet. Dus als iemand zegt dat hij woont in Paraguay, tja … bedoelt ie dan het “buurland” (waarmee geen grens is) of de straat in (o.a.) het centrum maar die eigenlijk loopt van Barrio Sur tot minstens in Aguada (misschien wel Arroyo Seco)?
  Ook leuk als je dat in Belgie als nieuw adres opgeeft.

  bv.
  Fam. Scrutinizer
  Paraguay 1450 (*)
  Montevideo 11100
  Uruguay

  Moet je ze eens staan kijken bij B-post als je er je verhuisformulier invult.
  (*) voor alle duidelijkheid: neen, dit is niet mijn adres.

  Idem dito voor straten genoemd naar een stad elders in Uruguay.
  Wat te denken van bv. als adres.

  Colonia 1045
  Montevideo 11109
  Uruguay

  Overigens: nog leuker is dat in Punta del Este er geen huisnummers zijn en men dan aangeeft op cq, nabij welke hoek met een andere straat een huis gelegen is en wat dan de naam van het huis is.

  bv.
  Fam. Scrutinizer
  Florianopolis esq Recife chalet “los Flamencos” (**)
  Punta del Este 20100
  Uruguay

  Die 2e lijn betekent dus zoveel als: in de straat Florianopolis (overigens zelf een badplaats in Brazlie), op of nabij de hoek met de straat Recife (eveneens een badplaats in Brazilie) en welk huis precie? Wel, hetgene met het naambordje “los Flamencos” in de tuin.

  Probeer dat format maar eens door te geven in B of NL aan allerhande instanties.
  In hun computers is er doorgaans onvoldoende ruimte in het vakje straatnaam en bovendien wil men per se iets invullen in het vakje huisnummer (soms met databases die dat verplichten en anders weigeren je het volgende gegeven -bv. postocode- te laten invullen)

  (**) evenmin mijn adres, noch dat van mijn ouders

  Niet-aangetekende post komt dus vaak niet aan cq. wordt verkeerd bezorgd in Punta.
  Als je geluk hebt om in een buurt te wonen waar veel permanente bewoning is (bv. Jardines de Cordoba) valt dat nog mee, maar elders (zoals in de wijk San Rafael) waar de meeste huizen als vakantiewoning 10 maanden per jaar leeg staan en de Argentijnse buurman er pas volgende zomer weer is (in Januari – Februari) kan het dus lang duren eer de buurman je spontaan je abusievelijk bij hem bezorgde enveloppe komt geven van pakweg de Belgische rijksdienst voor pensioenen die een of andere verandering aankondigt. Kan soms tot vervelende toestanden leiden.

  Enfin, dat allemaal dus omdat je een clipje van jose Marti postte… 😉

  Like

 14. Binnen een paar maanden gaat de rente stijgen, wordt lenen duurder, gaan de prijzen verder omhoog ………en dan begint de ellende pas………niet snel…….maar wel gestaag naar de volgende crisis.
  Ik had hem in 2016 voorspeld en deze zit er echt aan te komen.

  Like

 15. Scrutinizer // februari 13, 2018 om 23:37 //

  @Guardiacivil
  Inderdaad. Ik ook. Maar schaam je niet. Je van timing vergissen, kan de beste overkomen. Zo zit Jim “my shorts are killing me” Rogers er dus ook naast – qua timing. Maar alledrie zullen we weldra gelijk krijgen 🙂

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s