Nieuw

Voor het eerst in zijn bestaan verliest Facebook dagelijks gebruikers

Hier komt een verontrustende boodschap voor iedereen die in Facebook belegt: het bedrijf blijkt nu uiteindelijk in zijn waardevolste marktsegmenten te verliezen, de Verenigde Staten en Canada, rapporteert Recodeer.

De dagelijkse actieve gebruikersbasis van Facebook in de VS en Canada daalde voor de eerste keer ooit in het vierde kwartaal, van 185 miljoen gedaald tot 184 miljoen.

Het is een zeer kleine daling in een markt die Facebook al domineert. Maar het is ook Facebook’s meest waardevolle markt, en elke daling van gebruikers – zelfs een kleine – is geen goed teken.

Elke gebruiker is goed voor $ 26,76 inkomsten voor het bedrijf in het laatste kwartaal, en eerverleden jaar steeg het met 35 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal het jaar daarvoor.

Het is niet duidelijk waarom dat segment kleiner is geworden. Maar het is voor Facebook een moeilijk jaar geweest in de Verenigde Staten, en Recode speculeert dat het te maken heeft met de dwaze samenzweringstheorie dat Facebook werd gebruikt door Russische infiltranten om te proberen de presidentsverkiezingen in 2016 te beïnvloeden.

Maar de werkelijke reden is wel duidelijk. De mensen hebben er genoeg van om door de sociale media reus als kinderen te worden behandeld, waar ze steeds vaker voor een maand of meer worden verbannen voor slechts een opmerking of een foto in Facebook’s streven om de vrijheid van meningsuiting en de waarheid tot zwijgen te brengen. Velen keren nooit meer terug.

Bron:

https://www.recode.net/2018/1/31/16957122/facebook-daily-active-user-decline-us-canda-q4-earnings-2018

http://speisa.com/modules/articles/index.php/item.4081/facebook-is-losing-daily-users-for-the-first-time-ever.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6686 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

14 Comments on Voor het eerst in zijn bestaan verliest Facebook dagelijks gebruikers

 1. Het heeft niks met Rusland of censuur te maken. Sinds Rommel opdracht heeft gegeven om met Fenixx van Facebook te verkassen is die daling ingezet. Mijn miljoenen volgers hebben mijn oproep ontvangen en tonen hun solidariteit met mij. Onder mijn persoonlijke leiding gaan we ervoor zorgen dat straks alleen nog je opa Facebook heeft.

  Liked by 3 people

 2. Dan is het maar goed, dat ik de leiding niet heb : Alle smartphones en aanverwante rotzooi inclusief alle platte TV `s en niet te vergeten de magnetrons gingen ogenblikkelijk vandaag nog DE STOEP OP voor de langskomende IJZERBOER !!! Vandaag nog…. En morgen weer een telefoon met een kabel, net als voorheen …..lang geleden, toen het nog gezellig was ! Toen, dachten we : dat het allemaal verbeteringen waren, inmiddels weten we dat we FLINK bedonderd zijn ! ( nee, ik ben niet ouderwets, ik ben slim ! )

  Liked by 2 people

 3. En die Mark Suikerberg, gaat geen geld verliezen : hij is een kleinzoon van de crimineelste familie, hij hoeft geen spaarpotje aan te leggen voor de komende verliezen, hij zit wel goed

  Liked by 1 persoon

 4. Eigen volk eerst // februari 5, 2018 om 07:20 //

  Ik ben heel blij met dit bericht. Ik heb fb ook achter me gelaten. Er is nog meer dan fb.
  Inderdaad heeft dit NIETS met Rusland te maken. Alles aanpakken om de Russen zwart te maken. Is zo gemakkelijk. De censuur is het grote probleem. Ik hoop dat er veel meer de weg buiten fb vinden. Op VK wordt het drukker tot die ook beginnen te censureren.

  Like

 5. Tja Hoe zou dat nou toch komen?het is niet allleen de cenzuur die Facebook de das om doet.(EN Rusland heeft er niets mee te maken . Ze zijn zowel telefonisch . Per Email of op kantoor nooit te bereiken . Ze lossen geen enkel geschil op.Een afspraak maken om een probleem op te lossen is totaal niet mogelijk Tenzij je facebook zelf aanklaagt , Dan sturen ze iemand naar de rechtbank om z.g.n. facebook te vertegenwoordigen ,Maar niet om je probleem op te lossen . Iedereen kan ook zo maar Facebook medewerker worden , En je zonder een reden blokkeren in de gaten houden exc .Volslagen onbekenden kunnen je volgen zonder je eigen toestemming Of ze zijn in eens vriendjes van je . Nep accounts zijn er in over vloed Waar niets aan gedaan wordt Want die zijn volgens Facebook allemaal niet tegen de regels en richtlijnen van facebook. Maar ja Dat krijg je er van als je mietjes gedrag vertoont Wel allerlij posts van vele geweldadige taffarelen.moord onthoofdingen verkrachtingen verminkingen Cult verrijkend en suportend (inc reclames voor geld inzameling voor de cults ) toe staan Maar als je er op reageerd met de waarheid .Dan blokkeren ze je meteen of je account wordt gewoon weg verwijderd! Of als je doet wat Facebook aan je vraagt ( het posten van dames mode En delen van een post in meerdere verkoop groepen bijvoorbeeld ) Dan blokkeren voor 30 dagen zonder een reden .OF als iemand in zn eigen hobby pagina een zelf gemaakt ding post . En die deeld in de daar voor bestemde groepen Waar je lid van bent Volgens de regels richtlijnen en comunity standards van facebook zelf EN je dan gewoon voor 7 tot 30 dagen blokkeren/ gewoon je account verwijderen om niets . OF als je even een bericht wilt beantwoorden Dat Facebook z.g.n. je account moet ferifieeren Dus moet je in eens een kopie van je id Of foto opsturen . (Wat volgens de wet juist verboden is op social media ) Dat wordt je account tot op nadere orde gewoon uit de lucht gehaald ! Maar je berichten blijbven binnen stromen! Zo kan ik nog wel even door gaan ! m.a.w. Mensen worden zelfs opgepakt en aangeklaagt omdat ze op een post reageren Die Facebook toe heeft gelaten ( https://fenixx.org/2018/02/04/schreef-op-facebook-dat.. ) Terweil ze gewoon weg de waarheid zeggen . Want iedereen weet dat het zio is ! satanische pedofile cults Zitten er nou eenmaal achter deze waanzin ! En blijkbaar suport Facebook hen ook helaas . Het zal wat zijn als het net sluit om alle cults heen ,En als je ook al weet dat de oprichter een cult lid is . Tja Dan is Facebook in eens verdwenen denk ik Dus het is heel logisch dat Facebook vele gebruikers per dag verliest !

  Like

 6. Gerrit Tienkamp // februari 5, 2018 om 09:46 //

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE herblogden reageerde:
  Mark Halal Fuckerber heeft Gerrit Tienkamp ook totaal vernietigd met zo’n talloze travel pages en groepen

  Like

 7. paulzwueste // februari 5, 2018 om 15:10 //

  Ach, het is allemaal zo voorspelbaar.
  Toen Merkel èn de EU-oplichters samen besloten dat er censuur op Facebook moest komen
  wist ik al dat dit beleid aanleiding zou geven tot zware verliezen bij datzelfde Facebook.
  Ook het idee om een commissie op te richten die gaat beoordelen of nieuws wel ècht waar is zodat er alléén en uitsluitend nog ècht “nepnieuws” zal worden goedgekeurd, zal tot negatieve gevolgen leiden.
  De Nederlander laat zich niet meer in zijn persoonlijke vrijheid beknotten.
  Daar is hij/zij te ontwikkeld voor geworden.
  150 Jaar geleden had het volk de overheid niet als vijand gezien.
  Nu wel.

  Liked by 2 people

 8. Paul, het zijn vooral die zogenaamde “vriendjes” die mensen bij facebook houden.
  Anders hebben ze geen contact daar meer mee.
  Vooral ouderen familie leden weigeren over te schakelen naar iets anders, omdat ze het gevaar er niet van in zien.
  En er zijn zelfs gasten die andere “verplichten” want anders wil je zelf dus geen contact met andere, en ligt aan jezelf als je dus geen contact meer wil maken via facebook.
  Lijkt wel of dat mensen geen eigen wil meer hebben.
  Ik snap daar ook niks van, omdat ik daar nooit mee ben bezig geweest.
  Maar dat is wat ik van andere verneem wanneer ik ze naar vraag waarom ze daar nog steeds op zitten.
  Ze houden mekaar vooral in een wurg greep.

  Liked by 1 persoon

 9. Dat krijg je er van als je ( net als alle Amerikaanse media bedrijven) hypocriet gedrag gaat vertonen Wel allerlei posts van geweldadige/oorlogzuchtige taferelen,moord, verkrachtingen verminkingen e.t.c. en zodra er een blote borst in beeld komt is het aanstootgevend gedrag. ??

  Liked by 1 persoon

 10. bp633livenl // februari 5, 2018 om 17:43 //

  feestboek…wat is dat?

  Like

 11. Heb zelf ook het idee, kijkende naar mijn omgeving dat het een kleine fractie minder wordt, een ietsje-meer zonder die dwang. Echter van de generatie tot aan 20 / 25 zitten er dikke verslavingen, die generatie is hier mee op gegroeid vanaf de wieg, die kunnen echt niet meer ZONDER , denk ik. Ik vind het een ramp

  Like

 12. http://birthofanewearth.blogspot.nl/2018/02/wifi-and-all-forms-of-non-ionizing.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+BirthOfANewEarth+(Birth+of+a+New+Earth)
  Zoooooooo slecht al die apparaten-troep, daarom ben ik er nooit aan begonnen
  ( dit geldt ook voor MRI-scans en body-scans op vliegvelden ! )

  Like

 13. Als je 2 jaar lang KEER OP KEER een BAN krijgt van 30 dagen elke keer dat je de ISLAM bekritiseert, is het duidelijk dat mensen vertrekken. FB had zelfs mijn hele pagina Dutch Defense League verwijderd, na mijn eerste rechtszaak. BAH CENSUUR! ZuckerSHIT may your daughter be…………..by……….M Een JOOD die zo pro ISLAM is pleegt verraad. BAH

  Like

 14. dat laatste is het. Ik ben op geen een van die social media’s zoals FB Tw en wat nog meer. Onzin, voor mij. Fenixx, waar ik op dit moment vaak reageer is een heel ander ding. Maar voor de rest, dat soort media’s die gericht zijn op ( nouja, eerlijk gezegd ken ik Fenixx ook niet voor 100% ) het monitoren , verzamelen en verkopen van gegevens mijd ik als de pest. Het is links georienteerd, men mag hard verweer of anders ongewenste uitspraken ( zoals dutchdl aan aangaf ) niet geven, of men word gecensureerd of een ban hangt boven je hoofd. Laat Fb maar naar de kloten gaan, lig er niet wakker van. Eigen schuld

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s